Založ si blog

Zverte štát odborníkom . .. čo dlhy označujú za prejav prosperity

Takže, krátko a jasne – v roku 2004 sme vstúpili do únie. Máme rok 2015, Grécko stojí pred (fiktívnym) krachom, čo pre nás znamená miliardovú sekeru, ktorá skončila v nemeckých a francúzskych bankách, ktoré predtým zneužívali peniaze vlastných klientov na špekulácie a politickú korupciu

Eurozóna je napriek sladkým rečiam tiež na ceste do priepasti … štatistika je jasná, kritériá prijatia eura splnili štyri najchudobnejšie krajiny, priebežné (teda kritériá používania) neplní nikto, a finančná kríza sa rieši – emisiami nekrytej meny

Vstúpili sme do NATO, aby sme už nikdy nemali na dočasnej návšteve cudzie vojská … a pakt s Bielym domom dnes plánujú “ dočasné “ návštevy svojich vojsk aj na našom území (len sa o tom nehovorí verejne), aby si vytvorili nárazníkovú zónu (ľudovo bojisko) pre prípad, že ich provokácie povedú k vojenskej reakcii Ruska. Predstava “ civilizovaného “ Západu je taká, že si možno bude vybavovať účty s Ruskom, ale určite nie na svojom území … však na to má predsa územie svojich východoeurópskych kolónií, nie ?

A môžeme pokračovať ďalšími perličkami, o ktorých sa v slovenských (servilných) mienkotvorných médiách nehovorí – napríklad v Španielsku sa potichu vyjednáva s predstaviteľmi regiónov, ktoré majú rôzne odštiepenecké snahy, a výmenou za zotrvanie v monarchii sa im sľubuje vyjednanie rôznych ústupkov od Bruselu, obmedzenie konkurentov (hlavne z východnej a strednej Európy), či obmedzenie prílevu prisťahovalcov a ochrana pracovného trhu.

Vo Veľkej Británii je to podobné. Euro neprichádza do úvahy (a na dohody či záväzky sa jednoducho kašle), k tomu sa začínajú pripájať rôzne obmedzenia, súvisiace s prisťahovalcami …

V Taliansku sa situácia vyvíja podobne, ako v Španielsku. Taliani majú dosť nielen nelegálnych prisťahovalcov, ale aj tých, ktorí ich oberajú o možnosti zárobku na rôznych sezónnych prácach, prípadne sa zdržujú v krajine trvale a pracujú v rôznych talianskych firmách. Letoviská sú preplnené lacnou pracovnou silou z východnej a strednej Európy, a to tiež Talianom nevonia … a hľadajú riešenia, čo ďalej.

V Nemecku sa tiež prejavuje nespokojnosť národa, ktorý žije v ilúzii, že financuje chod celej únie. Ich vláda totiž nemôže priznať, že grécky problém má korene v špekuláciách a zneužívaní peňazí klientov bánk, ktorých bankári zneužívali na rôzne politické obchody s tichým požehnaním politikov. Grécky bankrot sa pripúšťa v dnešných dňoch len preto, že je to jediný spôsob, akým sa dá ešte zdôvodniť diera v nemeckých financiách.

____________________________

Slovensko ? Zasmejme sa … Radičovej vláda padla na eurovale, ktorý neskôr prešiel zásluhou hlasov SMER-u. Našich “ odborníkov “ vôbec nezaujímali reálne fakty, stačil potlesk a potľapkanie po pleciach zo strany Bruselu … a s radosťou okradli vlastný národ.

Aká je naša budúcnosť ? Predstavte si, vôbec nemusí byť čierna. Stačí sa poučiť zo štvrťstoročia chaosu, ktorý priniesli ľudia s veľkými rečami, neschopní obyčajnej poctivej práce. Kariéristi s bezcennými diplomami, ktorí si nevedia zarobiť ani na slanú vodu, a tak sú nútení visieť na štátnom prsníku, aby neskapali hladom. Takže, čo sa dá dnes robiť ?

Na začiatok máme šťastie – Mečiar sa odstrelil do minulosti sám, jeho večných rivalov si zase adoptoval Kyjev (nech mu je Boh milostivý) … najväčší Slovák sa prechlastal do bezvýznamnosti, a tak nám ostáva už len dnešná štátostrana, ktorá sa však dokáže potopiť aj vlastnými silami … pretože Gréci sa kúpiť plesnivým rožkom nedajú a Slovač si konečne uvedomí, kto jej zavesil na krk euroval.

A potom už veľa toho urobiť netreba – slovenských veľkohubých bojovníkov proti Putinovmu režimu v Rusku vyzbrojiť flintičkami a exportovať na Ukrajinu, aby si vychutnali výsledok svojej politiky na vlastnej koži … pre Slovač aj tak nič neurobili.

Potom poslať do minulosti Brusel, nech si vychutná následky svojej špinavej a neférovej politky. Rovnakým spôsobom sa vysporiadať aj s klubom vojnových štváčov, ktorý si hovorí NATO.

A konečne sa začať starať o obnovu našej, demokraciou, korupciou, privilegovanými hlupákmi a zradou zničenej – krajiny. Práce je dosť … a peňazí bude tiež, keď sa s nimi prestať plytvať na podobné hlúposti, ako legalizované formy mafie s názvom – politické strany.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460701x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu