Založ si blog

Dopravné (a iné) pokrytectvo

Autobusoví prepravcovia a ich združenie protestujú proti bezplatnej preprave na železniciach, ktorá ich (vraj) diskriminuje. Asi by mali aj pravdu, nebyť niekoľkých maličkostí, na ktoré akosi zabudli … a určite to nebol náhodný výpadok pamäti.

Ak sa pozrieme na skladbu liniek veľkých prepravcov, teda SAD-iek, veľmi rýchlo zistíme, že sa orientujú na prímestskú prepravu, a diaľkových liniek prevádzkujú minimum, alebo dokonca žiadne. Niektorí tvrdia, že ich porušili pre ich nerentabilitu … no, nie je to pravda. Veci sa majú totiž úplne inak.

Prímestská preprava v rámci samosprávnych krajov je dotovaná … práve krajmi. Naopak – diaľkové linky dotované nie sú, a tak sa porušili často aj tie, ktoré boli v minulosti rentabilné. A tak vznikol absurdný stav – dotované sú spojenia, ktoré dotácie nepotrebujú, a tie, ktoré by ich potrebovali (lebo rovnako slúžia verejnosti) – dotácie nedostanú. Samozrejme, združenia dopravcov neprotestujú, však sú v područí veľkých prepravcov, a tým táto situácia vyhovuje.

Nehovoriac o absurdnej situácii na autobusových staniciach, kde sa vyberá mýto za vstup … hoci sa jedná o verejnú službu, a vjazd či výjazd spoja by mali byť bezplatné. Mali … ale nie sú. Mnohé stanice síce patria mestám, ale tie ich “ šikovne “ prenajali veľkým prepravcom, a tí ostatných zdierajú jedna radosť, na čo nakoniec dopláca aj cestujúci vo forme vyšších cien cestovného. A to už nespomíname zvláštnu skupinu “ prepravcov „, ktorí za záhadných okolností prišli o všetky autobusy, a hoci sa honosia skratkou SAD – neprevádzkujú žiadne pravidelné spoje, ale len prenajímajú budovy, a vyberajú mýtne … ako napríklad v Banskej Bystrici. Tamojšia stanica je hanbou Slovenska, a pomníkom slepoty zodpovedných orgánov.

Nehovoriac o pokrytectve, ktorým sa prezentujú hlavne tí, ktorým veľmi smrdí bezplatná preprava na železniciach. Akosi pozabudli, že kedysi sami cestovali bezplatne, alebo s veľkými zľavami … a nielen to. Neplatili ani za štúdium, zdravotnú starostlivosť … a mimochodom, tá socialistická bola určite kvalitnejšia ako súčasná – však v tej dobe sme nepoznali mnohé choroby, ktoré sa v súčasnosti vrátili. Ktovie, čo to spôsobilo …

A to už nehovorím o tvrdeniach, ktoré dokonale potvrdzujú mienku obyčajných ľudí, že v parlamente a rôznych funkciách sedia privilegovaní – sprostáci s titulmi. Lebo len sprosták môže tvrdiť, že na Slovensko prídu bohatí cudzinci, aby sa zadarmo povozili na našich vlakoch, alebo ich budú využívať aj tí Slováci, ktorým sedí v garáži niekoľko rôznych luxusných vozítok. Už ich vidím, ako sa natešene hrnú do verejnej dopravy.

A tak na záver odkaz pre nespokojných – ak naozaj túžite po rovnosti, dajte príklad – zaplaťte svoje štúdium, plaťte si v plnej výške zdravotné služby v dôchodku, a penziu berte len v takej výške, ktorá zodpovedá podielu toho, čo ste si nasporili za aktívneho života. A ak náhodou budete potrebovať drahú operáciu, aby ste prežili – hoci ju nebudete vedieť zaplatiť – poctivo požiadajte lekára, aby nič nerobil, však predsa sa nebudú na vás skladať tí ostatní, nie ?

Potom budete (možno) aj chlapi …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457704x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu