Založ si blog

Grilovanie alebo kontrola nominácie oddaných prisluhovačov

Nominant nezvládol vypočutie a bude nahradený … také správy lietali o kandidátoch na eurokomisárov v posledných dňoch. Narazili Slovinci, teraz naši južní susedia … ale , tí v poslednej dobe narazili už viackrát, lebo Viktor je síce kamoš, ale siahať na euro-americké záujmy sa nepatrí – no-no-no … dokonca ani vtedy, ak to škodí krajine, ktorej vládne, lebo cudzie záujmy majú prednosť.

Mimochodom, viete, že práve tam, kde nedávno zakázali niektorým (zatiaľ neznámym) prívržencom V. Orbána vstup, hrozí za konanie v prospech cudzej mocnosti a proti záujmom vlastnej krajiny – elektrické kreslo ?

Ak ste nepochopili, tak odmietnutím nominanta Budapešti a vyštvaním slovinskej kandidátky vyslal Brusel jasný odkaz – budete si vyberať len takých kandidátov, ktorí vyhovujú Bruselu a jeho plánom. Možno aj preto reprezentujú Slovensko ľudia, ktorí síce zbierajú majetok, ale pre vlastný národ neurobili ani toľko, čo by sa za nechet vošlo.

Demokracia ? Nie, diktatúra bruselskej verchušky, ktorá už dávno patrí na smetisko dejín … kradne, klame a spôsobuje utrpenie podporovaním vojnových zločinov – najprv G.Busha a T. Blaira, dnes B. Obamu.

Nie, nenamýšľajte si – Obama, či jeho predchodcovia Bush a Blair nikdy neskončia pred tribunálom v Haagu. Ani vtedy, ak im po rukách steká krv milionov nevinných. Ich osprostení prívrženci vám budú otrieskavať o hlavy to, čo sa stalo v 50. rokoch, hoci sa to dialo aj v USA, len sa o tom toľko nehovorilo. Dobro a zlo je jasne dané – Rusko nevedia ovládnuť, tak bude navždy ríšou zla … a Washington bude navždy baštou demokracie, či skôr „debokracie“ , lebo dáva nádej, že vyvolení svetu budú vládnuť.

Za čias počítačových “ pionierov “ existovala hra s názvom Diktátor. Jej podstatou bolo vládnutie krajine, pričom ste sa mali čo najdlhšie udržať pri moci. Ak ste chceli vyhrať, museli byť spokojní všetci – obyvatelia, armáda, či vaši potenciálni konkurenti. Ak ste to nedokázali, krajina alebo niektoré skupiny sa vzbúrili, v lepšom prípade ste povstanie potlačili, v horšom (a ten bol pravidlom) vás zvrhli, a popravili … hoci bola aj možnosť úteku.

Pozorný pohľad na dianie a život starého kontinentu hovorí jasne – vládnuce centrum je umiestnené tak, aby naň nemali dosah prípadné nespokojné zložky obyvateľstva. A pre istotu máme aj obrannú zložku – NATO. Avšak, kto si myslí, že táto organizácia má chrániť obyvateľov krajín, veľmi sa mýli. V skutočnosti sa jej predstavitelia pod kepienkom spolupráce potulujú po členských krajinách, snažia lobovať za výstavbu rôznych základní (údajne proti ruskej hrozbe), ktoré v prípade potreby dobre poslúžia – proti tým, ktorí nepochopili pravidlá nového svetového poriadku. Sloboda nebola nikdy v pláne – studená vojna bola len o moci a postavení.

Sme na tom oveľa horšie, ako kedykoľvek predtým. Sme podrobenou krajinou, ktorá už dávno nerozhoduje o vlastnom osude.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433125x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu