Založ si blog

Keď (U)krajinu riadi zbor samovrahov . .. ako to dopadne ?

Presnejšie by znelo, že Kyjev je v područí – idiotov. Vydieranie Ruska v otázke ceny za dodávky plynu argumentom, že ak nedá lacnejšie, Kyjev nakúpi inde v Európe, je predurčené na rovnaký úspech, ako tvrdenie blchy, idúcej so slonom po moste – ale dupeme, však bráško … ?

Dnes môže Kyjev dupať akokoľvek, jeho topánka nemá silu ani na prišliapnutie papiera na zemi, aby ho neodfúklo – bezvetrie. Iste, Kyjev napína svaly, na ktorých je vytetované heslo – s Bruselom na večné časy. Akurát akosi zabúda, že podpora kyjevskej verchušky v ostatných častiach krajiny osciluje okolo 20%, a hrozí nový, v poradí už štvrtý Majdan, alebo ľudovo povedané – vešanie zradcov na kandelábre, tentoraz nie v réžii neofašistov a pohrobkov S.Banderu, ale skutočne nazlosteného národa. Národa, ktorý bol zásluhou nobelovkou oceneného zabijaka v Bielom dome a jeho eurobábok uvrhnutý do občianskej vojny a narastajúcej biedy.

Nie, ani Kremeľ nie je v tomto cirkuse nevinne. Lenže, korene celého cirkusu ležia mimo Kremľa. Ležia presne tam a v tom čase, keď svetové spoločenstvo mlčalo pri zločinoch amerických prezidentov, ktorí v mene amerického záujmu nariaďovali (a dodnes nariaďujú) vraždenie v krajinách, ktoré sa previnili len tým, že nechceli kamarátstvo s Bielym domom podľa pravidiel a záujmov Bieleho domu. Medzi základné piliere demokracie patrí aj možnosť rozhodnutia, s kým sa budem alebo nebudem kamarátiť, a právo rozhodovať, akým smerom sa krajina bude uberať.

Aký dopad bude mať na Rusko vyhrážka Kyjeva, že nebude odoberať ruský plyn ?

Žiadny, skôr vyvolá salvy smiechu. Ukrajinci donedávna brali skoro výhradne na sekeru, ktorú stále nesplatili. Ani v najbližšej budúcnosti nebude Ukrajina schopná platiť za dodávky (nielen) plynu tak, aby uspokojila všetky svoje potreby. A ak sa spolieha na otvorený mešec Bruselu, veľmi sa mýli. Nepomôže jej nič, dokonca ani nové emisie nekrytého eura. Rusko naznačilo, že zľavy sú možné … a každý normálny a triezvo uvažujúci človek rýchlo pochopí, za akých podmienok by Kyjev mohol dostať zľavy.

V prvom rade by musel definitívne akceptovať fakt, že Krym patrí k Rusku. Rovnako by musel vykonať kroky, ktoré by uspokojili Doneck a Luhansk, čo by v praxi znamenalo stratu vplyvu v týchto oblastiach, a časom možno aj ich úplné odtrhnutie od Ukrajiny. Zrejme by sa musel vzdať aj myšlienky na členstvo v únii, o NATO nehovoriac, keďže Rusko odhalilo, že jeho severoatlantický partner túži po všetkom, okrem – mieru a pokoja. Akceptoval by to Kyjev ?

Sotva … pre ľudí, ktorí predali národ … pre ľudí, ako sú Jaceňuk a Porošenko už niet cesty späť. Strata moci a postavenia by pre nich znamenala jediné – vziať nohy na plecia a veriť, že ich nechytia. V opačnom prípade – najbližší strom bez súdu. Proste spravodlivosť podľa vzoru Kaddáfí a Husajn.

Navyše, Ukrajine dnes hrozí reálny rozpad, a Kyjevu zmenšenie vplyvu na oblasť mesta a blízkeho okolia. Už sa ozývajú nespokojenci aj z iných oblastí, napríklad Rusíni. Vidia totiž, že krajina sa od získania samostatnosti zmieta len vo vojnách oligarchov, kde všetci kašlú na národ. O taký štát, kde mafia znamená viac ako zákon, nestojí nikto. Navyše, Ukrajina bez svojej východnej časti je vlastne len obrovské smetisko s nulovou hodnotou. A východná časť síce nechce patriť k Rusku, ale rovnako nestojí ani o kolaborantov z Kyjeva. Čo teraz ?

Nič … ostáva len čakať na vývoj. Kosovský scenár zjavne na Ukrajine neuspel, ruský vplyv na Ukrajine ostane bez ohľadu na záujmy a želania Bruselu, či utáraného panáka v Bielom dome. Čím dlhšie budú trvať sankcie proti Rusku, tým hlbšie Ukrajina padne. Kremeľ sa v súčasnej dobe snaží o to, aby čo najväčší podiel klientov pripadal na odberateľov mimo eurospolku, čo v praxi znamená, že Brusel si pokojne môže strčiť za klobúk aj svoju energetickú úniu. A pokiaľ sa naplní plán spolupráce s Ankarou, pokojne sa môže o pár rokov stať, že podobný recept využije Rusko aj v inej oblasti a s inými krajinami – čím sa stane z Ukrajiny bezvýznamný fľak na mape, a z Bruselu prototyp panoptika ľudskej hlúposti.

A Slováci ? Nuž tí navplyvnejší, ktorí rozhodujú o osude krajiny, možno raz pochopia, že ak je niekto zapichnutý v cudzom zadku, s nohami vo vzduchu, dopadne ako každý pred ním – pochopí silu gravitácie, a následky toho, keď niekto nestojí nohami na zemi a padne – na papuľu.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455996x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu