Založ si blog

Dvadsaťdva rokov trvala cesta od nezávislosti ku kolónii

Kým Parížom, Londýnom, Berlínom, Rímom, Madridom či Prahou, Budapešťou alebo Varšavou začali o polnoci znieť výbuchy ohňostrojov, hlahol zvonov a národné hymny, hlavným mestom Slovenska Bratislavou rezonovali výbuchy ohňostroja v doprovode – európskej hymny. Ako nazvať tento hanebný akt, ktorý zneuctil deň sviatku – vzniku SR ? Bezočivosť, drzosť, vlastizrada ??? Neviem …

Isté je, že tento akt potvrdil len to, o čom mnohí potichu hovorili – Slovensko nie je nezávislou a samostatnou krajinou. Slovensko je kolóniou Bruselu, otrokom cudzích záujmov. A novoročné ráno to len potvrdilo. Čo na to povedať ? Hanba ? Alebo len prirodzený vývoj, ktorý má svoje korene v bezuzdnom akte zločinného pošliapania ústavných práv občanov bývalej československej republiky, keď ich poslanci niekdajšieho federálneho zhromaždenia okradli o právo rozhodnúť sa, v akom štáte chcú žiť ?

Referendum sme nechceli, lebo by nebolo úspešné …

Nič lepšie nepotvrdzuje skutočné zámery politickej garnitúry v roku 1992, ako tieto slová, ktoré boli odpoveďou V. Mečiara na výhrady, že spoločný štát sa nemal deliť politickou, ale občianskou cestou. A bezočivý akt organizátorov bratislavského novoročného ohňostroja je len potvrdením slov pesimistov, ktorí vtedy povedali – nevážili sme si spoločný štát, a čoskoro nebudeme mať ani ten vlastný. Stalo sa.

Európska hymna je hymnou európskej únie a Rady Európy. Rada Európy ju prijala v roku 1972, oficiálnou hymnou EHS sa stala v roku 1985. Na stránkach európskej únie sa v tomto smere nachádza absurdná lož – hymna sa stala oficiálnou v európskej únii v roku 1985. Nemohla, lebo európska únia vznikla Maastrichtskou zmluvou v roku 1993.

V roku 1972 si Rada Európy vybrala Beethovenovu „Ódu na radosť“ za svoju hymnu. V roku 1985 predsedovia vlád a hlavy členských štátov EÚ schválili prijatie skladby za oficiálnu hymnu Európskej únie. Táto hymna vyjadruje bez slov, v univerzálnom jazyku hudby ideály slobody, mieru a solidarity, ktoré sú spoločné pre celú Európu. (citát z infostránky o EÚ)

(O EÚ)

Čo dodať ? Neviem … hymna únie nie je národnou hymnou, a teda nie je žiadny dôvod, aby pri slávnostných príležitostiach nahradzovala národnú hymnu. Obvyklými symbolmi nezávislého štátu sú – vlajka, štátny znak, národná hymna a vlastná mena. Čo z týchto symbolov má Slovensko ? Vlastnej meny sme sa vzdali. Štátnu vlajku umiestňujeme na jednu úroveň s vlajkou obchodno-politického spolku, čím dehonestujeme jej význam. A národnú hymnu sme prvý raz nahradili európskou … 1. januára 2015.

Ako to nazvať ? Snahou o zbavenie aj toho malého kúska vlastnej identity ? Vlastizradou ? Za čias socialistického štátu sa pri oficiálnych príležitostiach hrávali obvykle dve hymny – naša, a sovietska. Ale nepamätám si, že by na Nový rok zaznela sovietska hymna, či už spoločne s našou, alebo samostatne. Nestalo sa tak ani v čase pobytu sovietskych vojsk. Sovietska hymna znela pravidelne pri príležitostiach, ktoré sa oslavovali spoločne – 1.máj, 9.máj, VOSR a podobne … okupanti si nedovolili nahradiť našu národnú hymnu vlastnou.

Demokrati – áno. Potvrdili, že Slovensko sa stalo vstupom do európskych štruktúr legitímnou kolóniou, bez vlastnej identity. Napokon, dlhé roky to dokazuje aj servilné správanie našich politikov, ktorí zásadne nemajú vlastný názor a pri každej príležitosti zdôrazňujú, že na prvom mieste sú Európania a až potom – Slováci.

Zrejme nastal čas, aby sme ich kopli do tej časti tela, kde chrbát stráca svoje poctivé meno a jasne im dali najavo – ak sú najprv Európania a potom Slováci, nech ich živí Európa a Slováci si zvolia takú vládu, kde budú ľudia najprv príslušníkmi národa, a až potom obyvateľmi kontinentu.

Želám všetkým krásny Nový rok, veľa úspechov, zdravia a lásky.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466263x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu