Založ si blog

Tisíce pohoršených . .. alebo 0, 072% obyvateľov

Presné čísla sa obvykle použijú v médiách len vtedy, ak sa to hodí ich chlebodarcom, alebo vyvoleným. Pokiaľ sa to nehodí, používajú sa všeobecné definície, s cieľom manipulovať verejnú mienku.

Odhad počtu protestujúcich znel v niektorých správach na čosi vyše štyroch tisícok. Teda, protestovať prišlo približne 0,072% obyvateľstva Slovenska. O čom to vypovedá ? No, mohli by sme to chápať ako bezplatný a nezmanipulovaný prieskum reálnej podpory súčasnej opozície. Alebo by sme to mohli chápať ako potvrdenie faktu, že vláda R.Fica má dôveru občanov Slovenska, a tí neveria na podsúvané tvrdenia I.Matoviča a spol. ? Alebo to môžeme chápať ako prejav ľahostajnosti obyvateľstva k praktikám vládnucich elít, a keďže vedia, že za opozíciou nestoja o nič čistejší ľudia, než za súčasnou vládou – neriešia nezmysel a svoj čas venujú užitočnejším veciam.

Ktovie … veci a udalosti sa dajú chápať rôzne. Ale chliev by sa mal čistiť od podlahy. Ak chceme vyčistiť verejný život, musíme najprv prinútiť novinárov a médiá, aby vrátili žurnalistike jej pôvodný, čistý odev. Teda poslanie poskytovať nezaujaté a objektívne spravodajstvo. Dá sa to ? Podľa môjho názoru – nedá. Súkromnému médiu nemôžete nariadiť, ako má informovať a fungovať, pretože na to nemáte zákonný dosah, keďže – sloboda podnikania. Iste, existuje akýsi právny predpis, súvisiaci so šírením nepravdivých a poplašných správ … len si neviem predstaviť, ako by mohol byť reálne uplatnený a jeho porušenie – trestané.

A sme v závoze …

Hrubá čiara a bod nula ? Nie, to sme tu už tiež mali a nikde to neviedlo. Pretože aj súčasný právny systém je postavený na myšlienke, že napríklad neplatič výživného je väčší zločinec, než vrah za volantom … či politik, ktorý klame, žiadne sľuby neplní a ešte aj poškodzuje svojimi rozhodnutiami štát. Taká je realita slovenského dneška … nikto sa nepýta, nikto nebrojí proti absurdnosti, v dôsledku ktorej v jednom prípade súdy neuznávajú žiadne poľahčujúce okolnosti (napríklad dlžník je dlhodobo bez príjmov), a v druhom prípade sa často stane poľahčujúcou okolnosťou aj to, že vinník riadil vozidlo v stave, do ktorého sa sám priviedol – alkoholom, drogami … či niečím iným.

Nie, nerobme si ilúzie … štatistika vyzerá pekne, keď sa vykazuje, koľko trestných činov bolo vyšetrených a súdmi rozhodnutých, ale len dovtedy, pokiaľ sa na veci nepozrieme pod lupou. Zrazu zistíme, že skutoční vagabundi si veselo behajú po slobode, a naše väznice sú priam pretekajúce, pretože v nich často sedia – zúfalci a úbožiaci, ktorí nemali peniaze na plnenie povinností, obživu, alebo jednoducho nemali prostriedky na právnika, ktorý by skutočne bojoval za ich práva. Pretože obhajoba ex – offo je skôr k smiechu … je to akási barlička, ktorá má navodiť pocit, že všetko bolo v súlade s kostolným poriadkom.

Bol som ako svedok na súde. Nemôžem si pomôcť, ale obhajca obžalovaného zrejme celý čas prespal ( bol to ujčok v rokoch, mohol mať rovnako päťdesiatku ako sedemdesiatku ), skoro na nič sa nepýtal … proste tam bol a bodka. Celý proces bol absurdný, pretože za totality by niečo podobné riešil skôr odbor miestnej správy, a bola by minimálna šanca na prednesenie či riešenie veci pred súdom.

Zlatým klincom bolo konštatovanie, že obžalovanému s neukončeným stredoškolským vzdelaním bol pred rokom odňatý vodičský preukaz, pretože dlhuje na výživnom (hoci žiadne auto nevlastní), čo samozrejme ešte viac znížilo možnosť, aby si našiel nejakú prácu, keďže vodičák sa dnes žiada už skoro všade … kde sa asi tento človek zamestná, a kedy asi splatí svoj dlh voči rodine ? Podľa môjho názoru nikde a nikdy … v lepšom prípade skončí ako pravidelný obyvateľ väzenia, v horšom ako bezdomovec a v najhoršom to psychicky nezvládne a skončí …

Súd skončil síce podmienečným trestom, ale keďže sa nedá predpokladať zmena pomerov odsúdeného, dá sa predpokladať, že podmienka sa zmení na riadnu basu. Takže, dlžník si odsedí čosi vyše roka a bude vyriešené. Naozaj ? Keď sme stáli pred súdom a debatovali so známym, vyšiel z budovy súdu iný vinník. Autonehoda, dvaja zranení, jeden mŕtvy – vinník obišiel s podmienkou, síce poriadne vysokou, ale so širokým úsmevom nasadol do luxusného bavoráka a odfrčal do diaľav …

Chceme upratať ? No, tak pred týmto chlievom by sa zo zúfalstva obesil aj – Herkules.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465412x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu