Založ si blog

21. storočie – éra vlády zločincov a zradcov

Hlavným snom novembrových bardov bol odchod sovietskych vojsk z Československa. Neustále a všade pripomínali, že cudzie vojská v tejto krajine nemajú žiadne miesto. A nazývali ich okupantmi …

Skoro mi oči vypadli, keď som otvoril vydanie denníka SME na internete. Názov znel – “ Kam môže prísť NATO ? …. “ a pokračoval úvahami, kde by mohli prísť jednotky NATO, keďže v susednej Ukrajine pokračuje krízaktorú, len tak na okraj, vyvolali podporovatelia väznenej J. Tymošenkovej a členovia jej zločineckého klanu. (vlastný názor)

Uvedenú úvahu nemôžem chápať inak, než ako zvrhlosť najvyššieho stupňa. A stačilo štvrťstoročie, aby sme sa k nej dopracovali. Naozaj krátky čas … k cieľu, ktorým je zatiahnutie Slovenska do konfliktu, s ktorým nemá absolútne nič spoločné. Ukrajina nie je členom NATO, nepokoje v tejto krajine vyvolali násilníci a banditi, ktorí dnes vládnu v Kyjeve a chodia na najvyššej úrovni vyjednávať – s demokratmi.

Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá … tak by sa dalo definovať nielen uvažovanie médií, ale aj postup medzinárodných organizácií v probléme Ukrajiny. Môžeme sa diviť, že Obamova administratíva pokojne rokuje s banditami, ktorí sa dostali k moci krvavým prevratom, keď sama pokojne a beztrestne vraždí na územiach nezávislých štátov používaním bezpilotných lietadiel ?

Viacerým našim poslancom som poslal niekoľko otázok … odpovede som sa nedočkal. Všetci majú spoločné jedno – zarputilo zastávajú správanie Bruselu a Bieleho domu, pričom Rusko je pre nich nepriateľom svetového mieru č. 1. Bol som zvedavý, ako a či vôbec odpovedia. Smola … volič zaujíma týchto pánov len vtedy, keď potrebujú jeho hlas. Ináč ho majú, ľudovo povedané, na háku.

Otázky zneli –

– z akého dôvodu by malo Rusko sponzorovať dodávky plynu pre Ukrajinu, keď ostatné krajiny platia oveľa vyššie ceny ?
– prečo sa máme ako slovenskí občania podieľať na splácaní dlhov, ktoré narobila ukrajinská verchuška (a najväčšie vznikli pod vedením Tymošenkovej) v Rusku ?
– prečo by sa malo Rusko ticho prizerať na to, ako priamo v jeho susedstve vzniká zárodok konfliktu, ktorý vyvolali rôzni vagabundi v službách amerických tajných služieb a prečo malo mlčať počas neodôvodnenej provokácie počas olympiády v Soči, keď sa v jeho blízkosti pohybovala vojnová loď (nie jedna) amerického námorníctva ?

Boli ťažké ? Myslím, že nie. Skôr mám pocit, že odpovede v duchu americko-bruselského záujmu boli neobhájiteľné, a tak si možno povedali, že radšej budú mlčať. Neviem … možno dostávajú desaťtisíce e-mailov a nestíhajú odpovedať. Možno im krivdím … ale súdiac podľa skúseností z minulosti sa skôr prikláňam k možnosti, že na voliča jednoducho – kašlú. Prečo by sa mali špiniť stykom s plebs, nie ?

Vráťme sa k špekulácii SME v otázke jednotiek NATO na slovenskom území … fakty sú jasné – naša krajina nie je ohrozená, konflikt v Ukrajine je formou občianskej vojny, hoci zatiaľ len tlejúcej. Na čele Ukrajiny je nelegitímna vláda samozvancov, ktorá neprešla voľbami a jej úradovanie bolo vynútené hrubou silou. Kde ostala povestná demokracia ? A ako som spomenul, Ukrajina nie je členom aliancie. Iste, kdesi v pozadí zaznieva hlas Poľska, ktoré sa špára špendlíkom v otvorenej rane a naznačuje, že má obavy zo správania Ruska. To sú však len prázdne frázy politikov, ktorí si prihrievajú polievočku na vlne tradičnej poľsko-ruskej neznášanlivosti, a nemajú nič spoločné s realitou.

Skúsme si zhrnúť útržky informácií, ktoré máme k dispozícii – 

  1. USA zneužili olympiádu v Soči na vyslanie a pobyt amerických vojnových lodí v blízkosti Ruska
  2. V približne rovnakom čase začali narastať nepokoje na Ukrajine, ktoré vyvrcholili streľbou do demonštrantov a obeťami na životoch
  3. Niektorí demonštranti priznali, že za účasť na protestoch boli finančne odmenení
  4. V odpočutom rozhovore sa objavila informácia, že do demonštrantov nestrieľali príslušníci policajných síl a Berkutu, ale naopak oponenti režimu V. Janukovyča
  5. Hlasovanie v ukrajinskom parlamente prebehlo pod hrozbou násilia a namierenými zbraňami a jeho výsledkov bola “ nová “ vláda banditov, ktorí viedli nepokoje na Majdane

Čo je teda skutočným cieľom ? Nie, konflikt s Ruskom to určite nebude, aspoň nie na vojenskej úrovni – na to nemajú Pentagon a Brusel odvahu, keď Moskva nie je územím, obývaným sedliakmi, ktorí sa s plačom prizerajú, ako bezpilotné lietadlá vraždia ich príbuzných a priateľov. Cieľom je skôr vyprovokovanie Moskvy ku krokom, ktoré by uvrhli Rusko do politickej a ekonomickej izolácie, a postupne ho oslabili na úroveň čias po rozpade ZSSR. A postupné priblíženie sa k hraniciam Ruska s vojenskými silami (teda vybudovanie vojenských základní a “ obranných dáždnikov “ NATO).

Rusko je v súčasnosti označované za porušovateľa dohôd, ktoré západná Európa a Washington nikdy nedodržiavali a nemienili dodržať ani v čase ich podpisu. Či už sa to týka rozširovania únie, alebo NATO. Médiá cielene masírujú verejnú mienku poukazovaním na správanie Ruska v súčasnej kríze, na čo využívajú aj vyjadrenia vysokopostavených prisluhovačov Bieleho domu, ktorým vôbec nevadilo zločinné napadnutie Iraku, ale na druhej strane kritizujú oprávnené obavy inej krajiny z nepokojov na jej hraniciach a možných následkov. A hoci som sa snažil, na žiadnej mape som nenašiel ani centimeter spoločnej hranice Iraku s USA (či Veľkou Britániou) … naopak, Ukrajina má s Ruskom spoločnú hranicu v celkovej dĺžke 2245 km, a je so svojím susedom spriaznená aj kultúrne či jazykovo. Čo sa o Iraku, Afganistane a USA nedá určite povedať.

Žijeme v storočí vlády zločincov a zradcov. Neexistuje žiadny dôkaz o spojitosti útoku na dvojičky z 11. septembra 2001 s činnosťou vlád v Iraku či Afganistane. Týmto dôkazom nie je ani dlhoročný pobyt U. bin Ládina v Afganistane, napokon bol tam už za čias, keď jeho aktivity proti sovietskym okupantom financovala CIA a iné, americké služby. Rovnako sa dá pochybovať, ako bin Ládin skutočne zomrel – ak je vôbec mŕtvy. Isté je však jedno – krajinám západnej Európy a USA dochádzajú rôzne suroviny, a začína obrovská bitka o ich zdroje. A v pozadí všetkého nemusí byť vôbec ropa, či zemný plyn. Postupne začína v dôsledku preľudnenosti planéty aj boj o najcennejšie zdroje pre ľudský život – zdroje pitnej vody.

Takže – nezabudnime, akú cenu má pre Slovensko Žitný ostrov. Nezabudnime, že Slovensko je bohatou krajinou na zdroje rôznych minerálnych vôd. A hlavne nezabudnime na jedno – všetky vojská ľahko prichádzajú, ale odchod býva obvykle veľmi problematický – stačí si spomenúť na “ dočasný “ pobyt sovietskych vojsk u nás. Nedovoľme, aby nás západné veľmoci zatiahli do konfliktu s Ruskom, krajinou, ktorá je nám napriek nedávnej minulosti oveľa bližšia. Zamyslime sa nad vývojom na Slovensku po roku 1990 a položme si otázku – správajú sa k nám západné veľmoci ako k partnerovi, spojencovi alebo skôr ako ku kolónii ?

V období mečiarizmu na Slovensku sa M. Albrightová vyjadrila o našej krajine ako o čiernej diere. Vyjadrila sa tak o legitímnej vláde, o občanoch a národe Slovenska, ktorí hlasovali podľa svojho presvedčenia a výsledkom bola vláda V. Mečiara. Právo na hodnotenie tejto vlády nemala česko-americká slúžka, ale len slovenskí voliči – ktorí jej vystavili vysvedčenie, a podvedení sľubmi pravicovej verchušky otvorili dvere na vykradnutie tejto krajiny nadnárodnými korporáciami, čomu nadšene tlieskali nielen v Bruseli, ale aj vo Washingtone. Zrazu sme boli – OK … Podvodom nás vtiahli aj do organizácií ako EÚ a NATO – prvá nie je o spolupráci a druhá nemá nič spoločné s obranou. Ešte väčším podvodom nás zbavili vlastnej meny a “ darovali “ nám menu podvodníkov – euro. Menu, ktorej podmienky prijatia splnili len najchudobnejší a najslabší – Slovinsko, Slovensko, Estónsko a Lotyšsko. Menu, ktorej podmienky užívania neplní absolútne nikto. Naši partneri nás neskôr “ vydierali “ , aby sme prijali euroval. (Slováci si svoje banky zachraňovali zo svojich zdrojov po páde Mečiara, a nikto im neprispel) Odmietli legitímne hlasovanie parlamentu, ktorý slovenskú účasť na eurovale odmietol, a tlačili k opätovnému hlasovaniu, ktoré už bolo – úspešné … pre ich potreby.

Budete hlasovať dovtedy, kým nezahlasujete – správne.

Naozaj veríte, že Radičovej vládu položil R. Sulík ? Skúsim pripomenúť, že v predvolebnej kampani, ktorá nakoniec viedla k vzniku vlády I. Radičovej (pod vedením I. Mikloša a M. Dzurindu), všetky významné strany odmietli – euroval. Jedinou stranou, ktorá zotrvala na svojom sľube z tejto kampane, bola práve SaS. Čo z toho vyplýva ?

Podviedli voličov, aby sa dostali k moci a následne v mene záchrany cudzích záujmov okradli vlastný národ.

21. storočie je naozaj prelomové – žijeme v ére vládnutia zločincov, podvodníkov a zradcov. Ak dovolíme príchod akýchkoľvek vojenských jednotiek na Slovensko, nechápem, prečo sme tak veľmi volali po odchode Sovietov.

A zase tu budú – okupanti … na ako dlho ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9518664x
Priemerná čítanosť článkov: 3893x

Autor blogu