Založ si blog

Alfa samec . .. a príznak doby – alfa sluha, či alfa blbec

Alfa samec je jedinec v skupine sociálne žijúcich živočích, ktorého ostatní jedinci poslúchajú, alebo nasledujú

Toľko sa píše v suchej definícii slovného spojenia – alfa samec. Tejto úlohy sa snažia medzi ľuďmi zhostiť rôzni adepti – napríklad v Bielom dome sa o seriózne splnenie tejto úlohy snaží B.Obama, v Kremli zase V.Putin … či v Berlíne sa snaží o niečo podobné v ženskej verzii A.Merkel. Na Slovensku to radšej komentovať nebudem, to sa o to snažia všetci, len akosi ich nemá kto nasledovať.

Bude to asi tým, že alfa samcov nemá nikto veľmi v láske, ale pre alfa blbcov nikto nehodlá byť na smiech, stačí, že sa z nich smejú ostatní. A treba priznať, že na Slovensku je prevaha práve v kategórii – alfa blbcov.

Avšak – akosi nám v súčasnosti pribudla aj iná skupina – alfa sluha. Nepýta sa, nemyslí … len slúži, vždy a za každú cenu

Poznáte ich podľa toho, že nesú na tanieri pánove zvratky a tvrdia, že je to – obed. Niektorí sa vypracovali tak ďaleko, že o tom dokonca hovoria ako o kompletnom dennom menu. Inu, iný kraj … iné chute, nie ? Občas mi pripomínajú chlapíka, ktorý vyskočil z najvyššieho poschodia mrakodrapu a pri každom poschodí kričal – však to nie je také zlé, vlastne je to fajn. Ktovie, čo hovoril po dopade.

Demokracia je skvelá vec, kričia alfa sluhovia. Verím im, lebo stále musia počúvať príkazy, alebo sa riadiť manuálom. Takže žijú v diktatúre a snívajú o slobode. Nevedia síce, čo to je, ale je to vraj fajn. Len škoda, že to isté tvrdili aj ľudia, ktorí v rámci novej doby prešli hranice do Rakúska a hrdo nakupovali krásne krabice v neznámych obchodoch. Keď je to krásne, musí to byť aj skvelé … hovorili, kým ich rozbaľovali, aby našli – toaletný papier. No, naozaj to bolo fajn … pre ich zadky.

Bola to akoby predzvesť doby, kde majú všetci chváliť to, čo je sotva dobré pre pánov …. však viete, nie ?

Sotva nájdem niečo komickejšie, ako výrok istého “ narkomana „, že sme všetci dedovia a starí páprdovia. Len si kladiem otázku, čo je jeho drogou … nenávisť ? Neschopnosť ? Závisť ?  Nevedno … možno čerpá energiu z absurdných predpovedí “ špičkových “ ekonómov, že tento rok dosiahne táto krajina historický rast. Dokonca presiahne vraj 3%. Ehm … skúsme sa nad číslami zamyslieť sedliackou matematikou – vyše štvrťstoročie upadáme a neustále sa zadlžujeme. Či skôr nás zadlžujú.  Cieľom ekonomiky je vraj udržiavanie miery inflácie pod 2%, ale v ich blízkosti. Rast cien sa pohybuje od 0,4 % vyššie. Takže – o akom historickom raste hovoria “ odborníci “ v médiách ?

Sú to rovnako radostné správy, ako oznámenie v  meste duchov, kde všetci zomreli hladom, že zajtra privezú – rožky a chlieb

Ale alfa sluhovia či alfa blbci tancujú. Pán nám pomáha, bude nám lepšie … síce sa toho nedožijeme, ale konečne bude fajn. Len si dovolím pripomenúť, že aj za hlbokého feudalizmu kázali vyžratí kňazi chudobe zo svojich kancľov, že – peklo na Zemi a po smrti v Nebi … nikto sa nepochválil, že by ho to potešilo, alebo tým, že smrť hladom či v biede bola menej bolestná. Vari im tá dobrota nechutila ?

Po druhej svetovej vojne hovoril našim starým rodičom prezident Beneš, že musia prejsť dobou odriekania, ale ich deti sa budú mať lepšie. Ich deti dospeli, Beneš už sníval svoj večný sen a jeho nástupcovia sľubovali našim rodičom, že oni sa majú síce horšie, ale ich deti sa budú mať – lepšie. Ich deti dospeli, pri moci sú rovnakí ľudia, s rovnakým pôvodom a opäť nám sľubujú, že naše deti sa budú mať lepšie, len my musíme vydržať … veľmi však svojim myšlienkam asi neveria, keď sa skrývajú za vysokými múrmi, neustále si zvyšujú platy, či zubami-nechtami sa držia vo verejných funkciách, hoci niektorí sú už pomaly zrelí na – kyslík … či umelé dýchanie.

Možno by sme ich mali zobrať za slovo, odňať im všetko, čo doteraz nadobudli a povedať – všetko vám vrátime, opäť budete mať svoj luxus, opäť sa budete mať lepšie, len najprv sa musí mať lepšie – národ.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462106x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu