Založ si blog

Nedivím sa, že majú prácu na háku . .. ach, tie dôchodky

Takže sme sa dozvedeli novú a skvelú správu – najnižší dôchodok bude dvestosedemdesiat jevri, sláva, sláva, sláva … opäť máme určenú hranicu, ktorá stanovuje, že ak dostanete presne toľko a o nič viac – je vlastne všetko oukej. Len by som bol zvedavý, ktorý z tých umelcov, čo denno-denne krivia zákon na svoj obraz – by bol s týmto výsledkom spokojný, ak by sa týkal jeho samotného …

Hej, som v tom pochybnom druhom pilieri, do tretieho som sa nepchal … ono, celá tá reforma je aj tak len prachsprostá zlodejina, prospešná určitým skupinám, ktoré urobia všetko, aby sa väčšina klientov dôchodku nedožila a svoje peniaze nevidela – napríklad tlakom na zvýšenie veku odchodu do dôchodku, údajne z dôvodov rastu dožitia celej populácie. No áno … populácia sa naozaj dožíva vyššieho veku, len to má malú chybičku krásy – je to spôsobené veľmi nízkou pôrodnosťou a odchodom do dôchodku tými generáciami, ktoré žili v relatívnom pokoji, a bez súčasného stresu. To však nikto neprizná, nemôže … však viete, na tej beštiálnej dobe minulej nebolo nič, slovom zvýrazneným n i č … dobré.

Takže, raz ročne dostanem list od istej, dosť pochybnej firmičky alebo skôr serioznej spoločnosti s pochybnými vlastníkmi, že … bla, bla, bla … čo som dal, sa akosi mizerne zhodnocuje, lebo bla, bla, bla … horšie obchodovanie na trhoch, kríza a iné somariny. Len jedno neviem pochopiť, prečo tejto utrápenej spoločnosti, zaliatej znojom počas boja o zhodnotenie mojich prašulí a neschopnej prekonať následky akejsi krízy – neustále rastie vlastný majetok, hoci mne rastie len – bachor a číslo (vo veku).

Ono … dnes sa už nedivím našim spoluobčanom, že na prácu s prepáčením – serú. No šak si to predstavte – najprv driete ako debil tridsať rokov za minimálnu mzdu v otrockých podmienkach a nakoniec získate – minimálny dôchodok. To vám je naozaj klinec do truhly záujmu o prácu. To taký Gejza z horného konca … to ten v živote nerobil, a dnes dostáva a to prosím nebudete chcieť veriť – o stovku viac, ako je minimálny ten … žobračenka. Iste, dostáva rôzne príspevky a príplatky … ale tetka Anča drela ako sprostá celý život a dnes dostane o nejakých osemdesiat jevri menej a má nárok – no akurát tak držať hubu a krok.

Veru … za toto víťazstvo sociálneho systému by sa nehanbil ani Gaius Bonus. Už mu len musíme tú prilbu šlohnúť, aby nás tak veľmo nebolel ten pád do náruče sociálneho systému, či úder “ zaslúženej “ odmeny do kotrby. Veru, štedrosť sa našim vyvoleným nedá uprieť – štát má vymetené špajze, a prázdne chladničky, ale oni si predsa doprajú, len aby v hanbe neostali – aj autíčko za stotisíc jevri…. údajne pre ich vyššiu bezpečnosť. No i ja by som sa bál chodiť po ulici v obyčajnej škodovke, keby som podobné somariny ako minimálna žobračenka vydával za úspech modernej doby.

No a na záver – čo teda stanovuje minimum ? Len to, pokiaľ môžete byť akýmsi správcom beztrestne okradnutí – je to informatívna hranica pre neho, nie pre vás.

Ináč – ja mať takieho správcu a služobníka, tak mu urobím akupunktúru štvorkami vidlami … nech si aj on užije trošku tej srandy, čo nám naši volení (aj stádo vraj vedie ten … no šak viete, len neviem či aj jeho volia) … doprajú.

A naozaj na koniec, dnes už chápem, prečo mnohí dôchodcovia slopajú v krčme o preteky – ak sú ožratí, necítia ako boli osratí – vlastnou voľbou …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466777x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu