Založ si blog

Povedzte “ DOSŤ “ arogancii kamiónov a motocyklov . . .

Denne jazdím po medzinárodnom ťahu z Maďarska do Poľska. Nehody kamiónov sú prakticky na dennom poriadku, a bezočivé jazdenie na motocykloch už presahuje všetky únosné medze. Žiaľ, slovenská legislatíva chráni vagabundov a nie slušných ľudí, pretože vyhotovenie videozáznamu s vystrájaním vagabunda za volantom môže skončiť súdom, kde žalovanou stranou bude potenciálna obeť ich arogancie.

Cez plnú čiaru ma predbehol v obci kamión. Išiel minimálne sedemdesiatkou, o pár kilometrov neskôr bol rozplesknutý v priekope vedľa cesty. Nezvládol zákrutu. Záchranári, polícia, hasiči … kolóny áut … vinník ? Poliak … o čosi neskôr a niekde inde – Slovinec. Prečo ?

Semafory na ceste I.triedy, pre vykonávanie opráv povrchu. Kolóna čakajúcich áut a ajhľa – dvaja motocyklisti sa veselo  ženú dopredu povedľa kolóny, hoci je zákaz predbiehania. O pár kilometrov ďalej jeden motocykel nalepený na strome, druhý tesne vedľa cesty, nehybné telo prikryté plachtou, druhý kumpán s hlavou v dlaniach sedí na pätníku, a oproti nešťastná vodička s rozbitým autom. Chlapci predbiehali v zákrute, cez plnú čiaru a jeden už domov nepríde. Prečo ?

Podobné prípady sú na dennom poriadku. Kamionisti si hlásia policajtov vysielačkami, takže sa neraz trestu vyhnú. Lenže … dokedy budeme túto bezočivosť, ktorá stojí ľudské životy, tolerovať ?

Šofér, ktorý sa správa, ako som opísal, nie je pre mňa človek, ani profesionál, ale – špinavec najhrubšieho zrna. Niekedy pri pozorovaní následkov toho, čo tieto špiny spôsobia, by som bol za uplatňovanie trestu – oko za oko, zub za zub. Lenže, rodina nemôže za to, že jedným z jej členov je špinavec.

A tak sa prihováram za iné riešenie. Prvou možnosťou je inštalovanie špeciálnych radarov do obcí, ktoré na základe času, uplynutého od vjazdu do obce a výjazdu z nej vypočítajú rýchlosť vozidla, a v prípade prekročenia limitu zašlú automatické hlásenie do policajnej siete, s výzvou na vykonanie služobného zákroku. Ďalej pripojiť zvýšenie pokút za prekročenie rýchlosti v obci – pri prekročení o viac než desať kilometrov okamžite odňať vodičský preukaz. A minimálne na jeden rok.

Druhou možnosťou je vylúčenie medzinárodnej kamiónovej prepravy z našich ciest. Máme hustú sieť železničných tratí, takže zaviesť povinný prejazd cez Slovensko na železnici. Určite by sa našiel subjekt, ktorý by vedel túto službu poskytnúť v primeranej cene a kvalite.

Pre tých vodičov, ktorí prechádzajú cez Slovensko, ale musia na našom území vykladať a nakladať tovar, zaviesť tvrdé tresty – akékoľvek prekročenie rýchlosti v obci riešiť trestom odňatia slobody v superrýchlom konaní – na 3-7-14-30 dní podľa závažnosti priestupku. K tomu pridať pokuty s najnižšou hranicou sankcie – 500 €.

Tvrdé ? Súhlasím … ale ľudský život je cennejší ako honba nejakej svine za ziskom. A je zjavné, že najmä zahraničná vodiči si robia z našich pravidiel trhací kalendár. Treba im ukázať tvrdú ruku a nulovú toleranciu. Vôbec netreba brať ohľad na ich zvrátené argumenty, že živia rodiny a meškanie im spôsobuje škody – kto bude živiť rodiny tých, ktorých ohrozujú a možno zabijú ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458166x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu