Založ si blog

Nemocnice ? Skôr márnice

Optimalizácia činnosti zdravotníctva je skôr likvidáciou zdravotníctva. Posledný zážitok ma v tom definitívne utvrdil.

Suseda išla na nákup, a spadla na ulici. Na jej volanie jej pribehli na pomoc obyvatelia neďalekej bytovky, a po chvíli ju odprevadili domov. O chvíľu zazvonila na našich dverách s absurdnou požiadavkou, a pri bližšom pohľade do jej tváre som zbadal, že nie je úplne – pri zmysloch. A tak som ju po chvíli prehovárania naložil do auta a odviezol na pohotovosť do našej “ okresnej “ nemocnice.

Pohotovosť vyzerá tak, že vojdete do chodby, usadíte pacienta a idete hľadať lekára. Privíta vás nápis – zazvoňte, a prídeme hneď, ako sa uvoľníme. Takže – zvoníme. Polhodina čakania, potom prišla zvedavá sestra, ktože to vo sviatočný deň zvoní … pán doktor je na oddelení, má teraz prácu. Ďalšia štvrťhodina … prichádza doktor.

Nemohlo to počkať na pracovný deň, zlostne sa pýta. Pozrel som na neho a hovorím – vy máte pracovný deň aj dnes, takže si odpusťte svoje pripomienky a robte prácu. (už som bol poriadne vytočený čakaním) … suseda vošla do ordinácie, a začala komédia. Hulákanie na pacienta, ktorý zjavne nebol pri zmysloch … vybehnutie z ordinácie a rozhodenie rukami – čo s ňou mám robiť ? Stručne som mu opísal jej stav, ako som ho laicky videl a on – no, to musí na rôzne vyšetrenia, CT, chirurgiu, neurológiu a urobiť potrebné snímky. Fajn … tak ich urobte. Nemôžem … znela odpoveď.

Okresná nemocnica ? Nemá k dispozícii RTG prístroj, ani CT, ani lekárov na potrebné vyšetrenia.  Susedu treba previezť do susedného okresného mesta, nemocnice, ktorá má potrebné vybavenie. Mala by ju odviezť sanitka, ale my tu žiadnu nemáme – hovorí doktor. Odveziete ju ? Môžeme síce zavolať sanitku od susedov, ale tá by prišla dosť neskoro. Prosím ? A tie štyri sanitky, čo máte na dvore vzadu – prečo nejdú ? Nie sú naše, znela odpoveď.

A tak sme sadli do auta a nabrali smer do susedného mesta. Polhodina jazdy, našťastie bez akýchkoľvek problémov a boli sme v druhej nemocnici. Vyšetrenia trvali čosi vyše dvoch hodín, a potom sme išli naspäť domov.

_________________________

Možno budem teraz príliš nepríjemný … možno neslušný a osobný, ale dúfam, že tie svine, ktoré splodili tento zdravotnícky paškvil, budú zdochýnať nesmierne dlho a bolestivo. Želám všetkým parazitom, zlodejom a podvodníkom, ktorí roky parazitujú na zdravotníctve zásluhou sprostých zákonov a skorumpovaných politikov, aby im niekto blízky zdochol priamo pred očami a mohli sa na to pozerať rovnako bezmocne, ako ja na nešťastnú susedu, ktorá pri polovedomí sotva sedela na lavičke pred ambulanciou, a čakala, kto sa nad ňou zľutuje a príde jej pomôcť.

Za hlbokej totality som zažil kadejaké svinstvá, ale nič nedosiahlo súčasnú úroveň – žijeme v systéme, ktorý je evidentne zameraný proti ľuďom. Dúfam, že čoskoro príde skutočná zmena a všetci zodpovední tvrdo zaplatia za súčasný stav. A žiadne zľutovanie s nimi

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460485x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu