Založ si blog

Zúfalstvo . ..

Pozorné sledovanie vystúpenia R.Sulíka v diskusii TV Markíza ukázalo jedno – zúfalstvo. Začalo to argumentovaním za pomoci domácej, neveľmi podloženej štatistiky, končilo zúfalým presviedčaním, aby Most a Sieť išli rokovať opätovne o pravicovej vláde … aby aspoň na dva roky odstavili R.Fica od moci.

Skúsil som pozrieť, koľkokrát sa SaS dokázala vymedziť voči tomu, na čo mohla mať vplyv … napríklad počas vlády pod vedením I.Radičovej. Výsledok bol smutný – v podstate bola SaS principiálna len v otázke eurovalu. V iných otázkach, napríklad košického daňového úradu, boli vyjadrenia (nielen) SaS veľmi vágne. Rovnako musel R.Sulík vidieť, že I.Radičová je vydieraná ľuďmi z vlastnej strany, a je pod tvrdým tlakom … no nedokázal ju podporiť, nedokázal jej pomôcť.

Prepáčte, ale zmena, založená na myšlienke – nech niekoho odstavíme od moci aspoň na dva roky – je podľa môjho názoru hlúposťou. Budeme každé dva roky platiť náklady, spojené s voľbami, aby sme niekoho odstavili od moci ? A to je aký plán riadenia a rozvoja štátu ?

Chceme bojovať s korupciou, rodinkárstvom a inými nešvármi ? Argumentujeme, že kráľom v tomto ohľade je SMER ? Veď to nie je pravda !!! S rodinkárstvom sa začalo dávno predtým, personálne čistky na základe politického presvedčenia či podpory niektorej politickej strane začala prvá Dzurindova vláda. Ak sa už bavíme o korupcii, ako nazvať rozdávanie rôznych benefitov zahraničným podnikateľským subjektom ? Veď je to najčistejšia a dokonca legalizovaná forma korupcie.

Ako nazvať výpredaj majetku štátu, ktorý pravidelne prinášal nemalé príjmy do štátnej pokladne, a tvoril tak stabilnú zložku v jej obsahu ? Je to neskryté poškodzovanie záujmov štátu, a teda aj daňových poplatníkov. A dnes chcú rovnakí ľudia kázať o morálke, a bojovať proti zlodejom ? A čím iným sú oni sami ? Koľko miliárd utieklo štátnej pokladni nezmyselnou privatizáciou, alebo zverením riadenia štátnych financií ľuďom, ktorí verejne a opakovane priznávali, že nevedia spravovať štátny majetok ?

Spravili sme polstoročný kotrmelec vzad, a teraz jeho autori tvrdia, že chcú bojovať proti tým, ktorí spôsobujú štátu a národu škody ? Ako teda budú bojovať sami so sebou ? Niečo sme už počuli – zabudnime na staré hriechy, a nebojujme medzi sebou. Čiže staré hriechy Smeru sú pomaly svetovou katastrofou, na ktoré sa nesmie v žiadnom prípade zabudnúť, ale hriechy jeho kritikov treba hodiť cez plece, lebo idú proti Smeru ?

Na tomto pokrytectve chce niekto stavať morálnu a zodpovednú vládu ? Niekto chce postaviť zodpovednú a morálnu vládu zo šiestich politických strán, ktorých je vlastne v skutočnosti deväť ? Z ľudí, medzi ktorými sú profesionálni prezliekači kabátov, ľudia s príveskovým syndrómom (čiže sa zavesia na každého, pokiaľ im zaistí pohodlie), z ľudí, ktorí na počkanie vytresnú akýkoľvek nezmysel na kohokoľvek adresu, lebo vedia, že špina ostane prilepená, aj keď ju obeť vyvráti dôkazmi ? A ešte k tomu pošpiní hocikoho úplne beztrestne, pretože zodpovedné orgány akoby zázrakom sa tvária, že nič nebolo počuť … a nekonajú ? A ak sa náhodou obeť bráni a predsa len podá trestné oznámenie, okamžite je z nej diktátor, a médiá ako na objednávku vytvoria z vinníka – obeť ?

Viete, opäť sa vrátim do čias socializmu. Vtedy, ak si o vás niekto oprel ústa a pošpinil vaše meno, riešilo sa to jednoducho – počkali ste si ho niekde na ulici, a jednoducho ste ho vyplieskali. Maximálne vám hrozila pokuta za narušovanie vzťahov a bla-bla … ale dnes by to dopadlo úplne inak, pretože zákony sú nastavené tak, že je demokratické, ak niekto verejne a bez dôkazov pošpiní verejného činiteľa, ale je zločinné a diktátorske, ak sa pošpinený – bráni.

Keď vidím rodeo, ktoré sa strhlo po voľbách, musím sa hanbiť. Veď to vôbec nie je o záujmoch a potrebách voličov. Tvrdím na základe dlhoročnej skúsenosti, že veci sa nedajú riešiť niekoho vyhodením. Ba práve naopak, u vyhodených ľudí sa obvykle vyvinie akýsi syndróm ublíženosti a často škodia ešte viac. Vyhodenie či ignorovanie človeka by malo byť poslednou možnosťou, keď všetko iné zlyhá. Zažil som podriadeného riaditeľa, ktorý robil mojim predchodcom doslova psie kusy, z ktorých ich bolela hlava skoro každý deň. Stačilo však pritvrdiť, zmeniť pravidlá hry, dôslednejšie kontrolovať jeho rozhodnutia a výsledok sa dostavil. Z nespoľahlivého riaditeľa sa stal manažér, ktorý má dnes lepšie výsledky, než aké som kedy dosiahol sám.

Ale jednu vec som netoleroval nikdy a za žiadnych okolností. Ľudí, ktorí ťahali za svoj koniec povrazu, výhradne vo vlastnom záujme, a nedokázali ťahať za spoločný koniec. Ľudia tohoto typu (dokonalým vzorom je I.Matovič) končili okamžite a bez milosti. Nikdy som nedovolil, aby ktokoľvek rozvracal vzťahy v kolektíve. Mohol byť akýmkoľvek spôsobom geniálny, ak škodil kolektívu – skončil.

Aj preto som presvedčený, že nebolo dobrým riešením konanie na základe myšlienky – Fico nikdy … prinieslo to množstvo negatívnych emócií, a skoro nulový prínos. Bolo by oveľa prínosnejšie, ak by sa využili prednosti R.Fica, a spojili s dôslednou kontrolou toho, čo počas výkonu funkcie robí. Tu mohla byť SaS veľkým prínosom, keby niektorí ľudia dokázali prekročiť svoje ego, a spojiť sa v záujme štátu i národa. A čas by ukázal, čo je výhodnejšie – úplné odstavenie R.Fica, alebo spolupráca, založená na jasných a železných pravidlách.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9464811x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu