Založ si blog

“ Mohutný “ protest proti novej koalícii

Márna snaha fotografov i kameramanov … kedysi aj na bratislavský Inter (futbalový) chodilo viac divákov, ako na demonštráciu proti vznikajúcej vládnej koalícii. Čím to asi bude ?

Nemyslím, že by to bolo nezáujmom ľudí o to, čo sa deje okolo nich. Skôr si myslím, že opozícia svoje vyjadrenia poriadne prehnala, a ľudia jednoducho pochopili, že v pozadí nie je vôbec nejaký podvod na voličoch, ale sklamanie z toho, že sa určité persóny nedostali tam, kde sa už videli.

Nie, nerobme si ilúzie … predstavitelia opozície sú sklamaní len z toho, že pili na kožu medveďa, ktorý im nakoniec utiekol. Síce sa snažia a hľadajú desať (či už len päť ?) údajne statočných, ktorí by im pomohli zablokovať vyslovenie dôvery novej vláde, ale na ich rečiach a konaní je jasne vidieť, že ide o všetko, len nie – o Slovensko. Tomu zodpovedá aj postoj “ lídra “ opozície, ktorý sa rozhodol, že zotrvá v európskom parlamente … radšej, než v slovenskom.

Opäť sa potvrdilo, že slovenské “ pravicové “ strany sa nesnažia vo voľbách bojovať o víťazstvo, im stačí, keď nejako ušúľajú komplot proti víťazovi a vyradia ho z hry. Bojovať o víťazstvo totiž znamená bojovať o voliča, a predsa vieme, že voliča majú mimo obdobia volieb – na háku.

Treba priznať, že demonštráciu proti novovznikajúcej koalícii sa im podarilo ušúľať, len sa im nepodarilo voliča – ošúľať. Akosi aj ten pochopil, a to dokonca aj bratislavský volič (známy svojou vernosťou pravicovým stranám), že na jeho záujmy kašlú a chcú sa len po jeho chrbte vyšplhať k obsadenému miestu – pri koryte. No, zatiaľ sa im to akosi nedarí.

A hoci verím, že teoreticky sa možno podarí zmariť neodvratné a nejako zablokujú vyslovenie dôvery novej vláde, nerobím si ilúzie, ako to nakoniec dopadne. Teda – v neprospech voliča, pretože z jeho vrecka sa len zaplatia nové výdavky, a odskáče si aj chaos, trvajúci počas hľadania riešenia komplikovanej situácie.

V každom prípade, bratislavská demonštrácia jasne ukázala, že veci sa majú inak, než tvrdí sklamaná opozícia. Jednou vecou je zblbnúť ľudí na sociálnych sieťach, inou vecou je ich reálny prejav nespokojnosti. Pretože, ak príde na námestie protestovať 0,00018 % populácie, tak veci asi nie sú také zlé, ako sa prezentujú.

Kedysi mi jeden ambiciózny kolega povedal, že ľudia vo firme sú nespokojní s tým, aké majú podmienky na výkon práce. Povedali sme si, že ich teda zvoláme do zasadačky, a nech sa každý vyjadrí. Prvým sklamaním pre kolegu bola účasť – prišla necelá tretina pracovníkov firmy. Jeho “ najvernejší “ neprišli vôbec. Druhým sklamaním bolo správanie účastníkov diskusie – ani jeho plamenné výzvy nepomohli, aby ho niekto svojím vystúpením podporil. Tretím a posledným sklamaním bolo, že schôdzu sme rozpustili, ale jeho sme – nevyhodili. Možno vsadil na to, že sa stane “ mučeníkom “ v mene záujmov všetkých, ale smola – nestalo sa. Jednoducho sme jeho akciu ignorovali, a neriešili.

Aj bratislavská akcia Sulíka, Matoviča a spol. má podobné príznaky. Jednou vecou je nadávať na sociálnych sieťach, kde je predsa len určitá anonymita, inou vecou je prísť a vyjadriť svoj názor verejne. Ľudia vyjdú z anonymity, ale potrebujú na to oveľa silnejší impulz, než štekanie jedného-dvoch papagájov, hoci pestrofarebných. Dnes sa potvrdilo, že ten impulz neprišiel … nebol taký silný, ako sa tvrdilo. Vlastne bol – slabučký. Zodpovedal slabučkému záujmu politikov – o ľudí.

Čo bude ďalej ? Nevedno … nie je to dobré, pretože sa opäť potvrdilo, že ľudia sú apatickí a nereagujú. Kto za to môže ? No, paradoxne aj tí, ktorí zvolali protest – keby neklamali, netárali, ale hovorili viac k veci, prezentovali fakty a nie výmysly, možno by všetko vyzeralo inak … ale to by ich museli zaujímať – ľudia. Hoci, možno za ľudí pokladajú len sami seba …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456414x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu