Založ si blog

Ohnivý čardáš pokrytectva

Akosi sa nám množia výzvy typu – máme nového pontifika, žiadame starého, aby prestal plniť povinnosti, ktoré mu vyplývajú z funkcie a čakal na svoj koniec … najviac sa mi páči, že lietajú z tej strany, kde sa predtým makalo do poslednej sekundy, a odchádzajúci si div ruky nepolámali pri podpisovaní množstva rozhodnutí … čomu vlastne slúžia tieto sprosté výzvy ? Ničomu. 

Mali by však slúžiť niekomu. Nič neróóób, bľačí vyplašená ovca na barana v košiari, čoskoro ťa zarežú a ja si vyberiem svojho favorita.

Aj by to bolo k smiechu, keby to nebolo trápne. O morálke, slušnosti, či politickej zodpovednosti hovoria ľudia, ktorým sú tieto hodnoty absolútne ukradnuté. Hlavne zodpovednosť – pretože, ak by chceli naozaj konať zodpovedne, tak by namiesto pravidelného hádzania polien pod nohy svojich oponentov hľadali cesty, ako efektívne spravovať túto krajinu. Smola … práve na to nemajú čas pri neustálej bitke o koryto. Hoci – práve za to ich volič platí. Za efektívne a zodpovedné spravovanie krajiny.

Všetko má svoje pravidlá. Aj funkčné obdobie má svoje hranice, dané zákonom. Na Slovensku je však bežným folklórom na osprostenie voliča obchádzanie všetkých pravidiel a pokrytecké vyzývanie konkurencie, aby ich dodržiavala. Iným druhom “ športu “ je rozdávanie zbytkov z koryta na poslednú chvíľu, v čom si zdatne konkurujú všetky (zdanlivo) znepriatelené strany. Zdanlivo, lebo sotva sa vypnú kamery, všetci si potrasú rukami v štýle “ fraška skončila, ideme na pivo ? “ a odchádzajú. O tomto je výkon verejnej funkcie ?

Preložte termín výberu kandidátov na funkciu … vrieska ktosi spoza rohu. A tak hľadám v zákonoch, rýpem sa v Ústave … ale nič. Nikde nenachádzam akékoľvek ustanovenie či komentár, ako sa má správať verejný funkcionár po tom, ako zvolia jeho nástupcu. Nachádzam len časové obdobia výkonu funkcií. A ich obmedzenia v prípade, že dôjde k niečomu podobnému, ako bol rozpad Miklošovej vlády pod vedením I. Radičovej. Nikde však neviem nájsť nejaký odkaz na to, že by mal dosluhujúci funkcionár prestať po zvolení svojho nástupcu pracovať a poberať plat za to, že si zvyšok času – odsedí. A tak premýšľam – som slepý, alebo negramotný ?

Možno si čítanie zákonov vyžaduje vyššiu formu gramotnosti. Napr. schopnosť čítania medzi riadkami a videnia toho, čo nikto nenapísal, ktovie ? Možno majú naši “ barani “ naprirodzené schopnosti a vidia to, čo iným uniká – len mi pritom vŕta hlavou, prečo nevideli teda to, že po vstupe do únie budeme splácať a ručiť za cudzie dlhy, spáchané špekuláciami a podvodmi … či to, že stratíme nezávislosť ? Alebo fakt, že po vstupe do NATO budeme zatiahnutí do rôznych vojnových konfliktov a ohrození spravodlivou odplatou napadnutýchJá ti nevím, Karle

______________________________

Obojakosť je beštia … nechceme Mečiara … kričali všetci a volili Gašparoviča. Dnes sa boja následkov voľby menšieho zla, ako to vtedy nazvali. Neviem … dedko odjakživa hovorievali, že ak si niekto vyberie zle a čaká dobré, je pravdepodobne – idiot. Len mi jedno vŕta hlavou – dedko mali štyri ľudové (ako sa kedysi hovorilo), a súčasní mocipáni majú tri-štyri vysoké – tituly pred a za menom. Mali by byť teda múdrejší, ako dedko … nie ? Hoci je tu aj iná možnosť – štyri ľudové naučili dedka viac, ako mocipánov tri-štyri vysoké … možno boli ľudové kvalitnejšie, alebo sa lepšie kontrolovala dochádzka … ktovie.

Moralisti sa dnes krútia ako červíky na háčiku v ohnivom čardáši pokrytectva, ktorému pomýlene hovoria – morálka a slušnosť. Kričia … nič nepodpisuj, my si to podpíšeme sami. A podľa vlastnej predst… teda zákona. 

 

Zákona – mafie

 

… však každá rodina má svojho krstného otca, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456399x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu