Založ si blog

Panská láska na zajačom chvoste visí

Vidieť, že sa voľby blížia. A vidieť aj niečo iné – neschopnosť ľudí, ktorí v tejto krajine vládnu. Iste, je to pekné, ak sa napríklad opravujú cesty, ale ak musíte pre tristometrový úsek pravidelne tráviť v kolónach desiatky minút … niečo nie je v poriadku, nehovoriac o trvaní opráv – napríklad v jednom prípade trvala oprava dvoch malých mostíkov a osemdesiatmetrového úseku cesty – desať týždňov. Prečo ?

Ktosi povedal, že sociálne vlády s obľubou plytvajú peniazmi, ktoré im nepatria. Neviem, sociálnu vládu som ešte nezažil. Ale, na druhej strane zo skúsenosti môžem povedať, že tzv. pravicové vlády s obľubou rozdávajú cudzie peniaze každému, okrem tých, ktorým patrili, ktorí ich zaplatili … a ktorým v podstate aj tak patria. Avšak – pravicová či ľavicová vláda, všetko jedna banda …

Tetka Merkel neustále opakuje, že v tejto ťažkej dobe sa musí Európa spojiť a čeliť problémom, ktoré ju zaplavili. Nie, nič nás nezaplavilo … naopak, jedným z vinníkov je práve tetka Merkel a jej politika, ktorá sa dnes obracia proti celému kontinentu. Jedným z príkladov, ako je cielene klamaná verejnosť a zavádzaná rôznymi polopravdami, je projekt plynovodu Nord Stream, presnejšie jeho druhá etapa, spočívajúca vo zväčšení jeho prepravnej kapacity.

Projekt Nord Stream  oficiálne začal v roku 1997. Už vtedy bolo jeho hlavným cieľom minimalizovať riziká, spojené s tranzitom plynu cez Ukrajinu k západoeurópskym odberateľom. Ručiteľom za financovanie výstavby sa stala nemecká vláda G.Schrodera, zmluvu s Gazpromom podpísali koncerny BASF a EON: G.Schroder sa neskôr stal predsedom dozornej rady nemecko-ruského konzorcia pre výstavbu plynovodu, a v Rusku pôsobí aj po ukončení funkcie.

Projekt bol od začiatku pripravovaný tak, aby bol plnohodnotnou alternatívou k doterajšej trase, ktoré o.i. vedie cez Ukrajinu a samozrejme aj Slovensko. Pokiaľ teda niekto tvrdí, že Rusko chce dokončením projektu poškodiť záujmy Ukrajiny, Slovenska alebo Poľska – klame. V skutočnosti Gazprom len realizuje dávno pripravený projekt, ktorý bol bez výhrad akceptovaný aj Berlínom (však, prečo by Nemci protestovali, keď na tom zarobia). Nehovoriac o tom, že maslo na hlave má aj bývalý poľský premiér D.Tusk, ktorý sa nepriamo pričinil o zastavenie projektu plynovodu Jamal 2, ktorý mal síce obísť Ukrajinu, ale viedol by cez Bielorusko, Poľsko a Slovensko. V apríli 2013 odvolal ministra rozpočtu M.Budzanovského. Tusk chcel odvolaním podľa vlastných slov dosiahnuť obnovenie kontroly ministerstva nad kľúčovými štátnymi spoločnosťami, a nevedel o podpise memoranda medzi ruským Gazpromom a poľskou spoločnosťou PGNiG, ktoré spoločne spravujú vetvu plynovodu Jamal, prechádzajúcu Poľskom. Je to náhoda, že o čosi neskôr, v decembri 2014 sa D.Tusk stal stálym predsedom európskej rady ? Alebo to bola odmena za to, že zablokoval dokončenie projektu, ktorý mohol ohroziť nemecké záujmy ?

Nech tvrdí tetka Merkel čokoľvek, určite neobhajuje záujmy krajín, o ktorých hovorí. Nezaujíma ju ani Ukrajina, ani Slovensko … a určite nie ani Poľsko. Vie veľmi dobre, že v nemeckom záujme je dokončenie vetvy Nord Stream 2, rovnako vie, koľko financií sa do tohoto projektu investovalo … nehovoriac o tom, že vo svojom súčasnom postavení si nemôže dovoliť škody, ktoré by blokovaním projektu vznikli. Takže hrá na dve strany – oficiálne tvrdí, že zastáva záujmy Kyjeva, Bratislavy či Varšavy … ale v skutočnosti jej situácia a vývoj plne vyhovuje. Napokon, peniaze nemajú meno a nesmrdia – a politikom nevadí okradnutie kohokoľvek, vrátane spojenca či partnera.

Kto o tom pochybuje, nech sa zamyslí nad embargom, uvaleným na Rusko. Spojenci demokratickej Európy (Saudská Arábia, Turecko) veselo vraždia všade, kde nie sú schopní vnútiť svoje predstavy, pošliapavajú denne ľudské i občianske práva, doslova sa vysmievajú z medzinárodných dokumentov a napriek tomu všetkému – žiadnym sankciám nečelia. Rovnako nevadí civilizovanej Európe ani rozvalina s názvom Kosovo, z ktorej sa stalo európske centrum obchodu s drogami a ľudskými orgánmi, pričom nie je žiadnym tajomstvom, že do týchto nekalých praktík sú zapletení aj obyvatelia americkej základne na území Kosova.

Ale na Rusko sú uvalené sankcie pre legálne referendum na Kryme, ktoré prebehlo pokojne a v súlade s vývojom na Kryme po rozpade ZSSR. Pretože po roku 1991 sa Krym opakovane pokúšal vymaniť spod kontroly Kyjeva, a vždy mu v tom zabránili vyhrážky a vydieranie vojenským útokom. Odkiaľ ? Zo strany Kyjeva …

Napokon, sankcie proti Moskve rešpektujú len krajiny ako Slovensko. Veľké krajiny únie si tým starosti nerobia, nadnárodné spoločnosti veselo obchodujú s Ruskom cez nečlenské krajiny únie prostredníctvom svojich pobočiek, uzatvárajú dlhodobé obchodné dohody, a obsadzujú často aj tie zbytky trhov, kde sa ešte vedeli presadiť malé krajiny. Napriek oficiálnym vyhláseniam sa stále dodávajú na Ukrajinu zbrane a vojenský materiál, hoci napríklad vo Varšave to vytrvalo popierajú. Žiaľ, nákladný vlak nie je stádo bĺch … aj keď by si to mnohí želali. Úplne komicky vyznievajú výzvy k Rusku na naplnenie minských dohôd .

Napokon, ak si prečítate základné body, ktoré obsahujú minské zmluvy, tak veľmi ľahko pochopíte absurdnosť výziev k Rusku. Napríklad v bode desať je výzva, aby územie Ukrajiny opustili všetky zahraničné vojenské formácie, žoldnieri a ich technika. Reálne sa však neustále pripomína len odchod ruských dobrovoľníkov, naopak zaryto sa mlčí o vyše tridsaťtisícovej “ pomoci “ v podobe rôznych členov (nielen) amerických bezpečnostných služieb. Rovnako sa nehovorí o odzbrojení súkromných armád rôznych ukrajinských oligarchov (o.i. aj Porošenka), či banditov z Pravého sektora.

Panská láska na zajačom chvoste visí … nehovoriac o následkoch politiky a výrokov amatérov, akými sú prezidenti Poľska alebo Slovenska. Akoby zabudli, že ich prvoradou úlohou je presadzovanie a ochrana národných záujmov … namiesto toho poslušne recitujú to, čo je v záujme Bruselu, Berlína či Paríža …  desím sa chvíle, keď sa raz budeme musieť pozrieť vlastným deťom do očí a vysvetliť, prečo im zanechávame kolóniu, zadĺženú a preplnenú ľuďmi, zúfalo bojujúcimi o holé prežitie …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465415x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu