Založ si blog

Izrael – najväčší omyl politiky 20. storočia

Myslím si, že nikto zo svetových politikov počas 2.svetovej vojny ani v najhoršom sne netušil, aké semienko zla sa zasieva, keď sa viedli jednania o budúcnosti židovského národa, a hlavne obnovení Izraela – presnejšie určení miesta, kde sa bude nový židovský štát nachádzať. Žiaľ, už blízka budúcnosť jasne ukázala, že obnova štátu Izrael bola obrovským omylom, a zasiate semienka zla vykvitli v hrozné a krvavé kvety zla …

Svetové spoločenstvo sa doslova stalo rukojemníkom v rukách Tel Avivu, ktorý pri akomkoľvek náznaku nesúhlasu s politikou Izraela okamžite vyťahuje holokaust a fackuje s ním ľudí a národy, ktoré s touto dejinnou tragédiou nemajú nič spoločné. Vinníci, ale aj tí, čo im oddane prisluhovali (ako napríklad predstavitelia francúzskej a britskej vlády počas Mníchova 1938) sú už dávno mŕtvi … a je len prejavom netolerancie (a zároveň hanbou) národa Izraela, že sa snaží v mene svojich záujmov vydierať tých, čo s jeho utrpením nemajú nič spoločné. Je hanbou svetového spoločenstva, že sa nechá už vyše polstoročia vydierať politikmi, ktorí by sa najlepšie vynímali vo väzenskej uniforme. Hoci, podľa legislatívy krajín, ktoré trpia politikou Izraela, by najskôr skončili v cele smrti.

Antisemitizmus … každý, kto si dovolí kritizovať politiku Izraela, okamžite spadne do skupiny ľudí, označených za antisemitov, a nepriateľov. Pravda je však úplne iná – nepriateľom pokoja a mieru na Blízkom východe je práve Izrael, ktorý desaťročia porušuje všetky medzinárodné zmluvy a neraz nezohľadne pošliapava práva iných krajín. Nemôžeme sa potom čudovať všeobecnej nenávisti, ktorej táto krajina vo svojom regióne čelí.

Priam komicky vyznievajú dnes sankcie euroúnie voči Rusku a ich dôvody, ak sa pozrieme na dianie okolo Izraela a jeho politiku

Hoci sa dnes rôzni pseudoodborníci snažia argumentovať anexiou Krymu, a tak odôvodňovať sankcie voči Rusku, pravda nemilosrdne vytŕča z každého kúta, a jasne popiera ich (dobre zaplatené) klamstvá. Krym totiž nechcel patriť k Ukrajine ani v čase jej osamostatnenia, už v tej dobe sa uskutočnilo referendum, ktorého cieľom bolo vytvorenie autonómnej republiky s možnosťou neskoršej úplnej samostatnosti. 5.mája 1992 parlament Krymu vyhlásil nezávislosť, na čo reagoval Kyjev zaslaním ultimáta, ktorého podstatou bolo zrušenie referenda a zrušenie nezávislosti Krymu. Neskôr sa síce uzavrela dohoda, ktorej podstatou bolo zrušenie prijatej krymskej ústavy, ale v máji 1994 opäť krymský parlament odhlasoval znovuzavedenie krymskej ústavy. V júni 1994 podpísal vtedajší prezident Ukrajiny L.Kravčuk výnosy, ktorými obmedzoval právomoci vládnych orgánov na Kryme. Strhli sa nepokoje, na ktorých upokojení museli spolupracovať predstavitelia Ukrajiny a Ruska, a všetko skončilo voľbami, v ktorých sa stal prezidentom L.Kučma, ktorý viac inklinoval k spolupráci s Ruskom.

Len na okraj, 4.februára 1994 bol zvolený prvý krymský prezident J.Meškov. V marci 1995 Kyjev opäť zrušil krymskú ústavu, a zrušil aj pozíciu krymského prezidenta. Nesmieme zabudnúť dodať, že počas snahy Krymu o nezávislosť padali vyhrážky vojenským zásahom už počas ukrajinského prezidenta L.Kučmu. Neskôr to malo za následok, že po poslednom krymskom referende v podstate muselo dôjsť k pričleneniu k Rusku, keďže vládli oprávnené obavy, že Krym bude zo strany Kyjeva napadnutý vojenskou silou, ak ostane bez podpory silnejšieho partnera.

V prípade Izraela však podobná minulosť neexistuje. Nie je tak ani v prípade okupovaných Golanských výšin, nie je tak ani v prípade okupovaných palestínskych území. Izrael s mlčanlivou podporou svetového spoločenstva vykoná čokoľvek, čo mu vyhovuje. Netreba zabúdať ani na jeho “ hrdinov „, ktorých si vytvoril napríklad z ľudí, plánujúcich po druhej svetovej vojne zavraždenie miliónov Nemcov ako akt pomsty za židovský holokaust.

Izrael je modernou ríšou zla, ktorá spôsobuje vo svete množstvo neriešiteľných konfliktov … navyše konfliktov, ktoré vôbec nemuseli vzniknúť, ak by svetové spoločenstvo zasiahlo tak promptne, ak v prípade Ruska … hoci v prípade Krymu sa nejedná o žiadnu anexiu, ale len vítané prijatie zámienky na vydieranie krajiny, ktorá je dlhodobo tŕňom v oku bruselských a washigtonských podvodníkov, zločincov a klamárov

Cieľom izraelskej politiky je obsadenie všetkých území, ktoré kedysi tvorili Palestínu. Danajský dar, ktorý dostali po druhej svetovej vojne Židia ako formu odškodného za holokaust, totiž nerátal s tým, že na územie Izraela sa budú postupne sťahovať Židia z celého sveta. Rovnako nerátal ani s inými faktormi – napríklad s nedostatkom zdrojov pitnej vody.

Izrael sa často oháňa tvrdeniami, že je krajinou v permanentnom ohrození. Pravda je však taká, že najväčšou hrozbou pre Izrael je – samotný Izrael. Jeho politika, založená na vydieraní, neskrývanom pohŕdaní inými národmi, ktoré neraz prerastá do otvoreného rasizmu, je základom všetkých problémov, ktoré má nielen táto krajina, ale aj celý svet. Pretože za rastom medzinárodného terorizmu je práve beztrestnosť konania Izraela …

_______________________________

Priznám sa, čítal som množstvo rôznych publikácií už ako dieťa, a často som si kládol otázku, prečo práve židovský národ sprevádzala dejinami ľudstva taká nenávisť, ako žiadny iný národ, čo bolo vlastne podstatou mnohých pogromov, ktoré sa odohrali v rôznych obdobiach a ríšach. Iste, neraz boli jediným dôvodom peniaze … ale súčasnosť ukazuje, že korene nenávisti sú aj v správaní tohoto národa, v jeho absolútnej neznášanlivosti a netolerancii voči iným, bezohľadnom presadzovaní vlastných záujmov za každú cenu a každých okolností … vôbec sa potom nevidím, že najlepšieho spojenca táto krajina vidí práve v Bielom dome, keďže tam sú tieto praktiky základom celej politiky.

Len mi vŕta hlavou, ako to asi všetko skončí … a súdiac podľa minulosti, nebude to zrejme nič príjemné …

________________________________

Na záver – je celkom pochopiteľné, prečo západná propaganda vydáva udalosti na Kryme za anexiu, a naopak konanie Izraela (a neraz doslova zločiny) si vôbec nevšíma. Palestínske územia sú v podstate každému ukradnuté, avšak územie Krymu bolo a je veľmi cenné. Pretože je v priamom susedstve konkurenta, navyše sa na ňom nachádzajú aj strategické základne Ruska.

A pokiaľ o tom niekto pochybuje, nech si položí jednoduchú otázku – prečo sa v poradnom tíme prezidenta Porošenka zhromažďuje skupina bývalých politikov, podozrivých z rôznych porušení zákonov, vlastizrady, korupcie a podobných aktivít ? Asi to nebude náhoda … však vrana k vrane sadá, zločinec si rovného – hľadá.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432047x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu