Založ si blog

Môže byť vydierač a politik s pochybnými praktikami partnerom ?

Myslím, že robíme veľkú chybu, ak mlčky prehliadame niektoré signály, poukazujúce na to, že riadenie únie je v rukách ľudí, ktorí nad všetky záujmy stavajú naplnenie vlastných politických cieľov. Tým skôr, ak tieto signály majú črty, neveľmi sa líšiace od postupov v diktatúrach …

Európsku komisiu vedie bývalý dlhoročný luxemburský premiér J.C.Juncker. Človek, ktorý v jednej osobe kumuloval funkcie premiéra i ministra financií vlastnej krajiny, človek, ktorého konanie vyvoláva vážne pochybnosti o skutočných cieľoch únie. Politik, ktorý na domácej scéne musel skončiť po tom, ako vysvitlo, že spravodajská služba jeho krajiny bola zapletená do nelegálneho odpočúvania a priemyselnej špionáže. Politik, ktorý od roku 2004 stál na čele euroskupiny, ktorá mala na starosti kontrolu eura a menovú politiku eurozóny. Politik, ktorý vedel o problémoch Grécka od začiatku, a napriek tomu mlčal. Politik, ktorý sa podieľal na dohodách Luxemburska s nadnárodnými korporáciami, ktorých výsledkom bolo minimálne daňové zaťaženie týchto spoločností, a konal tak aj napriek tomu, že predpisy únie, ktorej členom je aj Luxembursko, tieto praktiky zakazujú.

Zlatým klincom kariéry J.C.Junckera je fakt, že hoci po vypuknutí škandálu so spravodajskou službou musel skončiť s politickou kariérou na domácej scéne, nebolo to žiadnou prekážkou v jeho zvolení za najvyššieho predstaviteľa Európskej komisie …

Ak sa niečoho tento politik bojí, tak je to naplnenie práv voličov a národov. Preukázal to v čase, keď na Slovensku neprešiel euroval hlasovaním v parlamente, a preukázal to aj nedávno, keď sa negatívne vyjadril k možnému holandskému referendu v otázke obchodnej dohody medzi úniou a Ukrajinou. Nie, jeho vyjadrenia v rôznych záležitostiach, ktoré sa predovšetkým týkajú záujmov jednotlivých členských krajín únie, sa naozaj nelíšia. Ak niekde dochádza k možnému ohrozeniu záujmov Bruselu, je to práve Juncker, ktorý berie do rúk vlajku na križiackej výprave proti možným odpadlíkom, a mobilizuje všetky sily. Jeho správanie už dlhodobo dokazuje, že rozhodnutia únie berie ako nemenné, a neuznáva práva členských krajín na vlastný názor, prípadne na odmietnutie plánov Bruselu. Nehovoriac o jeho bezočivom správaní voči politikom zvrchovaných krajín, ak sa vzoprú jeho predstavám. Napríklad v Rige verejne pozdravil V.Orbána ako diktátora … a rovnako nemá problém vystupovať na verejnosti pod vplyvom alkoholu, s čím máme napokon aj na Slovensku isté skúsenosti … s niektorými politikmi.

Otázkou však ostáva, ako je možné, že politik, ktorý klame, vydiera, uráža partnerov a porušuje pravidlá, pričom spôsobuje škody všetkým členom únie, môže patriť medzi jej vrcholných predstaviteľov ? Otázkou je, ako môže byť vrcholným predstaviteľom únie politik, ktorý musel na domácej scéne odstúpiť pre vážne podozrenia ?

Na tieto otázky sa na Slovensku neodpovedá. Nikoho nezaujíma papierový právnik bez praxe, ovenčený škandálmi, na čele Európskej komisie … nikoho netrápi ani arogantný kníhkupec na čele celej únie … nikomu nevadí, že pravidlá sa ohýbajú podľa požiadaviek a potrieb bohatých či silných krajín únie … nikoho netrápi kumulácia funkcií u politikov, ktorá vo väčšine prípadov spôsobuje len škody daňovým poplatníkom, a navyše bráni tomu, aby títo ľudia mohli byť kontrolovaní pri svojej činnosti. Nič nie je lepším základom pre korupciu a zneužívanie postavenia, než kumulácia funkcií.

A tak kladiem otázku slovutným diskutérom, zanieteným kritikom R.Fica a bojovníkom na rôznych križiackych výpravách, ktorí každého, kto poukáže na nekalé praktiky únie či jej predstaviteľov, posielajú do Ruska a k Putinovi – toto vám nevadí ? Nevadí vám, že úniu vedú ľudia s pochybnou minulosťou, ktorí môžu denne zasahovať do vašich životov, a v podobe tzv. eurofondov (čiže vašich vlastných peňazí) manipulujú s národnými vládami ? Veríte, že vydierači a ľudia s pochybnými praktikami môžu byť solídnymi partnermi ? A ako viete zistiť, kedy hovoria pravdu a kedy klamú ? Ako viete zistiť, že napríklad v prípade Ukrajiny hovoria pravdu ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467707x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu