Založ si blog

Podľa Obamu teroristi neexistujú, alebo – Američania sú teroristami ?

Turecko má rovnako ako každá krajina právo na obranu svojho územia a vzdušného priestoru … (B.Obama v reakcii na zostrelenie ruského bombardéra)

Keďže americký prezident priznáva, že každá krajina (a teda aj národ) má právo na obranu svojho územia a vzdušného priestoru, zároveň uznáva aj právo každej krajiny a národa chrániť svoje územie prostriedkami, ktoré sú primerané, alebo dostupné – napadnutým krajinám, či národom. Potom to však znamená, že žiadny terorizmus neexistuje, pretože útočníci, ktorí sa podieľali na rôznych tragédiách vo svete, vlastne len bránili svoje krajiny, napadnuté nepriateľom – oveľa silnejším a lepšie vybaveným. Slová B.Obamu sa dajú chápať aj týmto spôsobom … ak sa nevieš brániť vojne na vlastnom území, prenes vojnu na územie agresora.

V charakteristike situácie, ktorú pravidelne vyvolávajú nebezpečné výroky a činy politikov, si pomôžem spomienkou na scénku z jedného dielu britského seriálu “ Čierna zmija „, kde hlavnú úlohu stvárňoval R.Atkinson.

V danej scénke upozorňuje majordómus (R.Atkinson) svojho pána – princa Georgea (H.Laurie), že v parlamente je návrh na obmedzenie jeho výdavkov. A na ochranu záujmov princa je potrebný jeden hlas, žiaľ jeho nositeľ počas návštevy princa zomrie a tak je ho potrebné nahradiť … a pretože je potrebný človek, ktorý nemyslí, nemá vlastnú vôľu a je plne ovládateľný, navrhne majordómus svojho sluhu Baldricka. Princ sa udivene pozrie na svojho majordóma so slovami – ale veď to je úplný kretén … – a majordómus odpovedá – áno pane, ale práve takého dnes presne potrebujeme

Už dlhší čas mám pocit, a to nielen pri vystúpeniach B.Obamu, že vidím Baldricka v reálnom živote. Žiaľ, ten seriálový sa vedel uspokojiť s úplatkom vo forme kvaky, ale jeho súčasné stelesnenia túžia po svetovláde a neobmedzenej moci. Nehovoriac o tom, že namiesto kvaky majú v rukách jadrový arzenál.

Ak prenesú Rusi Obamove slová do praxe, máme sa na čo tešiť. Pretože Američania pravidelne a bezdôvodne útočia na mnohé krajiny, ktoré voči ich krajine žiadnu agresiu nezačali, skúsme si predstaviť, čo sa začne diať, ak sa aj Rusko začne riadiť heslom, že najlepší obchod sú – zbrane a vojna. Prvou lastovičkou sú lepšiace sa vzťahy Moskvy a Teheránu, pričom zďaleka nemusia byť poslednou. Navyše, optikou slov B.Obamu vlastne zisťujeme, že označil za teroristov nejednu členskú krajinu NATO – hlavne tie, ktoré majú na svedomí úplné rozvrátenie Blízkeho východu, financovanie a organizáciu krvavých prevratov, končiacich občianskymi vojnami. Nehovoriac o Ukrajine, kde zjavne vládnu ešte primitívnejší ľudia, než bol majordómov sluha Baldrick.

Aká je však budúcnosť sveta, ak jeho osud majú v rukách ľudia, horší od Baldricka ? Hoci, skúšal som hľadať, ale nikde som nenašiel, čo ešte môže byť horšie, ako – úplný kretén ? V každom prípade som presvedčený, že ľudia ako Obama, Merkelová či Hollande sú snom každého pána, ktorý by pri porovnaní s nimi Baldricka okamžite prepustil zo svojich služieb … ten im totiž nesiaha ani po päty.

A ešte jedna spomienka na tento seriál … Baldrick kandidoval na predsedu Cechu dedinských idiotov … skončil druhý. Na otázku pána, prečo nevyhral, odpovedal jednoducho – jeho súper bol taký sprostý, že na finálové kolo výberu – neprišiel. No, tomu sa naozaj ťažko – konkuruje. Mimochodom, aj nás by potešilo, keby éra Obamu, Merkelovej a Hollanda vôbec neprišla …. bola by šanca, že príde aspoň – Baldrick.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432029x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu