Založ si blog

Politický sadomasochizmus

Tak by som označil postoj Bruselu voči Moskve. Vlastne – ani by mi to nevadilo, keby táto partia preplácaných idiotov nemala vplyv na Slovensko. Nech si pokojne vyhlasuje embargo a rôzne sankcie aj voči Marťanom.

Ak sme proti násiliu, potom mal prísť zásah na Ukrajine už v čase krviprelievania na Majdane, ktoré mali na svedomí práve súčasné vládnuce sily v Kyjeve. Neprišiel – niekomu sa to hodilo. Ak sme proti násiliu, Izrael mal byť už desaťročia v izolácii, a možno sa už dávno malo uvažovať o následkoch chyby, ktorú priniesol britský plán na samostatný štát pre Židov v susedstve Arabov.

Ak sme proti násiliu, kde bolo medzinárodné spoločenstvo v čase rwandskej genocídy, a prečo roky zúril v Sudáne hladomor, ktorý tiež vyvolal vlnu násilia ? Hej, valné zhromaždenie OSN sa schádzalo a vydávalo prázdne, nič neriešiace rezolúcie. Navyše – aj tak boli vetované podľa toho, ktorej veľmoci sa nehodili. Však len proti konaniu Izraela na palestínskych územiach boli navrhnuté desiatky, možno už stovky rezolúcií, ktoré vždy zablokovali – v Bielom dome. Bašte slobody a ľudských práv … pre vyvolených !!!

Politika je svinstvo, živiace neschopných, ale vplyvných idiotov. Väčšina z nich by bez politiky a vplyvu zdochla hladom.

Kto nevidel konflikt na vlastné oči, nevie si predstaviť utrpenie ľudí. V prvej línii nie sú “ pomazané “ hlavy štátov, ale často úbožiaci, ktorí poriadne nevedia, za čo bojujú. Či skôr veria nezmyslom v papuliach tých, čo nikdy nezažijú strach z možnej smrti zoči-voči nepriateľovi. Rovnakému chudákovi, ktorý si často musí otočiť nejeden poldecák, aby našiel odvahu vybehnúť zo skrýše a bojovať.

Páni nikdy nebojujú, vždy len bohapusto tárajú o vznešených ideách, na ktoré zvysoka – “ serú … „

Masaker v Srebrenici bol len špičkou ľadovca, ale ukázal, že OSN je bezvýznamnou organizáciou. Holanďania, ktorí sa dnes pohoršujú nad pádom lietadla a obeťami, sa nečinne prizerali, ako zomierajú stovky ľudí v absurdnej vojne. Ak niekto tvrdí, že všetko mali a majú na svedomí Srbi – klame sám seba. Vojna v Juhoslávii bola špinavá, a všetky strany bez výnimky vraždili svojich odporcov. Rozdiel bol len v tom, o čom sa vedelo … a hlavne hovorilo.

Ak veľmociam nevadilo protizákonné (mierové) delenie Československa, prečo im vadí možné delenie Ukrajiny, kde sa prelieva krv ?

Nikoho v čase delenia Československa nezaujímalo, že boli pošliapané zaručené práva jeho občanov. Však sa to stalo kultúrnym spôsobom, keď rozhodli zradcovia vlastného národa, bez mandátu.

Čo by znamenali v rámci federácie ľudia, ako Mečiar, Dzurinda, Fico, Slota či mnohí iní ? Zrejme nič, alebo veľmi málo.

Rozbitie Juhoslávie či Československa vyhovovalo, prečo teda vadí rozbitie Ukrajiny ? Odpoveď si nájde každý veľmi ľahko – Brusel a predovšetkým NATO sa potrebujú dostať na hranice Ruska, ako svojho času Napoleon či Hitler. Viac potrebujú ovládnuť východ Ukrajiny, než Západ. Západ Ukrajiny je len trpeným “ bonusom „. Bez východnej Ukrajiny nepotrebuje Ukrajinu nikto.

Vieme, prečo sa chceli dostať na hranice Ruska Napoleon či Hitler. Otázkou je, prečo sa o niečo podobné snažia elity dnes.

Odpoveď môžeme nájsť v slovách Madlénky – Radodajky, ktorá sa svojho času pohoršovala nad tým, koľko nerastného bohatstva má k dispozícii Rusko. Nie, Západ s Ruskom nechce mierovo obchodovať – naopak, chce ho obkľúčiť, vydierať a zničiť. Ukrajina stojí dnes pred bankrotom, lebo sa nechala zatiahnuť do občianskej vojny, iniciovanej práve “ civilizovaným “ Západom. Keď sa ozývali triezvejšie hlasy a upozorňovali, že Jaceňuk privedie Ukrajinu k bankrotu, nikto nepočúval. Stalo sa, Jaceňuk od vesla utiekol … a čo teraz ?

V čom je podstata problému ?

Európa sa stáročia snažila o ovládnutie slovanských národov a ich úplné podrobenie. Tak, ako jej svojho času vadil silný poľsko-litovský šľachtický štát, dnes jej vadí vzmáhajúce sa Rusko. Anarchia v krajine, ktorá tak prekvitala za báťušku Jeľcina, je nenávratne preč. Dnes má krajina jediného pána, ktorého praktiky možno pôsobia pochybne, ale cieľ je úplne jasný – obnoviť veľmocenské postavenie Ruska vo svete a dať všetkým jasne najavo – môžeme byť partneri, ale určite nebudeme sluhovia.

Blížime sa ku konfliktu … ktorý môže skončiť kontinentálnou vojnou. Pod taktovkou krajiny, ktorá nikdy nebojovala na vlastnom území, ale vždy vyvolávala konflikty a prelievala krv na cudzej zemi … min. od skončenia 2. svetovej vojny.

Hovorí sa, že Poľsko je najspoľahlivejším partnerom Západu. Omyl – jeho špičky spoľahlivo slúžia, ale aj v Poľsku zaznieva množstvo hlasov, že krajina je zaťahovaná do problémov a konfliktov, s ktorými nemá nič spoločné. Navyše – stavať na protiruskej karte je veľmi nebezpečné. V Poľsku je dodnes pomerne veľa ľudí, ktorí by neváhali vrhnúť krajinu do samovraždeného konfliktu s Ruskom, na čo by doplatila celá Európa.

Brusel sa chová ako zdrogovaný sadomasochista …

Úplne stráca zmysel pre realitu, a necháva sa opíjať klamlivým pocitom, že je centrom európskeho superštátu. Zabúda na fakt, že krajiny, ktoré sa podriadili za pomoci vlastných, skorumpovaných politikov jeho diktátu, obývajú milióny ľudí, ktoré majú neraz úplne iné názory a presvedčenie, ako ich politické špičky.

Zabúda na to, že Rusko často prehralo bitky, ale len málokedy vojny. A v prípade krajín západnej Európy sa dal skoro vždy konštatovať opak – vyhrávali bitky, ale prehrávali vojny. Čo dokazuje aj vývoj posledných rokov – koľko bitiek sa vyhralo v Iraku či Afganistane, a napriek tomu odtiaľ všetci utekajú a hľadajú spôsoby, ako zakryť nemilosrdnú realitu – v konflikte neuspeli a prehrali. A zanechávajú po sebe tisíce obetí, vrátane tých vlastných.

Som na strane Ruska ?

Nie, som na strane pokoja a mieru v Európe. Na rozdiel od mnohých “ diskutérov “ som mal neželanú možnosť vidieť utrpenie ľudí na vlastné oči. A vidím, že Brusel ako poslušný sluha Bieleho domu robí všetko preto, aby pokoj a mier v Európe – nebol.

A kto nevidel plačúcu matku nad mŕtvym (nezmyselne zabitým) dieťaťom, nikdy nepochopí … o čom vlastne hovorím.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461319x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu