Založ si blog

Vráťte mandáty a bite sa na pieskovisku (za svoje peniaze)

Poslanci a poslankyne (oslovenia pán a dáma si nezaslúžite) mám už vášho správania dosť ! A určite nie som sám. A tak opäť skúšam pripomenúť, prečo ste sa dostali do parlamentnej lavice, a slušne sa snažím neskúmať iné príčiny, ktoré by sa dali zaradiť do iných kategórií.

Neboli ste zvolení do funkcií preto, aby ste denne obťažovali národ so vzájomným vybavovaním účtov a zneužívali tak svoje postavenie, či trpezlivosť voliča. Pokiaľ máte nejaké konkrétne a dôkazmi preukázateľné informácie o protizákonnej činnosti vašich konkurentov, sú v tomto štáte k tomu zákonom zriadené príslušné orgány, ktoré sú povinné zaoberať sa vašimi podnetmi. Tak, ako ste vy povinní znášať zodpovednosť za to, ak sa vaše podnety ukážu ako nepravdivé (možno aj to je jeden z dôvodov, prečo oznamujete trestnú činnosť iných na tlačových konferenciách, ak úmyselne klamate a viete, aké následky by malo oficiálne podanie pre vás). V parlamentných laviciach ste preto, aby ste zlepšovali život na Slovensku ! Nič viac, nič menej !

Pokiaľ poslanec verejne spochybňuje činnosť štátnych orgánov, pričom nepredkladá overiteľné dôkazy o svojich tvrdeniach, nepatrí do parlamentu.Poslanec je povinný chrániť povesť štátnych orgánov, a rovnako je povinný podieľať sa na zlepšovaní ich činnosti. Neraz padne rozhodnutie, s ktorým nie som spokojný, napriek tomu ho rešpektujem. Môžem mať pochybnosti, ale kým nemám dôkazy o nezákonnosti rozhodnutia, tak ho rešpektujem. A keď ich mám, hľadám nápravu zákonnou cestou, nie vykrikovaním na ulici. Tým skôr by mal tak konať poslanec.

Ako občana ma zaujímajú úplne iné veci. Zaujíma ma, prečo sa nemenia zákony tak, aby slúžili všetkým. Prečo sa menia účelovo v prospech niektorých skupín obyvateľstva.

Zaujíma ma, prečo v našom regióne chýbajú odborné ambulancie, a musíme cestovať po širokom okolí. Zaujíma ma, prečo bola zrušená v našom regióne železničná doprava a prečo sú naše deti diskriminované oproti tým, ktoré služby železnice môžu využívať. Zaujíma ma, prečo musím prispievať na sociálne dávky prepustených väzňov, ktorí by mohli pracovať, ale zákon ich obmedzuje nezmyselnými požiadavkami – prečo napríklad nemôže robiť prepustený väzeň vodiča taxislužby, pokiaľ nebol odsúdený za trestný čin, súvisiaci s výkonom povolania šoféra ? Prečo musím prispievať na jeho sociálne dávky, keď práca by sa našla ? Prečo sme okresným mestom, keď vo väčšine prípadov musíme chodiť vybavovať veci do susedného okresu ? Prečo máme v nemocnici torzo služieb pre pacientov ? Prečo bola zrušená kvalitná nemocnica v Banskej Štiavnici, či oddelenia, kam chodili pacienti z celého Slovenska ? Prečo na dvore nemocnice stoja sanitky a v prípade potreby musia k pacientom chodiť iné, často zo vzdialenosti niekoľko desiatok kilometrov ?

Poslanci a poslankyne, takéto sú problémy bežných ľudí. Vôbec ma nezaujíma, z čoho podozrievate Fica, Kaliňáka, Danka či Matoviča, Bugára alebo iných. Tieto veci majú riešiť príslušné orgány a ich pracovníci. Poslanec nie je oprávnenou osobou na riešenie týchto problémov, a je platený za plnenie úplne iných povinností. Poslanec je povinný rešpektovať znenie Ústavy SR a zákony SR. Poslanec je povinný ctiť a rešpektovať zákonné postupy.

Pokiaľ máte problémy s plnením svojich povinností a chcete si len vybavovať účty medzi sebou, mám pre vás radu. Vráťte mandáty, postavte si pieskovisko a tam sa môžete medzi sebou klbčiť. Ale za svoje peniaze, nie za peniaze občanov Slovenska.

Máme vás plné zuby. Všetkých bez rozdielu. Takže si dovolím pripomenúť jednu dejinnú udalosť a vyzvať vás, aby ste sa zamysleli. Pražská defenestrácia … aj tej predchádzala arogancia mocných. Takže si láskavo uvedomte, že národ nie je váš majetok, s ktorým si môžete nakladať podľa ľubovôle a jeho trpezlivosť nie je nekonečná.

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421274x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu