Založ si blog

Buď prekliaty (plod) zločinov minulosti

Dokumentárny cyklus Mafiáni z dielne RTVS by mohol byť dejinnou spomienkou na počiatky samostatného štátu, ktorú by divák sledoval len zo zvedavosti, nebyť poznania súčasného diania na politickej scéne, medzi ľuďmi, ktorí túto krajinu majú spravovať v prospech národa. Majú …

Cirkus počas opozíciou iniciovanej schôdze parlamentu, ktorej cieľom malo byť odvolanie ministra vnútra Kaliňáka, však poukázal na krutú realitu. Ak sme zhnusení tým, čo si mohli dovoliť sadisti a primitívi, hrajúci sa na verných obdivovateľov a žiakov povestne známej talianskej či americkej mafie, mali by sme byť oveľa zhnusenejší tým, čo opakovane predvádzajú tí, ktorých svojimi daňami živíme. Teda ľudia, ktorým sme dali do rúk moc a právo rozhodovať o smerovaní tejto krajiny a jej osudoch.

Súčasní volení zástupcovia zneuctili za pár mesiacov po voľbách absolútne všetko, čo symbolizuje pojem “ parlament „. Či už vystupovaním, alebo oblečením. A treba otvorene povedať, že niektorí svojimi výstupmi vyvolávajú podozrenie, že výkon poslaneckého mandátu im bol nariadený ako terapia pri liečení duševného ochorenia. Bol by som celkom zvedavý, koľkí z nich by sa dokázali podobne vyjadrovať k svojim oponentom napríklad v krčme, kde by ich nechránila žiadna imunita. Predpokladám, že práve tí najväčší krikľúni by sedeli tichúčko v kútiku a rýchlo popíjali pivko, aby si ich nikto nevšimol … ak by vôbec našli odvahu, aby vošli medzi bežných ľudí.

Nemôžem si pomôcť, ale čoraz viac som presvedčený, že súčasný parlament je len dôsledkom zločinov minulosti. Dôsledkom pádu moci do rúk príživníkov, klamárov a fluktuantov. Dôsledkom spoločensky tolerovanej vlastizrady …

Právny štát a Slovensko ? Nedajte sa vysmiať, však práve tí, ktorí majú tvoriť zákony, zaistiť ich plnenie – ich porušujú každý deň. Pokiaľ je poslanec presvedčený, že niekto je zlodej či podvodník, má poznať a rešpektovať všeobecné postupy, zavedené príslušnou právnou normou. Pokiaľ však niekto vykrikuje, bez toho, aby postupoval v zmysle zákona (a teda aj svojich povinností), tak sa jedná len o neprijateľnú formu rétoriky a politického boja. Nehovoriac o tom, že mnohé výroky, ktoré dnes padajú na pôde parlamentu, sú už dávno za akoukoľvek prijateľnou hranicou.

Plne chápem každého, komu sa nepáči akákoľvek vláda s účasťou R.Fica, alebo jeho strany. Napokon, sám patrím medzi tých, ktorým sa to nepáči. Ale to neznamená, že by naše meno mali brať do úst ľudia s primitívnym slovníkom, neschopní slušného vystupovania na úrovni, zodpovedajúcej ich postaveniu poslanca zákonodarného zhromaždenia. A priznám sa, v nejednom prípade mám vážne pochybnosti o pôvode ich vysokoškolských diplomov, lebo sa mi nechce veriť, že by sme mali na Slovensku tak úbohé školstvo, schopné zanechávať po sebe podobnú vizitku svojej úrovne.

Nedivme sa, ako to potom vyzerá na blogoch, kde niektorí “ autori a diskutéri “ si urobili tému výhradne z opľúvania tých, ktorí s ich názomi nesúhlasia. Je to len dôsledok stavu, ktorý vládne v spoločnosti. Pokiaľ môže niekto beztrestne a bez predloženia dôkazov vykrikovať na pôde parlamentu, že ten a ten je zlodej, mafián či podvodník … ťažko sa diviť úpadku spoločnosti.

No práve volič to má možnosť zmeniť. Žiadajme od “ žalobcov „, aby svoje tvrdenia podložili dôkazmi, konali v súlade s právnym poriadkom a v prípade, že svoje tvrdenia nevedia podložiť, aby opustili funkcie, a niesli plnú zodpovednosť za svoje konanie. Potom možno príde šanca na obnovenie kultúrnej spoločnosti.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456524x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu