Založ si blog

Ako pekne Matovič zbúral pravicový “ dom “ (ktorý ani nestál)

Ak to R.Sulík ešte včera nechápal, dnes si musí byť istý – cesta k stabilnej a úspešnej pravicovej vláde nemôže byť spojená s I.Matovičom. Pretože to je neriadená strela, ktorá najčastejšie ničí medzi – vlastnými.

Ináč, musím priznať, že v televíznych debatách, ktoré dnes prebehli, mi bolo chvíľami predsedu SaS aj ľúto. Márne sa snažil, prineskoro pochopil, akého trójskeho koňa má vo vlastných radoch. V podstate sa však potvrdilo, že na post slovenského premiéra ešte nedorástol, keďže nevedel zvládnuť ani správanie jedného z možných partnerov počas prechodného obdobia skladania vlády. Ak ho nezvládol teraz, sotva by ho zvládol počas vládnutia.

Myslím, že Most ani Sieť nezradili voličov. Skôr ich predstavitelia začali chápať, že odmietaním spolupráce so Smerom by sa priblížili k predčasným voľbám, ktoré by mohli skončiť ešte horšie, než tie nedávne. Pravicovým stranám nemohli pridať na popularite hádky, ktoré predviedli v priamom prenose ihneď po zverejnení výsledkov. Za pár dní som sa neraz stretol s otázkou, ako vlastne chcú spoločne vládnuť, keď sa nevedia dohodnúť ani na začiatku. Ako chcú vládnuť, keď nie je medzi nimi ani úcta, ani rešpekt.

Nerobím si ilúzie o vláde, ktorá môže vzísť z rokovaní medzi Smerom, Mostom, Sieťou a SNS. Je to svadba z rozumu, a tak budú zrejme vyzerať aj vzájomné vzťahy. Ale je to lepší variant, ako predčasné voľby.

Obava z predčasných volieb nemá nič spoločné s M.Kotlebom. Skôr si myslím, že sú oprávnené obavy z toho, že do parlamentu by sa dostalo ešte viac rôznych subjektov, a šance na riadenie krajiny stabilnou vládou by ešte viac poklesli.

Ak vznikne črtajúca sa koalícia, jej dopady na Most a Sieť budú zodpovedať tomu, čo zo svojich volebných programov dokážu naplniť, a ako sa dokážu vysporiadať s nešvármi, ktoré boli často oprávnene vytýkané R.Ficovi a jeho strane. Sami budú mať v rukách vlastný osud. Ak svoju úlohu zvládnu, nemusia mať obavy o svoju budúcnosť. Ak nie – skončia v zabudnutí. Môžu veľmi veľa získať, a rovnako veľa aj stratiť.

A R.Sulík ? Možno pochopí, že sa nemá piť na kožu medveďa, ktorý ešte behá po lese …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455671x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu