Založ si blog

A kedyže, prepytujem . .. bude cvičenie NATO na území Spojených štátov ? No . .. nikdy

Nie, vôbec to nie je otázka mimo tému … americkí vojaci pravidelne chodia cvičiť na územie (nielen) členských krajín NATO, spoznávajú prakticky všetko, čo je spojené s obranou krajín a ich vybavením, ale opačne – to akosi nie je. No, možno som zle hľadal, ale spoločné cvičenie NATO na americkom území som veru nenašiel. Prečo ? Asi to bude tým, čo sa občas hovorilo ako ľudové … medzi silným a slabým, kde slabý podotkol – však sme priatelia, nie ? … a silný odpovedal – nie, ty si môj priateľ, ale ja tvoj priateľ – nie som.

Nuž, ktože ho vie … možno na tom niečo pravdy bude. Nedávno som debatil s jedným známym, ktorý do takýchto vecí trošku viac vidí, a čuduj sa svete, dozvedel som sa naozaj zaujímavé veci … napríklad, že cvičenie NATO na území USA nemôže byť, lebo je to príliš ďaleko od krajín, kde sa “ tvoria dejiny sveta „, a navyše to vraj zakazuje americká ústava. No … neviem, americkú ústavu podrobne nepoznám, vlastne o amerických zákonoch viem len skôr rôzne perličky … ako napríklad trest mesačného väzenia za močenie pri diaľnici, pretože správne sa má vytiahnuť rezerva z auta a na tú má šofér vykonať potrebu …. alebo v istom štáte zakazujú cyklistom, aby jazdili vyššou ako stokilometrovou rýchlosťou, čo by ani nebol problém, keby ten štát netrpel – akútnym nedostatkom kopcov, a absolútnou prevahou rovinatého terénu, ale pri tej spomienke si hovorím, že asi pri tvorbe zákona z Léta Páně predpokladali, že sa raz narodí L.Armstrong, a nechal si pri tvorbe zákona určitú rezervu, však jeden nikdy nevie, čo zhulený na pedáloch dokáže, no nie ?

Navyše si matne spomínam, že taká sovietska diktatúra, teda tá komunistická, úplne bežne robila spojenecké cvičenia aj na vlastnom území. Hoci je pravdou, že o sovietskej ústave som počul, vraj mala údajne len dva články. Prvý vraj hovoril, že generálny tajomník UV KSSZ (alebo prvý tajomník) má zásadne a vždy pravdu, a druhý článok hovoril, že ak by ju aj nemal, obyvatelia ZSSR (lebo napriek niektorým tvrdeniam rôznych degešov to neboli len Rusi) majú právo i povinnosť držať papuľu, lebo platí článok prvý … neviem, nie som ani Rus, ani Soviet … nemôžem potvrdiť, alebo vyvrátiť.

Ináč dnešná Emerika (ako mi nedávno povedal jeden “ vzdelanec „) a niekdajší Sojuz majú spoločného viac, než sa na prvý pohľad zdá … napríklad taký Stalin a Kennedy by mohli byť bratia v smrti, pretože u prvého sa báli pozrieť, či je už mŕtvy a u druhého sa dodnes boja povedať, na čo (presnejšie na koho príkaz) – zomrel. Jasné, však vieme, že ho trafil kus pokrokového olova, ktoré vedelo vyberať zákruty a prelietať kosťami bez poškodenia, len akosi tomu neveríme, lebo na rozdiel od Armstronga – nie sme stále zhulení. Vlastne, v tejto krajine začali byť ľudia verejne zhulení až vtedy, keď sa otvorili hranice … hoci, otvorene sa priznám, keď čítam niektoré zákony, tak často mám pocit, že zákonodarcovia sú v tomto stave akosi – permanentne.

Ale priznám sa, vôbec sa nedivím, že tie vojenské cvičenia sa nikdy nerobia na americkom území. Americká administratíva je totiž povestná “ v rekvalifikácii “ spojencov na nepriateľov, takže si musí prirodzene kryť chrbát. Stačí spomenúť Irak, Panamu, a iné krajiny … napokon, čo ak by sa rozhodli napadnúť Ameriku z vďačnosti za rok 1956 Maďari ? Lebo tí nikdy nezabúdajú, a dobre si pamätajú, kto ich najprv podpichol na povstanie a potom nechal topiť v krvi … bez pomoci. Možno aj preto dnes Viktor drží hlavu vzpriamene a vysoko, lebo ako jeden z mála politikov pochopil, že kýbel výkalov na krku pôsobí nielen nevábne, ale aj môže človeka zadusiť … a sotva pomôže, že na kýbli je vytlačená tá slávna vec s hviezdami a pruhmi. No, len tak na okraj, jeden “ znalec “ pomerov tvrdí, že tie hviezdy na tej veci znamenajú, koľkým sa pred očami zaiskrilo, keď nechceli pochopiť, ako im Veľký Biely Otec vo Washingtone chce dobre, keď sa ich snaží – ovládnuť. A tak ich presviedčal kyjakom, no tým … čo sa s ním odbíja tá biela loptička.

Nedávno sme sa s kamarátom tak rehotali, až nám slzy tiekli. Povedal, že celá politika smrdí ako kýbel hnoja, no a ja som sa mu škeril do tváre, čomu sa diví, však väčšina politikov permanentne trčí z nejakého …. však viete, nie ? Ba niektorí sú tam už tak dlho, že si ani nevšimli zmenu farieb na prikrývke a ešte stále sa chovajú, akoby včera bolo – zajtra … hoci, pri pohľade na Slovensko mám často dojem, akoby dnes bolo pred – štvrťstoročím … ale to sa určite mýlim, však ?

Zhrnuté a podčiarknuté – cvičenie NATO na území Spojených štátov nikdy nebude, lebo hoci sme dnes ich kamoši (a oni naši určite nie sú), raz môžeme byť nepriatelia. A tí predsa nesmú poznať tajomstvá svojich dnešných … alebo budúcich … do hája, to je ale motanica … kašlať na to, lebo ak budem pokračovať, začnem mať rovnaké symptómy, akoby som bol Armstrongov kojný brat … a o to naozaj nestojím.

Tak teda … do vypitia (nie, nemajte obavy, pivo som prestal piť z fľašky s cumlíkom tesne po štyridsiatke)

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467535x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu