Založ si blog

Prezidentská (predvolebná) fraška

V každej krajine má predvolebná kampaň svoje pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať a ich porušenie sa prísne trestá. Pravidlá sú aj v bláznivom klube pri Viedni doľava, ale tu sa veselo porušujú.

Všetci proti Ficovi 

Takže sa roztrhlo vrece so zaručenými radami, čo by mal Fico urobiť, aby bola predvolebná kampaň férová. A naopak zaručené prehlásenia, čo by jeho protikandidáti v žiadnom prípade neurobili. Najdôležitejšia je predsa férovosť kampane a dodržiavanie pravidiel, prehlásili tí, čo sami na pravidlá kašlú.

Vieme veľmi presne, ako skončila posledná kampaň, založená na hesle – všetci proti Mečiarovi.

Tetka Iveta a redaktori SME trkocú

„Nebudem zastierať, že mám veľký problém odosobniť sa v prípade viacerých kandidátov. A špeciálne v prípade kandidáta Fica …“

Vraveli ste o viacerých, s ktorými máte problém. Kto je to okrem Fica?

„To je všetko, čo v tomto okamihu poviem.“

(viac nájdete tu)

Takže, lepšia ukážka pokrytectva sa predviesť nedá – tete Ivete vadia viacerí kandidáti, ale špeciálne sa vyjadruje len k jednému. Jej názor nemá hodnotu fajky dymu, stačí si spomenúť na „nešťastný omyl“ pri hlasovaní, keď bola poslankyňou a hlasovala za kolegyňu … či „miernu“ zábudlivosť pri výbere ministrov vlastnej vlády, keď len „nedopatrením“ dala kreslo kandidátovi, ktorý musel odstúpiť z kandidátky, aby nepotopil stranu.

Povstal z mŕtvych … aby sa stal prezidentom

Ak by bol ostal Ján Čarnogurský na čele KDH, zrejme by už dnes neexistovalo. Rekord v roku 1998 je zaprášený, a dnes hnutie osciluje okolo ôsmych percent. Aj tento kandidát je horlivým zastáncom spravodlivosti, rešpektovania zákonov a pravdy. Asi preto sa pred zákonným začiatkom kampane vyjadril, že protikandidát Fico by mal prenechať post predsedu vlády svojmu podpredsedovi.

Kedy bude prezidentom skutočná osobnosť ?

V najbližšom čase to nehrozí. Kandidujú ľudia, ktorí s jednou-dvoma výnimkami úplne kašlú na potreby voličov. Vlastne si ich všimnú len vtedy, keď po nich šlapú. Väčšina z kandidátov by nemohla kandidovať, ak by bola ich účasť vo výbere podmienená výhradne vyzbieraním požadovaného množstva hlasov od občanov.

Budem kandidovať, ak sa objaví prieskum, v ktorom ma podporí minimálne 70% občanov …

Prieskum sa neobjavil a kandidátka kandiduje. Všetka česť, aspoň nazbierala vlastné hlasy, a zrejme ich bolo najviac. Ale aj jej tvrdenie v spojitosti s neskoršou zmenou postoja potvrdzuje, že ak si niekto určí pravidlo, ktoré nie je schopný dodržať, tak si ho – prispôsobí.

Hm … koho by som volil ? Osobnosti sa veľmi neponúkajú, vlastne je len jedna. Ostatní sú čisto kandidátmi s politickým pozadím.

Takže – navrhujem vlastného kandidáta – Janka Hraška. Aspoň deti budú mať radosť, nie ? 

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457159x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu