Založ si blog

Deň zlodejov . . .

Veru, slovenský kalendár by mohol obsahovať aj tento sviatok. Myslím, že by som aj vedel termín, kedy by sa mohol oslavovať – napr. 17. novembra.

Mnohí neustále vyhadzujú na oči R. Ficovi jeho niekdajšie prehlásenie o 17. novembri – kedy si vraj nič nevšimol, alebo ako to už presne povedal … to nie je podstatné.

Pravdu-povediac, z toho, čo sa oslavuje v tento deň, som si nevšimol veľa ani ja. Všimol som si niečo iné – mnohým vagabundom priniesol tento deň moc a majetok. Mohli by sme to nazvať výhrou v športke, kde sa mohol zúčastniť obmedzený počet hráčov, ktorí boli vybratí podľa presne stanovených kritérií. Akýsi uzatvorený klub lepších ľudí … niektorí z nich sa počas socializmu najlepšie cítili v base, súdiac podľa ich pomerne častého pobytu v tomto zariadení.

A súdiac aj podľa ich neskoršej prítomnosti pri rôznych zlodejinách, asi neboli v base pre dôvody, ktoré neskôr uvádzali – teda odpor voči vládnucej verchuške, ale skôr to, že už vtedy skúšali vykrádať štát, len sa im to akosi nedarilo. Ktovie … straky – revolucionárky či havrani – banditi ?

Pozerám do histórie niektorých svetových spoločností, a zisťujem, kedy ich majetok začal dosahovať závratné hodnoty – (budem uvádzať roky ich činnosti) – 22, 38, 16, 47, 23, 60 … prestalo ma to baviť, a to som vyberal spoločnosti, ktoré vlastnia nejaké patenty. Pozriem sa na výkvet slovenských miliardárov a ajhľa … 4, 8, 0, 0, 10 … a to prosím nevidím žiadne prevratné vynálezy ani patenty. Dokonca máme takých, po ktorých nestihli omiesť ani prach po stiahnutí igelitu z nového písacieho stola, a už boli miliardári … proste v štýle – kde sa vzal, tu sa vzal – zrazu s vrecom prachov do ksichtu sa smial …

Veru, sviatok ako Deň zlodejov by sa nám naozaj zišiel. Mohli by sme ho skombinovať aj s iným sviatkom – Deň blbcov a oslavovať ich spoločne. No nie ?

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9431888x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu