Založ si blog

Afroamerický pach ruskej stopy . .. alebo Putin po plastike ?

Plán bol pekný – zvrhnutie Janukovyča za pomoci občianskej nespokojnosti a ovládnutie Ukrajiny, teda obsadenie jej trhu. Lenže … v histórii ľudstva sa len máloktorá udalosť vyvinula podľa predstáv mocipánov.

Zúčastnil som sa veľkého protestu proti režimu Janukovyča, lebo som bol presvedčený, že sa strácajú miliardy a Ukrajinci žijú čoraz horšie. Nešiel som však protestovať, aby sme vstúpili do nejakého spolku … povedal Oleg. Povedali nám, že protest je proti korupcii, zlej sociálnej situácii. A zrazu sme sa ocitli v dave, ktorý médiá vykreslili ako zhromaždenie demonštrantov, nespokojných s odmietnutím asociačnej zmluvy … lenže, to vôbec nebola pravda !!!

Nie, Oleg nebol jediný, kto niečo podobné vyhlásil. Z viacerých strán som počul, že bezmála miliónový prvý protest v Kyjeve bol o skončení Janukovyčovho režimu, ale ľudia nešli protestovať za “ lepší “ život v náručí únie. A cítili sa oklamaní, keď zistili, ako sa ich prejav nespokojnosti interpretoval v médiách.

Zľakol sa Janukovyč protestov ? Ktovie … súdiac však podľa reakcie na protesty, zrejme ich úplne ignoroval a pokladal za bezvýznamné. Niet divu, však bežná účasť sa pohybovala okolo dvadsaťtisíc ľudí, čo je vzhľadom na populáciu Ukrajiny úplne bezvýznamná “ skupinka „.

V uliciach amerických miest protestovali ľudia proti globalizácii, a skončili na policajných staniciach, často zbití či zranení po streľbe policajtov.

A nikoho to nevzrušovalo. Nikto neobviňoval amerického prezidenta z rôznych zločinov, hoci má za nechtami veľa cudzej krvi. Však bitku dostali vagabundi, nie ?

Ktovie, aký bol vlastne plánovaný scenár ukrajinského vývoja. Isté je, že nikto vo “ vyspelých “ demokraciách nerátal s tým, že Janukovyč proti demonštrantom nezasiahne. Skôr sa čakal opak – nasadenie policajtov, streľba, zatýkanie a podobne. Avšak – nič z toho sa nekonalo. Iste, pár ľudí skončilo na policajných staniciach, ale za – výtržnosti. Dá sa povedať, že Janukovyč demonštrantov ignoroval. Prvá trhlina v plánoch Západu sa objavila. Netiekla krv, chýbali státisícové davy v uliciach … vlastne sa nedialo nič, čo by bolo podstatné.

Západ do únie chce, východ ju odmieta. Oficiálne tvrdenie, ktoré vôbec neodráža skutočnosť.

Oleg hovorí, že na Ukrajine sú dve skupiny ľudí, ktorí by chceli do Bruselu. Prvou je málopočetná skupinka oligarchov, ktorých status Ukrajiny obmedzuje, a nemôžu nič stratiť pričlenením krajiny. Skôr veľa získať … Druhou skupinou, pomerne početnou, sú ľudia, ktorí naivne veria, že vstup do únie bude znamenať zlepšenie ich života. Veru … Slovač by vedela o tomto sne veľa hovoriť, nie ?

U Fera zazvonil zvonček. Vyšiel von a zbadal policajtov. Čo sa deje ? Vo vedľajšej ulici sa bijú feťáci, povedala mu hliadka. Mali by ste zasiahnuť, dodal jeden z policajtov. A prečo ? Ak nezasiahnete, budete mať zákaz vychádzania, zmrazíme vaše účty v bankách a vezmeme vám pas …. vyškiera sa policajt.

Absurdné ?  A prečo – však dnes podobne vydierajú Rusko. Pod zámienkou, že predáva zbrane povstalcom. Lenže, druhej strane predáva zbrane zase niekto úplne iný, takže v čom je problém ?

Problém bude v tom, že ukrajinský “ prezident “ Porošenko zjavne nezvláda situáciu. Nereprezentuje ukrajinský ľud, ale oligarchov. Nemá žiadny plán na spravovanie krajiny, len jediný cieľ – vstup Ukrajiny do únie, prípadne NATO. Je v podobnej situácii, ako niekdajšia slovenská pravica – jeho udržanie pri moci je závislé na dobrej vôli a podpore Západu.

Ruskí inštruktori na strane povstalcov ? No, aspoň rozumejú ľuďom, ktorých školia. Oleg priznal v debate, že na strane provládnych síl sa ešte aj dnes pohybujú ľudia, ktorí majú množstvo peňazí, ale aj obrovské problémy s dorozumievaním, a často chodia s tlmočníkmi. Diplomati ? Sotva, tí nechodia v maskáčoch.

Ruská stopa ?

Sprostosť. Ak má právo na zásah v mene amerických záujmov parta vrahov, vyslaných do ľubovoľnej krajiny na svete, ktorú často nevie Američan ukázať na mape, potom má rovnaké právo aj Rusko na vlastnej hranici. Ak by naozaj chcelo zvrátiť vývoj na Ukrajine, stačil by na to týždeň. Prečo by sa však malo vyťahovať z ohňa gaštany za tých, čo tento oheň zapálili ?

Ak je vinníkom za nepokoje na Ukrajine Putin, potom to znamená, že sedí v Bielom dome a absolvoval plastiku, aby vyzeral ako Afroameričan.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456970x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu