Založ si blog

Čert ber politiku, život je krajší

Tak nejako – čert ber politiku. Je jasné, že tento rok pôjdem prvý raz voliť a rovnako som aj povedal, koho budem voliť. Nie, nerobím si ilúzie, KSS nemá žiadnu šancu, aby sa dostala k vláde, a sotva nejakú, aby skončila v parlamente. Ale poviem na rovinu – množstvo myšlienok z jej programu plne zodpovedá tomu, o čom som presvedčený aj sám – každý by mal mať právo na slušný život, a nikto by nemal hladovať, či bojovať o holé prežitie. Neverím na delenie spoločnosti podľa toho, kto má viac peňazí …

Takže, týmto blogom moje príspevky ohľadom politiky a volieb končia. Myslím, že na dnešnú dobu som svoj názor jasne vyjadril, a sotva na tom niečo zmením. Musel by sa stať zázrak, a spoločnosť by musela pochopiť, aké sú skutočné hodnoty … pochopiť, že celebritami sú ľudia práce, teda tí, ktorí tvoria skutočné hodnoty, a nie tí, ktorí len súťažia v disciplínach typu – komu vypadnú prsia zo šiat, kto má nabehnuté na taxametri v lone viac … či kto viac vypije, alebo sľúbi.

Počas diskusií k príspevkom, ktoré som napísal, sa ukázalo veľmi veľa. Predovšetkým sa mi potvrdilo, že tzv. pravicu podporujú ľudia, ktorých osudy iných a ich problémy nezaujímajú. Delia spoločnosť na schopnejších a neschopnejších … takže, ak sa niekto narodí s obmedzenými vlohami, je to podľa nich jeho chyba a nemôže čakať, že bude žiť slušne a pokojne. Ani tzv.ľavica nie je na tom oveľa lepšie … vlastne sa ani nedá hovoriť o ľavici, tým skôr, že delenie na ľavicu – pravicu, alebo vládu – opozíciu pokladám za podvod na voličoch. Spoločnosť sa nezmení, pokiaľ ľudia nepochopia, že úspech a pokrok krajiny je o naplnení potrieb všetkých, nielen tých, čo majú ostré lakte, alebo dobré známosti.

Navyše, pri zhliadnutí posledných príspevkov slovutných ficobijcov sa hanbím za spoločnosť, ktorá im umožnila vyštudovať, udelila tituly … nikdy nepodporím kohokoľvek, kto iných kritizuje, hoci sám nemá žiadnu kultúru, a ani snahu o hľadanie pravdy, objektívnosti a cesty k náprave … kto vidí jednofarebne, ten nemôže byť prínosom. Je to vlastne ďalší dôvod, prečo mienim politiku v nasledujúcich príspevkoch obchádzať – nechcem patriť do jednej skupiny s ľuďmi, u ktorých vážne pochybujem o všetkom … počnúc spôsobom, ako prišli k dokladu o vzdelaní a končiac duševným stavom.

Politika je panské huncútstvo. Život je však o niečom úplne inom. O krásach našej krajiny, jej prírode, ľuďoch a ich osudoch, či jej bohatej minulosti. O tom, ako môžete stráviť svoj voľný čas, ako veľa vidieť a nedať sa pritom odrať z kože rôznymi “ huncútmi “ so živnostenským listom, alebo o tom, ako málo vybrať z peňaženky a veľa vložiť do hrnca …

Niektorých možno sklamem, iných možno poteším … život je však o zmenách, niekedy aj nečakaných.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457454x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu