Založ si blog

Zaplatil Brusel koncentračné tábory na Ukrajine ?

Stránky svetových periodík sú pravidelne plnené udalosťami na Ukrajine, hodnoteniami expertov, vylievaním doslova vedier špiny na Rusko (ktoré len tak mimochodom desiatky rokov financovalo Ukrajinu), či návrhmi na rozšírenie sankcií voči Moskve, alebo presnejšie – bezočivcom, ktorí si dovoľujú oponovať zločincovi s cenou za mier v Bielom dome, alebo jeho prisluhovačom v Bruseli. Nehovorí sa však o tom, že ešte za vlády V.Janukovyča poskytol Brusel peniaze na výstavbu táborov pre ilegálnych migrantov, a neskôr podpísal súčasný (samozvaný) ukrajinský prezident zákon, podľa ktorého je možné tieto zariadenia veľmi ľahko použiť ako tábory pre oponentov súčasného režimu.

Na začiatok stojí za pozornosť vypočutie slov Mykhaila Kovala, ukrajinského ministra obrany. V priloženom videu hovorí o filtračných táboroch a osobách, ktoré by v nich mali byť umiestnené. Pre tých, ktorí ovládajú ruštinu, prípadne aj ukrajinčinu, prikladám návrh zákona, ktorý podpísal prezident Porošenko 8.júna 2015.

V zásade sa dá konštatovať, že tento zákon je porovnateľný s právnymi normami, ktoré boli prijaté v Spojených štátoch po 11.septembri 2001, a ktoré v prípade potreby a “ správneho “ výkladu umožňujú zákonnú perzekúciu akejkoľvek osoby, ktorá sa svojími názormi a postojmi nehodí vládnucemu režimu, prípadne skupiny osôb. Problematických ľudí je možné rôznymi spôsobmi obmedziť, oklieštiť ich práva, zaručené medzinárodnými dohodami, prípadne ich oddeliť od ostatného obyvateľstva. Stačia na to podozrenia z terorizmu, separatizmu, či tradične gumenná formulácia slov o ohrození štátu a štátnych záujmov. V podstate zákon umožňuje uväzniť kohokoľvek a na neobmedzenú dobu, ak niekto v Kyjeve nadobudne presvedčenie, že táto osoba je hrozbou pre štát.

Ešte zaujímavejšie je, že myšlienkou na internáciu nepohodlných osôb sa intenzívne zaoberá nielen vláda v Kyjeve, ale napríklad aj Pravý sektor. Pod myšlienkou, že západná Ukrajina bude prosperovať len vtedy, ak sa izolujú separatistické živly z juhovýchodnej Ukrajiny, má už pripravené dve zariadenia, kde by chcel umiestniť hlavne občanov – ruskej národnosti. (Nikde však nenájdete vyjadrenie jeho zástupcov, kde by mali skončiť organizátori masakru z Odesy) Pre pravý sektor, skryte financovaný niektorými oligarchami, sú občania ruskej národnosti (ale nielen oni) háveďou, ktorej sa treba zbaviť akýmkoľvek spôsobom.

Čo robí Brusel ? Nič. V mene kampane proti Rusku je povolené všetko, vrátane zákonnej perzekúcie menšín v členských štátoch únie. Stačí pripomenúť, že riadnymi členmi únie sú aj pobaltské krajiny, kde občania ruskej národnosti nemajú prakticky žiadne, alebo len veľmi oklieštené práva. Pritom v prípade Slovenska stačilo na demarše odmietanie dvojjazyčných nápisov na južnom Slovensku.

Neviem, ale Európa sa akosi divne mení. Začína pripomínať niečo, čo naši predkovia odmietli za cenu krvavých obetí počas druhej svetovej vojny. Dodnes napríklad nedokázal Brusel zaujať ani jasné stanovisko voči nelegálnym väzniciam CIA v Poľsku, Rumunsku, Bulharsku či Lotyšsku. Ukazuje sa, že v tomto, údajne demokratickom spolku, je povolené všetko … ak sa to primerane zaplatí. Možno aj preto patrí medzi vrcholných predstaviteľov únie nevzdelaný primitív …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433248x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu