Založ si blog

Stávame sa národom analfabetov . .. ?

Asi áno. Inak si totiž neviem vysvetliť, ako je možné, že inteligenti v diskusiách píšu o konvalinkách, hoci príspevky v blogu sú o pestovaní jahôd. Polovica z diskutérov, ktorá sa všade a za každej príležitosti honosí vysokoškolským vzdelaním, tak pri čítaní blogu o USA, začne spomínať Rusko – hoci v samotnom príspevku sa Rusko vôbec nespomína. Kde je problém ?

Janko sa vráti zo školy s päťkou z matematiky. Mama sa ho pýta, čo bolo v škole a Janko sa poberie do kuchyne,  a pýta sa – čo bude na večeru ? Klasická zmena témy, ktorá u detí jasne signalizuje, že vaša otázka bola nepríjemná a boja sa odpovedať.

Lenže – v diskusiách sa vyjadrujú dospelí ľudia, ktorí sa chovajú – ako Janko. Ozve sa kritika na Washington či Brusel – a oni okamžite vytiahnu Moskvu. Lenže – autor nepísal o Moskve, z čoho jasne vyplýva, že chcel diskutovať o niečom inom. Tak, kde je teda problém ? Asi v tom, že je nepríjemné priznať – kráľ a náš vzor je nahý, hoci má nové šaty.

Odpovede na moju otázku v nadpise môžu byť dve – po prvé, zrejme pribúdajú vysokoškolsky vzdelaní analfabeti, ktorí napriek diplomu nechápu obsah čítaného … alebo po druhé, rastie percentuálny podiel spoločenských idiotov, ktorí si myslia, že odvedením pozornosti od témy sa problém – vyrieši. No neviem, ešte som nezažil, aby sa niečo vyriešilo tým, že sa o tom nebude hovoriť.

Cirkev napríklad skúšala mlčať o pedofiloch vo svojich radoch. Pomohlo to ? Práve naopak, množstvo detí na mlčanie doplatilo zničeným životom. Demokrati skúšali svojho času mlčať o nemeckom fašizme. Pomohlo to ? Stálo to životy vyše päťdesiatich milionov ľudí. Komunisti sa snažili mlčať o všetkom, čo sa im nehodilo. pomohlo to ? Sotva, meno Dubčeka či Horákovej som počul už na základnej škole, len nie oficiálne a verejne. Demokrati sa pokúšali koncom 20. storočia mlčať o zločinoch americkej administratívy na Blízkom východe a inde vo svete – pomohlo to ? Nie, Američania si dovoľujú čoraz viac …

Takže – na čo sa vlastne hráme ? Pomôže nám, ak pri zločinoch Obamovej administratívy budeme pripomínať 50. roky ? Nepomôže, lebo obete denne pribúdajú. Nezabúdajme, že aj konflikt na Ukrajine nezačal samotnými protestami proti Janukovyčovi, ale v skutočnosti bol jeho predzvesťou pohyb amerických vojnových plavidiel počas olympiády v Soči v blízkosti ruského pobrežia. Však si skúste predstaviť, aký cirkus by bol rozpútaný, ak by sa ruské plavidlá objavili niekde pri Floride počas olympiády v Salt Lake City.

Vážení páni a dámy,

ak budem chcieť písať o Rusku, napíšem. Nepíšem o Rusku, pretože v prípade tejto krajiny platí stonásobne viac ako v prípade ktorejkoľvek inej – kto chce vedieť o Rusku, musí ísť do Ruska. A ja, bohužiaľ, až na ojedinelé výnimky, cestujem výhradne po západnej Europe. Je to niekedy na škodu, lebo v Rusku som nebol len raz-dvakrát, ale oveľa viac, no napriek tomu som skoro nič nevidel … niet divu, v takej obrovskej krajine je to normálne.

Ak sa pýtate, prečo ruský národ volí Putina napriek všetkým jeho nedostatkom, odpovede netreba dlho hľadať – tlačové konferencie ruského prezidenta sú otvorené a priamo sa odpovedá aj na veľmi nepríjemné otázky. Aký to rozdiel oproti civilizovanej Europe, kde sa na mnohé odpovedá – bez komentára, nová otázka. Tento prístup pri Putinovi nezažijete … a ešte niečo. Viete, aký je rozdiel medzi Putinom a Obamom ? Obamu pre zástup fízlov skoro vôbec nevidieť …

Takže, páni a dámy … chcem vás poprosiť, aby ste ma neutvrdzovali v presvedčení, že na Slovensku pribúdajú analfabeti, alebo diplomovaní idioti. Prosím vás – diskutujte k téme v blogu, a môžeme sa niekde posunúť.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455652x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu