Založ si blog

Stratégia víťazstva – podporte ich, a nemôžete prehrať

Tak trochu som si pozrel, čo dohodli R.Fico a jeho potenciálni partneri v koalícii. Súhlasím s názorom, že niektoré veci nejdú príliš dohromady, ale ako celok – prečo nie. Navyše, v politike hrá úlohu stratégia a to oveľa dôležitejšiu, ako kdekoľvek inde.

Áno, súhlasím s názorom, že väčšinu bodov z programu mohol R.Fico presadiť už dávno. Lenže problém politiky spočíva v tom, že jej nositelia nerobia nikdy to, čo môžu, ale len to – čo musia. A platí to bez rozdielu všade na svete. Dnes je situácia, že R.Fico bol nútený prevziať veľkú časť agendy svojich partnerov, ak chcel mať šancu na vytvorenie vlády.

Iste, ktosi hľadá sedem statočných, ktorí podkopnú nohy (hlavne Sieti) a nepôjdu do koalície so stranou SMER-SD. Táto myšlienka presne zodpovedá autorovi, čiže je rovnako hlúpa, ako on sám. Ale, čo môžeme čakať od ľudí, konajúcich v nenávisti a doslova opitých nenávisťou ? Čo môže spôsobiť povestné podkopnutie nôh ?

  1. R.Fico nevytvorí koaličnú vládu. Výsledok ? Žiadna tragédia pre SMER-SD, pretože vládu nemôže vytvoriť ani jeho opozícia, takže sa nevyhnutnosťou stanú predčasné voľby, pričom R.Fico získa veľmi silný argument v podobe zbytočných výdavkov, chaosu v krajine, či rastu preferencií niektorých, dosť podivných spolkov. Iste, opozícia si s chuťou zatlieska, lebo predčasné voľby s veľkou istotou potopia SIEŤ a možno aj Most, lenže bude to tanec na vlastnom hrobe. Tieto strany môže pokojne nahradiť niekoľko iných, nestabilných subjektov a opäť bude výsledkom – chaos.
  2. Stabilná vláda s účasťou I.Matoviča ? Nedajte sa vysmiať. Slovensko je jedinou krajinou, kde sa toleruje správanie, ktoré predvádza I.Matovič.
  3. R.Sulík ako budúci premiér ? No, súhlasím s názorom, že SaS by v prípade predčasných volieb mohla získať väčšiu podporu, viac kresiel. Ale len slepý by nevidel, že R.Sulík na premiéra, vlastne ani na politika a už vôbec nie na vodcu – nedorástol. Nedokázal zvládnuť ani I.Matoviča, a nikto nemôže poprieť, že to bol práve predstaviteľ OĽANO, ktorý rozbil všetky nádeje na vládu bez R.Fica. Vláda pod vedením R.Sulíka by nevydržala ani toľko, ako vláda I.Radičovej.
  4. Kotleba a extrémisti ? No dobre, možno by aj získali väčšiu podporu, ale v tom chaose, ktorý predčasné voľby prinesú, je to vlastne jedno. Extrémisti sú  aj inde, v iných krajinách a parlamentoch, veľa vody nenamútia.
  5. SMK, KDH … nedajte sa vysmiať. SMK má takú agendu, ktorá dnes potopí každého partnera. KDH práchnivie tak dokonale, že čoskoro by sa viac hodilo ako podpaľovač do krbu, než ako stabilný partner.

Výsledok dnešného podkopnutia nôh ? Dokonalá anarchia, chaos ako v rozprávke, bezvládie, hádky a osočovanie, a dopady na obyvateľstvo – tie sa odhadnúť nedajú.

Áno, množstvo ľudí má plné zuby vládnutia R.Fica. Ale ako sledujem rôzne diskusné fóra, množstvo ľudí je poriadne nazlostených aj na to, akým spôsobom sa správa napr. I.Matovič, a ako zneucťuje parlament, ktorého je členom. Iste, na facebookovom profile sa dajú komentáre mazať, alebo podriadiť schváleniu administrátora, ale veľa to nepomôže. Skôr naopak.

Základom víťazstva je kvalitná stratégia … kto chce spoločenskú zmenu, musí poraziť R.Fica v priamom súboji, teda vo voľbách a musí ho poraziť sám – teda volebným výsledkom, nie povolebným komplotom.

A len slepý by nevidel, že stavbou súčasnej koalície nahráva R.Fico na smeč svojim oponentom. Ak by som bol na ich mieste, podporil by som vyjadrenie dôvery novej vláde pod vedením R.Fica – všetkými končatinami. A pozorne by som sledoval, ako dodržiava programové vyhlásenie, jednotlivé body a všetko napĺňa. Ak to bude napĺňať, je to víťazstvo pre voliča, víťazstvo pre celý národ. Ak nie, znamená to definitívny koniec pre celú koalíciu …

Môžeme teda treťou vládou R.Fica prehrať ? Nie, nemôžeme. Môžeme len veľa získať. Jediný, kto môže stratiť, je R.Fico … a netreba zabúdať ani na jeho “ cirkusových “ oponentov. Pretože ak by dokázal R.Fico naplniť to, čo predložil ako víziu budúcej koalície, znamenalo by to pre nich – tragédiu. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa snažia za každú cenu zabrániť vzniku koalície pod vedením R.Fica.

Ak by totiž mali konať v zmysle toho, čo neustále držia v ústach – teda v záujme štátu, voliča – museli by dnes hlasovať za vyjadrenie dôvery budúcej vláde R.Fica. Lenže ich národ ani štát nezaujímajú, pokiaľ nie sú pri moci sami. Nezabúdajme, že mnohí z nich už mali česť účasti v nejakej vládnej koalícii, mohli zlepšovať život národa a napriek tomu neurobili vôbec nič.

Pre cudziu smeť nevidia vlastné brvno – v oku.

P.S. Na úplný záver len jedna verejne dostupná nahrávka o vyjadreniach I.Matoviča na adresu R.Procházku, ktorá jasne dokumentuje, aké pokrytectvo vládne medzi tzv. pravicovými stranami. Ak by mohla vzniknúť vláda R.Sulíka s aktívnou účasťou Siete a R.Procházku, určite by nevadilo, čo pred časom tvrdil I.Matovič. Stručne povedané, charakteristika I.Matoviča na R.Procházku platí len v prípade, ak ho I.Matovič – nepotrebuje.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo mláďa medveďa hnedého

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456539x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu