Založ si blog

Vylučujem voľbu SaS . ..

Je pekné, že sa večne (druhý a neúspešný) politik v háve liberálov jasne vyjadril, s kým vylučuje spoluprácu. Napokon – národniarov voliť nebudem, môže mi to byť jedno.

A teda hlavne pripomeniem, ako pred voľbami 2010 zaznelo tiež jasné vyjadrenie, že s pánmi Dzurindom a Miklošom v žiadnom prípade (iné ani nemohlo zaznieť, ak nechceli liberáli skončiť skôr, ako začali) a nakoniec to bolo úplne inak. Takže – radšej buďme realisti a nehovorme s politikmi o zásadách, pretože možno ani význam slova “zásady” nepoznajú.

Nehovoriac o tom, že pri reálnej voličskej základni by práve Sulík urobil lepšie, ak by nevyhlasoval vôbec nič. Nech sa na to pozeráme akokoľvek, budúci parlament bude ešte viac roztrieštený, ako súčasný. A tak, ako nebude v prospech SMER-u, nebude ani v prospech liberálov. Karty budú rozdávať iní, a tromfy budú tiež v iných rukách. Zatiaľ to skôr vyzerá na kortešačku v štýle veselej vdovy a otázny bude len počet milencov, ktorí sa nechajú zviesť šedinami skúseností, pretože o mladosti, pôžitku a radosti sa rozhodne nebude dať hovoriť.

Aj keď je pravdou, že primeraná “litráž” pod klobúkom dokáže zázraky

No už dnes sa dá povedať, že Sulík bude premiérom len v prípade, ak motyka vystrelí a násada od hrablí zakvitne ružami. Ak nedokázal zmobilizovať voličov v čase najväčších škandálov R.Fica a SMER-u, dokazuje to len fakt, že voliči už neveria ani jemu. A len on to stále nechápe.

Riešiť program liberálov nemá žiadny zmysel. Kto videl, ako obsadzovali funkcie vo vláde I.Radičovej, na liberálnu stranu odborníkov nebude ani náhodou veriť. Navyše, aj tých pár schopnejších, ako boli Mihál alebo Poliačik, dalo liberálom kopačky a pobrali sa iným smerom.

Proti gustu však niet dišputát. Pokiaľ verí Sulík, že prosperitu štátu zaistí s odborníkmi ako Matovič, Remišová, Nicholsonová, Galko a spol., treba mu držať palce …už len nájsť odpoveď na otázku, v ktorom štáte nájdu dostatok podpory … aspoň na dva roky, ako svojho času šemotil hlavný liberál na Markíze. Alebo skôr – prosíkal ???

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421150x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu