Založ si blog

Protest neschopných . ..

Ešte nemáme novú vládu, ale už sa proti nej chystá protest. Svojím spôsobom unikát … hlavným motívom protestu je, že zradcovia zradili – zradcov. A teraz idú zradení zradcovia protestovať, že ich niekto zradil.

Akosi organizátorom protestu ušlo, že to už tak býva a vládu skladá ako prvý víťaz. Takže stačí vyhrať voľby, a môžu skladať vládu. Kto za to môže, že nevedia vyhrať voľby ? Sami si za to môžu …

Aj R.Sulík priznal, že politika je umením možného … asi by som dodal, že aj nemožného, ale to je jedno. Preto nehrá vôbec úlohu, kedy a ako sa R.Fico dohodol so svojimi partnermi na spolupráci. Nezáleží na tom, či sa dohodli päť minút pred zatvorením volebných miestností, alebo desať minút po ňom. Pretože hlavnou úlohou politickej strany je naplnenie programu, na základe ktorého ju voliči volili. Dá sa program naplniť, ak sa politická strana odmietne podieľať na vláde s víťazom, hoci iná vláda nemôže vzniknúť ? Nedá …

Idem naspäť do Bruselu, lebo tam som užitočnejší pre svoju stranu … opakovane konštatoval R.Sulík, keď zistil, že nemá partnerov na vytvorenie vlády.

Akosi nikde nevidím, že by zazneli slová o užitočnosti pre voličov … však chcel zmeniť túto krajinu, nie ? Mohol sa teda vzdať mandátu europoslanca, ponechať si mandát v slovenskom parlamente a začať chodiť medzi ľudí, aby ich presvedčil, že jeho vízia pre Slovensko je lepšia. Mohol pracovať na tom, aby konečne vyhrala voľby iná strana, než SMER-SD R.Fica. Mohol … všetko je otázkou priorít, ktoré politik má. A súdiac podľa návratu do Bruselu, asi nie je pre R.Sulíka prioritou víťazstvo na Slovensku a zmena spoločnosti.

A tak tu ideme mať protest neschopných. Idú protestovať, že neboli schopní vyhrať voľby, a naopak boli schopní len navzájom rozoštvať a urážať potenciálnych partnerov. Idú protestovať, že ich opustil partner, o ktorom máji 2015 prehlásili, že ho už nebude voliť žiadny slušný človek. Idú protestovať, že ich opustil partner, proti ktorému rozdali v jeho najsilnejšom regióne štvrťmilióna letákov, aby ho ľudia nevolili.

Idú protestovať, že sa svojim partnerom vyšpinili na rohožku pred dverami, a tí im po zazvonení nepodali luxusný a jemný toaletný papier, ale – šmirgeľ.

Proti čomu vlastne idú protestovať ? Proti zrade voličov ? A koľkokrát ich sami zradili, keď sa odmietli podieľať na riadení štátu – napríklad v roku 2012, keď napriek jasnému víťazstvu strany R.Fica túto ponuku dostali ? Koľkokrát ich zradili, keď sa aj pridružili do vládnej koalície, ale program neplnili, lebo hlavnou ideou bolo, aby nevládol R.Fico a všetko ostatné išlo do úzadia ? Na to už zabudli ? Ach áno, urobili za minulosťou hrubú čiaru … za tou vlastnou minulosťou. Čo sa nehodilo, to prečiarkli.

A tak v pondelok ráno, hneď po voľbách prečiarkli aj to, o čom hovorili, že je absolútne neprijateľné – no napríklad na R.Procházkovi. Vidina účasti vo vláde bola silnejšia, ako morálka. Prečiarkli aj to, čo sa im nepáčilo na B.Bugárovi. Zabudli, ako sa snažili oslabiť jeho postavenie, zabudli, o koľko hlasov ho možno pripravili. Museli zabudnúť, lebo ich – potrebovali.

Zabudli … aj na slovenské známe – ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva

Pomsta, alebo znalosť jednoduchej matematiky ? Na tom nezáleží. Kto vietor sial, dnes búrku žne. A oprávnene. Ono, davy ľudí je možné manipulovať relatívne ľahko, pokiaľ sa nezamyslia, ako by sa správali, keby im niekto opakovane pľuval do tváre. V okamihu, keď sa nad tým zamyslia, alebo budú chcieť zamyslieť – pochopia. Pochopia, ako si niekto chce za ich účasti ušiť kabát, aby zakryl vlastnú hanbu.

Zmena spoločenského systému, zmena vládnutia a riadenia štátu ? S týmito ľuďmi ? Nedajte sa vysmiať, s podrazákmi sa nedá a nikdy nebude dať meniť absolútne nič. Kričia, že boli zradení a zabúdajú, že predtým (opakovane) zradili – sami. Kričia, že to nie je fér (lebo sa priam tešili na funkcie a hlavne – preplnené koryto), ale sami neboli fér – nikdy.

Chliev sa čistí od podlahy. Ak chcete vyčistiť ten slovenský chliev, musíte vymiesť všetko, a nesmiete nechať ani omrvinku. Všetko … všetko … všetko … potom môžete meniť. S inými ľuďmi, inými myšlienkami … s týmito len pretriete fasádu, ale smrad bude rovnaký.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455173x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu