Založ si blog

. .. nezodpovednosť politikov nás môže zatiahnuť do vojny . ..

… keďže Turecko je členom NATO, dá sa konštatovať, že lietadlá aliancie zaútočili a zostrelili ruský bombardér a záchrannú helikoptéru. Z čoho nemenej logicky vyplýva, že zásluhou Turecka a tolerancie ostatných členov aliancie k agresívnej politike Ankary v posledných mesiacoch sme sa nebezpečne priblížili ku konfliktu s Ruskom, ktorý už vlastne začal …

Skúsme sa zamyslieť … Ankara dlhodobo útočí a zabíja Kurdov, ktorí pomerne účinne bojujú proti hrozbe islamského štátu, pričom sa neštíti bombardovať a zabíjať na územiach nezávislých štátov vo svojom susedstve. NATO ? Mlčí a prizerá sa.

… Ankara dlhodobo prostredníctvom pašerákov obchoduje s islamským štátom a prakticky financuje jeho výzbroj … NATO ? Mlčí a prizerá sa …

 

Skúsme sa zamyslieť … na sankcie proti Rusku stačila fiktívna anexia Krymu … hovorím zámerne fiktívna, pretože Krym prejavil svoju oficiálnu snahu o nezávislosť už tesne po rozpade ZSSR, a vzdal sa jej (dočasne) len pod nátlakom vyhrážok Kyjeva. Vstup Krymu do Ruskej federácie bol len strategickým ťahom, keďže to bola jediná možnosť, ako zabrániť Kyjevu v použití sily. Mimochodom … Krym má v rámci Ruskej federácie tak širokú autonómiu, o akej môžu kdekoľvek na svete len snívať.

V prípade nebezpečnej politiky Turecka padla vágna výzva (viac smerovaná na Moskvu, než na Ankaru), aby obe strany zachovali pokoj … čo je v praxi požehnaním pre politiku Erdogana, z ktorého sa vykľul nebezpečný fanatik.

33 sekúnd … toľko mohol trvať prelet ruského bombardéra nad tureckým územím. Je nemožné, aby za tento čas padlo niekoľko výziev na opustenie tureckého vzdušného priestoru.

Navyše, Turecko nemá takú silnú pozíciu, aby bez politickej podpory zaútočilo na ruské lietadlo a zostrelilo ho … hoci aj na nelegálnej misii nad svojím územím. Keď teda došlo k zostreleniu ruského bombardéra, Ankara si už predtým musela byť istá, že zo strany NATO a ostatných silných hráčov na politickej scéne sa nedočká akejkoľvek významnejšej kritiky, či prípadného trestu. Rovnako beztrestne vyvražďuje kurdskú menšinu, a nedá sa pochybovať o tom, že má zaistený chrbát a je si vedomá vlastnej nedotknuteľnosti.

Zhrnuté a podčiarknuté … únia a NATO nemajú žiadny záujem na boji proti islamskému štátu, pretože práve jeho zásluhou môžu presadiť opatrenia, ktoré by ináč nevedeli politické špičky obhájiť pred verejnosťou, pretože by mohli byť chápané ako nástup diktatúry. Ruská iniciatíva v Sýrii však ohrozila plány na odôvodnený vznik budúceho európskeho superštátu, v ktorom by všetky národy bez výnimky stratili vlastnú identitu, pričom by sa ocitli pod vládou hŕstky vyvolených, bez akejkoľvek možnosti ich odvolania, kritiky a kontroly.

Pochybujete ? Atentáty v Paríži mali tieto následky – vo Francúzsku výnimočný stav, v iných krajinách rušenie športových a kultúrnych podujatí, ale hlavným následkom je – plošné zvýšenie počtu príslušníkov represívnych zložiek v uliciach, nenápadné a pomalé oklieštenie občianskych a ústavných práv … ak o tom pochybujete, položte si otázku – ak zvýšite počet policajtov v uliciach z stoviek na tisíce, aká je asi šanca, že predídu, alebo zabránia novému teroristickému útoku ? Úplne rovnaká, ako predtým … šialencovi a fanatikovi nezáleží na tom, koľko policajtov behá v uliciach …

A ešte niečo … Rusko sa určite nebude nečinne prizerať, ako členská krajina NATO zabíja jeho vojakov … táto nebezpečná hra môže ľahko skončiť vojnou, v ktorej by neboli víťazi, ale len – porazení.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432155x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu