Založ si blog

Príroda nepustí . .. každý si svoju bandu nájde

Ktosi mi kedysi povedal, že všetko je zariadené tak, aby si každý svoju bandu našiel … vraj platí zákon priemeru, ktorý dokazuje, že v každej spoločnosti sa nájde 10% ľudí, vyznačujúcich sa rovnakým znakom, alebo náklonnosťou k rovnakému správaniu. No, možno bude na tom zrnko pravdy …

Súhlasím s tvrdením inej blogerky, že exhibicionistom najviac vadí nezáujem. Ak si ich nevšímajú, obvykle rastie ich agresivita voči okoliu, nevedia sa s tým vyrovnať a primerane tomu sa aj správajú. Otázkou však je, či nie je tento druh cirkusu – pridrahý. Pretože sa môžeme zamyslieť aj nad niečím iným – akým spôsobom sa nakladá s financiami daňových poplatníkov, ktoré inkasujú politické strany za výsledky v parlamentných voľbách ? Na aký účel sa tieto peniaze používajú ? Silne pochybujem, že by bol ktokoľvek spokojný, ak by zistil, že vlastnou prácou financuje výrobu rôznych nezmyselných pútačov.

Kde sa vlastne berie zúrivosť niektorých predstaviteľov opozície ? A prečo sa ku krikľúňom pridávajú aj ľudia, o ktorých som donedávna mal predsa len vyššiu mienku, aj keď som ich nemusel ? Možno ich spája niečo, čo ich ohrozuje. Pravdepodobne dosiahli svoj vrchol (hoci sa snažia argumentovať rôznymi podivnými prieskumami verejnej mienky) v rámci politickej kariéry a cítia, že sa blíži pád. Ak totiž niekto siaha po tom nástroji, ktorý u protivníka roky tvrdo kritizoval (napríklad opozícia po populizme SMER-u R.Fica), svedčí to o jeho zúfalstve.

Dnes sa do úlohy hlavných oponentov vládnej koalície pasujú SaS a OĽANO. Ak si všimneme ich rétoriku, neobsahuje nič, čo by stálo za zmienku. SaS zaujíma len podnikateľský sektor, OĽANO je cirkusovou šou jedného muža … ťažko sa môžeme diviť, že v minulom volebnom období ho opúšťali osobnosti, na ktorých chcel stavať obraz svojho hnutia. Zrejme pochopili, že vôbec nejde o lepší život na Slovensku …

Aký je predpoklad, že sa k moci dostane niekto iný, niekto zodpovednejší a schopnejší ? Minimálny … v ére samostatného Slovenska je R.Fico jediným politikom, ktorý dokázal vytvoriť jednofarebnú vládu, a hoci sa to nehovorí dobre, je aj jediným politikom, ktorý myslí trochu ďalej, ako po gombík na vlastnej peňaženke. Tam je skrytá podstata jeho úspechu, to je skutočné pozadie slov – vyhraj voľby a môžeš všetko – ktoré kedysi zazneli z úst niekoho iného. Jeho oponenti voľby vyhrať nevedia, pretože vždy a všade stoja nad všetkým len ich sebecké záujmy. Hoci, možno ich ani vyhrať nechcú … však si skúste predstaviť tú tragédiu, keď by niekto z nich mohol vytvoriť jednofarebnú vládu – som presvedčený, že by sa o to ani nepokúsili, pretože by už nemohli hádzať zodpovednosť na plecia iných.

Príroda nepustí, vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá. Možno aj preto sa okolo I.Matoviča zbiehajú rôzne padnuté politické existencie, ktoré za roky pôsobenia v politike nevedeli naplniť svoje ambície. Túžbu po moci, majetku a spoločenskom postavení … možno aj preto volí množstvo ľudí R.Fica, pretože aj napriek mnohým sklamaniam vidia, že všetko ostatné je ešte horšie.

Ale jedno je isté – politická garnitúra, ktorá vládne na Slovensku od roku 1993, je plne zodpovedná za to, že čoraz viac pamätníkov doby minulej je presvedčených, že za socializmu – bolo lepšie. A nič na tom nemení ani snaha o manipuláciu verejnej mienky za pomoci prekrúcania faktov … skôr naopak.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457470x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu