Založ si blog

Neverte falošným (nezávislým) moralistom

Wikipedia hovorí, že M.Beblavý bol poslancom za SDKÚ-DS do 12.decembra 2013. Odvtedy pôsobil (údajne) ako nezávislý poslanec, hoci v septembri 2014 bol zvolený za podpredsedu strany Sieť. Môj skromný názor hovorí, že ak je niekto podpredsedom politickej strany, sotva je – nezávislý.

Isté je, že M.Beblavý vykonával mandát poslanca ako člen strany Sieť, teda politickej strany, ktorá neprešla riadnymi voľbami, a nemala právo na parlamentnú stoličku. Je jasné, že pánovi poslancovi to nevadilo, keďže mandát poslanca vykonával až do konca volebného obdobia.

Dnes chce opäť vykonávať mandát poslanca, a dokonca ešte ani nezložil poslanecký sľub a už plánuje byť nezávislým poslancom. Tentoraz opustil stranu Sieť, vzdal sa postu podpredsedu, lebo nesúhlasí s vytvorením koalície so stranou SMER-SD. Jednoducho zhrnuté, má morálne zábrany. Hm … ak by sa to stalo prvý raz, asi by som tomu aj veril.

Lenže, máme tu spomienku na potápajúcu sa lodičku, s názvom SDKÚ-DS. A máme tu spomienku, že z tejto strany pán poslanec vystúpil až vtedy, keď už bolo jasné, že sa potápa. Nevyskočil z nej pri nespočetných kauzách, ani vtedy, keď jej vedenie potápalo svoju premiérku … takže, je oprávnený dôvod si myslieť, že aj v prípade strany Sieť nie je jeho skok do záchranného člna motivovaný nejakými zásadami, ale skôr obavami, že sa táto strana tiež potopí, a nechce sa potopiť aj on. Ba šíria sa aj reči, že sa chystá založenie novej strany, čiže opäť vzniká možnosť, že v parlamente budú sedieť zástupcovia subjektu, ktorý neprešiel voľbami … ale šíria sa aj reči, že sa poslanecký klub niektorej strany rozrastie a bude mať viac členov, než mu podľa výsledkov volieb prináleží.

Ako by ste to nazvali ? Z môjho pohľadu je to oklamanie voličov, a to som sa vyjadril slušne. Z môjho pohľadu je to obídenie zákona … z môjho pohľadu je to bezcharakternosť. V žiadnom prípade sa nedá hovoriť o principiálnosti. Je to len čistý kariérizmus a nič viac …

Dokazuje to aj fakt, že poslancovi Beblavému vôbec nevadí kumulácia funkcií u jeho kolegyne, hoci je jasné, že sa nedajú časovo zvládnuť a nie je možné plniť si povinnosti, z týchto funkcií vyplývajúce – naplno. Nevadí mu ani to, že na regionálnej úrovni veselo fungujú koalície so stranou SMER-SD. Vari v tomto prípade má jeho protivník iného predsedu ? Alebo nemá na jeho činnnosť dosah predsedníctvo strany ?

Zhrnuté a podčiarknuté, vidím to úplne inak, než to prezentujú odídenci zo strany Sieť. Nejde o žiadne morálne výhrady, nejde ani o spoluprácu so stranou SMER-SD, jednoducho majú pocit, že ich strana by sa mohla potopiť a tak opúšťajú loď, aby sa nepotopili spolu s ňou. A všetko skrývajú len za vzletné vyjadrenia, na ktorých nie je ani zamak pravdy.

A nepochybujem, že časom založia inú stranu, pokojne budú sedieť v parlamente v jej farbách a vôbec im nebude vadiť, že neprešla voľbami a teda tam jej zástupcovia nemajú čo robiť.

Však bližšia košeľa, než kabát …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456975x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu