Založ si blog

Projekt únie bol od začiatku – podvod

Po rozpade východného bloku som veril, že sa vytvorí spoločenstvo národov, ktoré budú medzi sebou spolupracovať, zachovajú si nezávislosť a hlavne – bude to spoločenstvo pre všetkých, bez rozdielu politického systému. Napokon, prvé reči západných politikov aj túto nádej dávali, no ukázalo sa, že nechcú spájať – ale deliť, nechcú spolupracovať – ale vládnuť. Preto som proti hegemónii Bruselu, pretože akýkoľvek európsky spolok, ktorý kontinent delí – nie je potrebný, a akýkoľvek európsky spolok bez Ruska bude – poskokom Bieleho domu, nie rovnocenným partnerom.

Nikdy som nemal rád intrigánov, žiaľ medzi európskymi politikmi prakticky nenájdete osobnosť, ktorá by mala záujem spájať národy. Každý len hľadá spôsoby, ako druhých ošúľať, vyviesť na slepú lávku … a sám z toho profitovať. Priamym následkom tejto pštrosej politiky bola finančná kríza, ktorú dnes v médiách nahradila utečenecká – ale aj to len preto, aby si nikto nevšimol, že dosadení hlupáci v Bruseli nevedia nič iné, len riešiť vlastné záujmy.

Bruselská verchuška dnes pripomína niekdajšie moskovské politbyro priam dokonale … už chýbajú len povestné dekle na úradníckych hlavách

Všetko ostatné je úplne rovnaké, počnúc neomylnosťou európskej centrály, končiac zúrivými reakciami jej reprezentantov, ak sa niekto opováži spochybniť jej rozhodnutia, či niektoré doslova “ choré “ výplody.

Osobitnou kategóriou sú rôzni “ okiadzači “ Bruselu, ktorí poletujú na diskusných fórach a zúrivo útočia na každého, kto si dovoľuje zhodiť gloriolu neomylnosti z bruselskej, zlodejmi a podvodníkmi pomazanej – hlavy. Ťažko veriť, že tak konajú dobrovoľne a na základe vlastnej úvahy, pretože nevidieť následky absurdných rozhodnutí Bruselu … to môže len skutočný hlupák, a neverím, že ich je také množstvo … posledným pilierom, ktorý ešte drží na nohách tento absurdný spolok, sú mediálne masáže obyvateľstva tvrdeniami, že bez peňazí z Bruselu by nikto neprežil.

Takže otázka znie … aké hodnoty Brusel vytvára, ktoré by boli schopné vytvárať príjmy a zdroje na rozdávanie ? Žiadne … a pokiaľ veríte, že bohaté krajiny platia Bruselu, aby ich peniaze rozdal tým chudobnejším … mali by ste sa zamyslieť nad návštevou lekára.

Realita nepustí. Berlín a Paríž cielene odvádzajú pozornosť od dvoch hlavných tém – po prvé, nevedia riešiť súčasné ekonomické problémy krajín eurozóny, a po druhé majú oprávnené obavy z diania vo Veľkej Británii. Londýn má také množstvo výnimiek, aká žiadna iná krajina únie. O prijatí spoločnej meny ani neuvažuje, a navyše celkom reálne vyzerá, že britské referendum o členstve v únii skončí s negatívnym výsledkom pre Brusel.

Som proti Bruselu, pretože ak nemá byť projektom pre všetky krajiny na európskom kontinente, je to zlý projekt. Ak je to projekt, založený na okliešťovaní právomocí vlád členských krajín, je to dokonca nebezpečný projekt. Pretože, ak by kdysi otázka, spojená so vstupom do európskych štruktúr znela takto – “ súhlasíte so vstupom do EÚ, čo bude mať za následok stratu nezávislosti a úplnú podriadenosť rozhodnutiam z Bruselu “ – neverím, že mimo zainteresovaných politikov by niekto hlasoval za vstup. A mám vážne obavy, že by vyhlasovatelia ľudového hlasovania skončili niekde – na strome.

Na záver jedno celkom zaujímavé video – Nigel Farage o európskej armáde

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465261x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu