Založ si blog

Aká je výška škody, spôsobená Slovensku – Bruselom ?

Vieme veľmi dobre, že Brusel nás nepriamo prinútil schváliť euroval, a to aj napriek tomu, že hlasovanie v parlamente prinieslo najprv odmietnutie eurovalu. Rovnako vieme, že sa potvrdili predpoklady ekonómov o blížiacom sa krachu Grécka a ich pochybnosti o zmysluplnosti eurovalu. Vieme aj to, že tzv. pomoc Grécku bola v skutočnosti pomocou nemeckým a francúzskym bankám, ktoré špekulovali na svetových trhoch s nákupmi (nielen gréckych) štátnych dlhopisov, pričom na tieto účely zneužívali peniaze svojich klientov.

Dnes už nikto nepochybuje, že Grécko skrachuje – otázkou je len dátum, kedy sa tak stane. A tak prichádza rad nevyhnutných otázok – aká škoda bola Slovensku spôsobená, kto ju zaplatí a aké dôsledky budú vyvodené voči Bruselu, ktorý vlastne celú situáciu spôsobil.

Opäť zopakujeme známy fakt – len štyri krajiny eurozóny legitímne prijali euro, teda splnili podmienky na jeho prijatie – Slovinsko, Slovensko, Lotyšsko a Estónsko. V prípade ostatných krajín vždy existovala podmienka, ktorú nesplnili. V prípade krajín ako Grécko, Portugalsko, Španielsko a Taliansko bol nesplnený rad podmienok, presnejšie v najlepšom prípade spĺňali jedinú podmienku – mali záujem o užívanie spoločnej meny. Nič viac, nič menej. Navyše, v prípade týchto krajín boli oprávnené (a neskôr aj potvrdené) podozrenia, že manipulovali s údajmi o svojom hospodárení, a neraz otvorene klamali.

Nie je hanbou mýliť sa, hanbou je v omyle zotrvávať. A ľahšie sa vracia z kratšej cesty.

Vôbec nie je podstatné, kto a kedy bude nasledovať osud Grécka. Rovnako nie je podstatné, ako dopadne grécke referendum, lebo aj v prípade schválenia požiadaviek Bruselu, medzinárodného menového fondu a svetovej banky sa na výsledku nič nezmení a Grécko skrachuje – len o čosi neskôr. Podstatné je hľadanie riešenia, ktoré minimalizuje škody, spôsobené Slovensku a zaistí do budúcnosti, aby už nikdy k podobnému vývoju nedošlo. Je totiž jasné, že na krach Grécka doplatí aj Slovensko, otázkou je len výška škody, ktorú utrpí.

Neodvoľme, aby nás opíjali a vydierali plesnivým rožkom solidarity. Tu vôbec nejde o solidaritu, ale náhrady škôd, ktoré napáchali ľudia vo vysokých politických funkciách, bankári a ostatné finančné kruhy – napríklad aj ratingové agentúry. Niekto nás vydieral a zneužil všetky mocenské nástroje, aby zamaskoval následky vlastnej protizákonnej činnosti.

Zadĺženie Slovenska neustále rastie, aj vďaka absurdnému členstvu v únii. Stali sme sa krajinou, ktorá skoro všetko dováža, dokonca aj pracovné miesta. A to aj napriek tomu, že neexistuje potravinová bezpečnosť krajiny. A to aj napriek tomu, že všetky verejné služby rok za rokom upadajú, ich kvalita sa znižuje, náklady na ich poskytovanie rastú … a obyvateľstvo platí čoraz viac, hoci dostáva – čoraz menej.

Blížia sa voľby a všetci by sme sa mali zamyslieť nielen nad tým, komu dáme svoj hlas. Ale aj nad tým, kam smerovať našu krajinu, pretože kolchoz s Bruselom je len obrovskou bublinou, ktorá prináša konflikty, straty, rôzne problémy a čoskoro spľasne. Nemecko a Francúzsko čoraz viac premýšľajú nad oprášením starého plánu dvojrýchlostného eura, kde by silnejšiu verziu používali Berlín, Paríž (možno Londýn, ak by sa raz pridal), prípadne severské krajiny … a ostatní by používali slabšie euro, prípadne už uvažujú aj nad tým, čo by priniesol návrat k pôvodným menám. Z projektu spoločnej meny vyťažili, čo sa dalo – najmä však pokryli veľkú časť strát, ktoré kedysi utrpeli, keď v politickom záujme financovali krajiny s premrštenými výdavkami štátu.

Opäť sa naplno potvrdilo, že najšťastnejším dňom tzv. vyspelej Európy bol rozpad východného bloku, lebo zásluhou skorumpovaných politikov v postsocialistických krajinách oddialila vlastný bankrot

Ak chceme zachrániť Slovensko a vyhnúť sa gréckemu osudu, mali by sme postaviť na čelo štátu odborníkov, ktorí nezaujato zhodnotia prínosy spoločnej meny a členstva v únii pre našu krajinu, a rovnako zhodnotia aj negatíva. A na základe výsledku navrhnú kroky, ktoré budú naozaj na prospech celého národa. Pretože nikde tak dokonale neplatí, ako práve v otázke Bruselu – všetky spolky ťahajú čertove volky.

Slováci potrebujú dobre platenú prácu doma, nie vandrovať po svete, ďaleko od svojich rodín a detí. Kto pokladá vandrovku za symbol pokroku Slovenska, možno by sa mal vážne zamyslieť nad svojím duševným zdravím. A rovnako aj ten, kto pokladá otvorené hranice za dostatočnú protihodnotu k rozvrátenej a vypredanej ekonomike tejto krajiny.

Pretože na škody napáchané Bruselom v prípade Grécka sa budú skladať ľudia, ktorí poctivo pracujú, plnia svoje povinnosti a nemajú nič spoločné s podvodmi bankárov a politikov.

Skúste si predstaviť, že vám zlodej ukradne auto alebo vykradne byt – súhlasili by ste s rozhodnutím súdu, ktorý by zlodeja oslobodil a vám povedal, že sa vlastne nič nestalo, vy si môžete zarobiť a stratený majetok opäť kúpiť ? Pretože toto je odkazom Bruselu v prípade Grécka.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452326x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu