Založ si blog

Policajný štát ? Áno, sme . . .

Len páni sudcovia si to všimli až vo chvíli, keď ťažká ruka spravodlivosti dopadla na ich plecia. Navyše, o našej krajine môžeme povedať aj niečo iné – sme krajinou, kde žijú rovní a … rovnejší (bohatší či známejší) ….

Trasa bola dlhá 37 kilometrov. Jazda trvala bez desiatich minút rovné tri hodiny. Prečo ? Čo meter, to jama, roleta, hrboľ či štrk … podľa označenia to bola komunikácia II. triedy, podľa stavu by sa za ňu hanbili aj Rumuni v čase temna vlády karpatského “ génia „. Väčšinou sme išli krokom, občas ručička rýchlomera poskočila na závratnú hodnotu dvadsať kilometrov za hodinu.

Chvíľami sme sa rehlili, že aj beznohý na kolobežke by pri našej jazde pôsobil ako nadopovaný šprintér. Smiech nás prešiel vo chvíli, keď sme zbadali vedľa cesty dve uniformované ramená zákona, ako merajú rýchlosť. Pretrel som si oči, či nemám vidiny … nemám, naozaj merajú rýchlosť. Nedalo nám to a zastali sme na čistinke za nimi a dali sa s nimi do reči … vraj im nadriadený prikázal, tak robia, čo môžu. A čo ste namerali, zasmiali sme sa. No, niektorí išli aj štyridsať, jeden priznal. Veru, strašná to rýchlosť, na trase, kde sa údajne môže jazdiť deväťdesiatkou. (možno s bévépéčkom) …

Neviem, ale ak si dobre pamätám, jednou z povinností policajta je dohliadanie na bezpečnosť premávky na pozemných komunikáciách. To znamená, že v prípade, ktorý sme zažili, je povinný vyzvať správcu komunikácie, aby ju bez meškania uviedol do stavu, ktorý umožňuje jej bezpečné používanie. Pokiaľ viem, tak značka, informujúca o poškodenej ceste týmto riešením nie je.

Pánov sudcov sa dotklo, že ic niekto chce lustrovať. Nuž, my obyčajní ľudia musíme znášať lustrácie pravidelne a bezdôvodne. Zastaví vás hliadka, vyžiada si doklady a následne zisťuje v databáze, či nie ste záujmová osoba. Stratíte čas … a pocit, že ste človek a ten v uniforme je platený z vašich daní, a teda by mal pomáhať a slúžiť. Neslúži

T. Gašpar chce pritvrdiť v kontrolách pre nárast nehodovosti. Kde sú príčiny jej rastu ? No, myslím, že súvisia aj s činnosťou polície, ktorá neraz neslúži, ale skôr šikanuje. Hľadá spôsob, ako udeliť sankciu za vyhorenú žiarovku u nešťastníka, ktorý má v manuále k autu napísané – navštívte autorizovaný servis. Medzitým prebehne okolo niekoľko vagabundov, ktorí sa valia po obci stovkou, či predbiehajú cez plné čiary … a rameno zákona rieši – žiarovku. Výsledkom je, že poctivý vodič jazdí unavený a vystresovaný … z neustálych obáv, čo ho postihne. Nemusí urobiť absolútne nič, a zaplatí pokutu … lebo ak sa nevyzná, nejaký “ snaživec “ ho presvedčí, že priestupok urobil a musí platiť.

Nemecko, Anglicko, Írsko, Francúzsko, Portugalsko, Španielsko či Taliansko … policajtov som videl len pri riešení konkrétnych problémov a nikdy si ma nevšímali, lebo som nič neurobil. Na Slovensku som kontrolovaný tri-štyrikrát týždenne, či som náhodou …  vhodná obeť na vylákanie peňazí. Vôbec nejde o bezpečnosť na cestách … ak by išlo, tak by vagabundi v kategórii celebrity nemali vodičák rok po zabití nevinného pod vplyvom alkoholu, a už vôbec by nebehali po slobode, ak by sa zistil opakovaný priestupok a navyše porušenie podmienky, udelenej súdom … na Slovensku však padla amnestia pre istú osobu … a život ide ďalej, však čo tam po nejakej spravodlivosti či obeti, nie ?

Páni sudcovia, nehnevajte sa … postihlo vás len to, čo ste roky pokladali za bežnú a tolerovateľnú prax. Vietor ste zasiali, búrku idete žať … však si len spomeňte na tie množstvá pochybných situácií, kde ste mlčali … hoci ste mali kričať a konať. Kto čím bojuje, tým aj padá

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457755x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu