Založ si blog

Politické vraždy – symbol boja o moc po II. svetovej vojne

Biely dom žiada … Berlín žiada … Brusel žiada … Londýn žiada …

Názory sa rozchádzajú, ale v jednom sa napriek všetkému zhodnú – americké tajné služby majú na svedomí minimálne stovku atentátov na politických odporcov línie Bieleho domu, a niekoľko tisíc neúspešných pokusov o atentáty. Rovnako sa zhodujú aj v tom, že podobné praktiky používali aj niekdajšie sovietske (dnes ruské), ale aj britské či francúzske tajné služby. A rovnako sa zhodnú aj v tom, že ak boli pokusy o odstránenie neprijateľných ľudí úspešné, nikdy sa páchatelia nenašli, alebo boli za páchateľov označené osoby, ktorých duševná výbava často nestačila ani na nákup v potravinách …

Jedy, autonehody, vražedné výstrely či iné metódy …

Nástroje sa volili a volia podľa potreby a náročnosti “ cieľa „. Z pohľadu laika bola nedávna vražda bývalého ruského vicepremiéra B. Nemcova verejnou popravou, kde chcel niekto demonštrovať, že nikto nie je v bezpečí pred atentátom … otázka však je, kto a prečo to chcel demonštrovať. Alebo, bola táto vražda odkazom pre nejakú skupinu ľudí ? Myslím, že pravé pozadie vraždy sa  nikdy nezistí, a pokiaľ by sa aj zistilo, ak nebude výsledok zodpovedať predstavám svetových “ demokracií „, budú ho okamžite spochybňovať.

Takže, prečo sa vlastne strieľa na politikov ? Prečo sú terčom rôznych útokov ?

Mnohí majú temnú minulosť, nevyrovnané účty … iní si zase obrazne nedajú povedať, a robia politiku v rozpore so záujmami veľmocí … ďalší sa v honbe za mocou a majetkom vôbec neovládajú, a prekračujú všetky únosné medze…. a samozrejme, aj medzi politikmi je množstvo ľudí, ktorí majú obyčajných, radových nepriateľov – či už pre milenky, alebo niečo úplne iné … však sú to tiež len ľudia, nie ?

Problém každého zločiny, spájaného s nejakým politikom je v prístupe sveta a médií – vždy sa nájde smrad, ktorý skúša zločin zneužiť na dosiahnutie vlastných cieľov, a jediným prijateľným výsledkom vyšetrovania je pre neho tá verzia, ktorá vyhovuje jeho cieľom. Všetky ostatné sú pochybné, nedôveryhodné a zmanipulované. „Pretože, tu vlastne vôbec nejde o vypátranie a potrestanie páchateľa, a nikoho nezaujíma ani obeť – tá je predsa mŕtva, a vlastne nepoužiteľná … teda s výnimkou toho, že vhodnou manipuláciou faktov môže byť z nej veľmi užitočná – mŕtvola, či martýr.

Aj smrť rôznych diktátorov bola často plánovaným atentátom, ktorý sa skryl za množstvo vzletných, ale bezcenných táranín

Kaddáfí alebo Husajn … o čo vlastne išlo ? Boli to naplánované politické vraždy, kde sa tiež len vyrovnávali účty, alebo sledovali konkrétne ciele. Ako sa však ukázalo, ich smrť nebola prínosom, skôr naopak. Len pre zaujímavosť, pred zadržaním Husajna sa hovorilo o jeho postavení pred medzinárodný súd, ktorý by objektívne rozhodol a vojnových zločinoch, z ktorých bol obvinený. Ale po zadržaní sa všetko zmenilo. Niekto si zrejme spomenul na niekdajšie slová americkej administratívy, že Husajn je najlepší spojenec i nepriateľ, a uvedomil si, že prípadné verejné súdne konanie na medzinárodnej pôde by mohlo odhaliť, že Husajn dlhé roky spolupracoval s – Bielym domom. A nielen spolupracoval, ale aj kupoval zbrane a s tichým súhlasom napadol – Irán.

Politika je špinavosť. Vo svojej podstate je každý politik pri vedení štátu potrebný asi tak, ako tretie brzdové svetlo na kolobežke. V podstate môžeme hovoriť o legalizovanej a volenej mafii pri moci, a tomu aj zodpovedajú praktiky, ktorými sa táto organizácia zbavuje nehodných členov. Politik je navyše ako futbalista – nehľadí na farbu dresu, ale len na výsledný prospech. A tak aj vyzerajú jeho činy.

Ak niekto obviňuje dnes Kremeľ z vraždy Litvinenka a podozrieva ho z organizácie vraždy Nemcova, skúsme si teda spomenúť, čo hovorili rovnakí ľudia pri nedávnej afére, spájanej so Snowdenom. Otvorene ho označili za zradcu, a mnohí neskrývali túžbu – odstreliť ho ako psa … Je to dlhoročné pravidlo demokracie – ak utečie na Západ Rus, je to hrdinský bojovník proti režimu … ak utečie do Ruska Brit či Američan, sú to špinavé zradcovské svine, ktoré by mali visieť – najlepšie hneď a zaraz na prvom strome.

Profesionáli

Skúsenosti z minulosti hovoria jasne – vražda politického oponenta je najhlúpejší spôsob odstránenia konkurenta, a obvykle vedie k oveľa väčším problémom, než boli za jeho života. Dokazujú to prípady Kennedyho, Kinga, ale aj mnohých iných – napríklad obetí z radov umelcov. Po vražde sa obvykle zabudne na všetky negatíva, vyzdvihujú sa len pozitíva a z obyčajného človeka sa stáva – martýr. Ako v prípade klanu Kennedyovcov, ktorý zbohatol za prohibície … či v prípade hudobného génia Lennona, ktorého život bol pekne búrlivý a v bežnej spoločnosti by jeho výstrelky len sotva tolerovali.

Oveľa pohodlnejšie je čakať, kým oponent urobí chybu (a obvykle ju urobí), a potom nechať urobiť špinavú prácu bežným orgánom – teda polícii, súdom a prokuratúram. Prostitútky ako Pussy Riot by skončili vo väzení (alebo na psychiatrii) v každej normálnej krajine – ale pretože sú v Rusku a smrdí im Putin, tak ich moralisti vydávajú za členky opozície voči diktátorovi a obete režimu. Celkom by ma zaujímalo, koľko nadšenia by moralisti prejavili, ak by obcovali niekde na ulici pred ich domom alebo deťmi …

Ruská opozícia stojí na oligarchoch

Hlavne tých, čo roky za vlády B. Jeľcina bezuzdne rozkrádali krajinu. Putin sa stal pre nich nočnou morou. Určite nemôže byť vzorom morálky, ale vždy a všade je hlavne – Rusom. A ísť proti Rusku – to je zrejme v jeho očiach hrdelný zločin. Oligarchovia na to doplatili … napokon, aj Francúzmi obdivovaný Kráľ Slnko neznášal, ak skúšali vedľa neho žiariť iné “ hviezdy „. Stačí spomenúť N. Fouqueta. Pády z výšky bývajú veľmi tvrdé.

Svoje o tom vedia aj Američania. Kennedyovci sa po získaní moci pustili s vervou do boja proti mafii na rôznych úrovniach, a ako skončili ? Svoje o tom vedia Francúzi, ktorí však na rozdiel od Američanov dokázali uchrániť zakladateľa ich moderného štátu – de Gaulla.

Dá sa veriť, že mnohé vraždy a medzi nimi aj Nemcova vykonali profesionáli. Ale ak niekto objednal vraždu priemerného kritika a predstaviteľa opozície priamo z Kremľa – tak to bol diletant, a vyslovený hlupák. A ešte väčší hlupák predpokladá, že takúto sprostosť by nariadil Putin. Stará škola KGB sa nezaprie, a tam rozhodne neboli hlupáci. To však neznamená, že to niekto nevykonal v prospech súčasného ruského režimu – iniciatívnych idiotov nájdete v každej dobe a zriadení. Rovnako to však mohol nariadiť niekto, kto mal pocit, že doterajšie prostriedky na vyprovokovanie Ruska k otvorenej agresii zlyhali … a Nemcov bol pre neho len bezvýznamnou figúrkou na šachovnici, ktorú mohol s ľahkým srdcom obetovať v mene budúceho úspechu.

Ak mám však pravdu povedať, z dnešného sveta a myslenia vysokopostavených ľudí je mi (bez výnimky) – na vracanie.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432983x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu