Založ si blog

Ďalší dôkaz prípravy európskeho gulagu

Riešenie vidím vo väčšej centralizácii Európy. Potrebujeme spoločný rozpočet, spoločnú rozpočtovú politiku, centralizovanú administratívu – napríklad podľa vzoru Spojených štátov amerických. Majú federálnu vládu, zjednotené dane. Niečo podobné by malo byť aj v eurozóne. Tá by mala mať federálnu konštrukciu …

(Peter Spiegel, komentátor Financial Times)

No vidíte, ani to nebolelo a pravda konečne vyliezla na svetlo sveta. Správy, ktoré sa ozývali z mnohých strán, pričom ich vlastníci boli označovaní za nacionalistov a extrémistov, sa potvrdili. Od vzniku nového formátu únie a zavedenia spoločnej meny nejde vlastne o nič iné, ako o likvidáciu národných štátov, vytvorenie centrálnej mocenskej štruktúry, na ktorú by nemal nikto dosah – vlastne, už ani dnes nemá na Brusel a jeho rozhodnutia nikto dosah.

V súvislosti s výrokmi komentátora začína byť jasnejší aj postoj Británie (ak nemá byť centrom nového impéria, nechce byť ani jeho súčasťou), začína sa jasnejšie črtať pozadie postoja Švajčiarska, či nechuť niektorých severských krajín k rozširovaniu kompetencií Bruselu. Vlastne sa dá povedať, že oddanými nohsledmi bruselskej politiky sú len krajiny východnej a strednej Európy, ktoré si naivne myslia, že v európskom gulagu bude lepšie, než bolo v sovietskom.

Chyba lávky … gulag ako gulag, je jedno, akou vlajkou sa zdobí

Pomaly akceptovaný krach Grécka sa v svetle vyššie spomínaného výroku začína javiť trochu inak – ako plánovaný. V prvej fáze ešte Grécko nemohlo padnúť, pretože by hrozil kolaps celého projektu a obrovské škody pre Berlín a Paríž. Euroval mnohé zaistil a vyriešil, peniaze sa preliali na správne miesta a škody sú minimalizované. Prichádza fáza druhá, teda krach Grécka (aj keby zajtra zaplatilo, krach príde, len neskôr).

A najväčšie škody utrpia oddaní sluhovia Bruselu vo východnej a strednej Európe, ktorí s nadšením prijmú návrh, ako podobným udalostiam zamedziť. A pokojne sa vzdajú aj zbytku nezávislosti.

Gratulujem panstvo … zahodiť za štvrťstoročie všetko, čo táto krajina horko-ťažko získala, pričom sa trápila v cudzom područí dlhé stáročia, to si naozaj vyžaduje silný žalúdok, a vyupratovanú hlavičku. Len sa neskôr nedivte, keď aj vás (opäť) upracú na vedľajšiu koľaj. Už vás nebudú potrebovať.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Branislav Zurian

Zurianova inšpekcia prešla reorganizáciou i personálnymi rošádami. Podľa Šutaja Eštoka boli nevyhnutné

18.04.2024 11:36

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454111x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu