Založ si blog

Vojna sa ľahko začína, ale ťažko . . . končí

Europolitickej mafii pod taktovkou Bieleho domu sa situácia na Ukrajine vymkla spod kontroly. Dokazujú to výroky rôznych treťotriednych poskokov, napríklad E.Brocka, ktorý iste len náhodou sa pohyboval v kruhoch spoločnosti so zjavne divnou minulosťou … mimochodom, pohľad do vytreštených očí tohoto pána stojí za zamyslenie. Akoby hľadel do plameňa, spaľujúceho kariéru a všetky predstavy o skvelej budúcnosti.

Už počas prvého Majdanu sa jasne ukázalo, že na Ukrajine vôbec nejde a nikdy nepôjde o prosperitu krajiny. K moci sa dostal klan Tymošenkovej, ktorý sa snažil ovládnuť všetko a všetkých, pričom metódy si nevyberal. Napokon sa rozhádal aj s hlavným spojencom, V.Juščenkom, čo bola vlastne predzvesť pádu tejto rodiny s nepochybne mafiánskymi praktikami. Výsledkom bol návrat V.Janukovyča, ktorého neskorší odchod znamenal začiatok občianskej vojny, keďže finančníci a politické kruhy podporujúce prevrat na Ukrajine zjavne podcenili rozdiely medzi Západom a Východom, pričom trestuhodne prehliadli jednu podstatnú maličkosť – Krym bol pripravený využiť akúkoľvek maličkosť na získanie nezávislosti od Kyjeva. A aj využil, hoci za cenu podriadenia Moskve.

Občiansku vojnu na Ukrajine má na svedomí tzv. civilizovaná Európa. Môžeme, ba nie, my sa musíme hanbiť za to, že sme svoje osudy a osudy našich rodín zverili do rúk ľudí, ktorí sedia v Bruseli. Zverili sme totiž svoje osudy do rúk finančno-politickej mafie. A nič na tom nemení ani fakt, že sme nemali dostatok informácií o bruselskom spolku. Mali sme totiž dlhoročnú skúsenosť s iným spolkom, kde sa tiež rozhodovalo o nás – bez nás. Mali sme skúsenosť s nemeckým šovinizmom, ktorý kedysi viedol k známemu Mníchovskému diktátu, mali sme skúsenosť so “ spojencami “ v Londýne a Paríži, a mali sme skúsenosť aj s nespoľahlivosťou slovanských národov, ktoré neraz ochotne poslúžia komukoľvek … za skyvu plesnivého chleba. Naivne sme si mysleli, že plány na ovládnutie a zotročenie slovanských národov skončili s pádom Tretej ríše … a potvrdili sa rozpadom bývalého východného bloku. Omyl … tragický omyl.

Keď sa kedysi pýtali Ch. de Gaulla na možnosť zjednotenia Nemecka, odpovedal veľmi nepríjemne. Prehlásil, že zjednotenie Nemecka by prinieslo hrozby, ktorým sa spojenci po víťazstve v II.svetovej vojne chceli vyhnúť. Hrozby, že sa v Nemecku opäť dostanú k moci ľudia, túžiaci po svetovláde a neobmedzenej moci. Povedal, že obnovenie Nemecka v jeho pôvodnej veľkosti by mohlo byť prvým krokom na vypuknutie nových konfliktov v Európe, a nové šírenie myšlienok o nadradenom národe.

Smutné … sotva mohol niekto tušiť, že slová starého generála sa tak rýchlo naplnia. A hlavne, že sa naplnia jeho obavy. Pretože práve dnes zaznieva a to najčastejšie z úst nemeckých politikov, rétorika na základe – čo a kto musí. Nie – môže, ale – musí.

Vojnové zločiny musia byť potrestané … zdanlivo úprimné slová, kedy však E.Brock volal po potrestaní zločinov americkej administratívy, súvisiacich so zločinnou vojnou proti Iraku, či Afganistanu ? Nikdy. Kedy volal po potrestaní vrážd, ktoré sa denne odohrávajú na príkaz americkej administratívy, na územiach nezávislých krajín, kde pravidelne umierajú tisíce obetí ? Nikdy. Kedy volal po potrestaní zločinov Izraela, či zavedení sankcií proti tejto krajine za zločiny, ktoré napáchala na palestínskom národe, za genocídu, ktorú rozpútala ? Nikdy.

Kedy volala po potrestaní vyššie spomínaných zločinov nemecká kancelárka A. Merkelová ? Nikdy … a nezmenila svoje postoje dokonca ani vo chvíli, keď zistila, že jej vlastný spojenec pošliapal všetky jej občianske práva, medzinárodné dohody … o čo to vlastne dnes ide ? O čo dnes ide Nemecku ?

O pomstu za porážku v dvoch svetových konfliktoch, ktoré Nemecko spôsobilo ? O získanie stratenej národnej hrdosti ? Nevedno … mám množstvo priateľov v Nemecku, a sami hovoria, že ich krajina sa uberá veľmi zlým smerom a obávajú sa následkov. Vidia, ako deň za dňom rastie nenávisť voči ich krajine, voči ich národu a často sa pýtajú – k čomu to povedie ?

Máme podporu pobaltských krajín … máme podporu Poľska … často hovoria elity a žiadajú aj našu podporu na križiackej výprave proti Rusku. Koho podporu to máte ? Estónska, ktoré verejne a neskryte diskriminuje menšiny ? Poľska … či skôr poľských politikov, ktorých by ich slávni predkovia tisícráz prekliali ? Choďte … opýtajte sa na Kryme, ako sa tam ľuďom naozaj žije. Neverte škrabákom, ktorí vypisujú šovinistické zlátaniny o obrane území pred Rusmi. Choďte a opýtajte sa aj krymských Tatárov, ako naozaj žijú. Pozrite sa na vlastné oči … napríklad na protiruské mítingy, kde rečnia údajní zástupcovia Tatárov a poznáte pravdu, keď uvidíte pár desiatok, niekedy stoviek demonštrantov … bezvýznamné manifestácie, šikovne zostrihané a prezentované spôsobom, za ktorý by sa nehanbili ani autori hitlerovskej propagandy.

Choďte na ukrajinské diskusné fóra a opýtajte sa, ako a kto dnes Ukrajincom pomáha. Odpovedzte a vysvetlite im, prečo predstavitelia “ demokratickej “ únie hovoria o zločinoch Ruska, hoci Rusko posiela na Ukrajinu humanitárne konvoje a únia spoločne so severoatlantickou alianciou – vojenský materiál, inštruktorov a organizuje vojenské cvičenia.  Vysvetlite im, prečo sa o pomoci Ukrajine v Bruseli hovorí … a Kremeľ pomoc posiela … odpovedzte pozostalým obetí vyčíňania v Odese (a nielen tam), prečo sú spojencami ukrajinskej vlády – neofašistické bandy, uctievajúce S.Banderu. Vysvetlite im, prečo má ukrajinská vláda v poradenskom tíme zo zahraničia – zločincov, čeliacich v domovských krajinách rôznym závažným obvineniam.

Viete to vysvetliť ?

 

/poznámka : pozrite si na videu, aby ste vedeli, aký režim v Kyjeve podporuje Brusel v našom mene/

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432054x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu