Založ si blog

Neschopnosť novinára plodí úbohú žurnalistiku

Podľa redaktora SME Schutza je (citujem z dnešného vydania denníka SME) Úchylný Danko zrelý na odvolanie

Nebudem sa venovať celé výplodu treťotriedneho žurnalistu, ktorý ešte pred istým časom čosi hovoril o odchode z denníka SME, ak sa zmenia majitelia. Iní odišli, on zostal … takže to o niečom svedčí.

Isté však je, že nerozumie významu slov, ktoré používa a pravidelne využíva na manipulovanie s verejnou mienkou. Ani netuší, čo znamenajú slová a slovné spojenia ako – sloboda prejavu, autoritatívny politik/režim, alebo násilie. Zrejme to bude tým, čo kedysi konštatoval môj bývalý profesor, ktorý konštatoval – funkcia alebo vyššie vzdelanie nedávajú záruku, že diskutujete so vzdelaným či inteligentným človekom.

Povedal to v čase, keď sa začali voliči triediť podľa vzdelania, a tí, čo volili inak, ako si predstavovali vtedajší mocipáni (alebo osadenstvo denníka SME) boli zákonite menej vzdelaní, menej inteligentní a podobne.

Takže, dovolím si touto cestou vysvetliť pojmy, ktorým škrabáci (nechcem urážať termín novinár) zo SME nerozumejú, hoci som si istý, že ani nechcú rozumieť – však koho chlieb ješ, toho pesničku spievaš … nie ?

Sloboda prejavu končí tam, kde niekto svojimi výrokmi zasahuje do práv iných. Ak poslanec na pôde parlamentu verejne vykrikuje, že niekto je zlodej, dopúšťa sa trestného činu, ak to nevie podložiť dôkazmi.

Násilie má nielen fyzickú, ale aj verbálnu formu. Ak niekto neustále verbálne útočí na konkrétnu osobu, ponižuje ju svojimi výrokmi, zasahuje do jej súkromia, pričom nikdy !!! svoje tvrdenia nepodloží dôkazmi, je to tiež forma násilia – niekedy je napríklad definovaná ako šikanovanie.

Ľudia, ktorým denník SME a jeho osadenstvo tak ochotne leštia kľučky, nevedia preukázať a podložiť dôkazmi to, čo opakovane tvrdia. Známosť, či spoločná minulosť (spoločné štúdiá alebo podnikanie) ešte nie sú dôkazom, že niekto sa podieľa na porušovaní zákona zo strany svojich bývalých partnerov či kamarátov. Tým skôr, že sú to ľudia, ktorí sa napríklad v prípade I.Lexu po svojich vzletných rečiach zmohli len na rast výdavkov štátu v súvislosti s neúspešnými súdnymi spormi a žalobami … a podobne dopadli v opakovaných prípadoch aj napríklad so Š.Harabinom. V prípade V.Mečiara sa nezmohli na viac, ako bolo rozbitie vchodových dverí a teatrálne predvedenie na výsluch, ktoré nikam neviedlo, a to ani napriek tomu, že neustále skúšali vyťahovať nové a nové veci. Koľko peňazí nám takto vyhodili von oknom ? Iste, však z ich vrecka krv netiekla … tak prečo si neurobiť propagandu za cudzie púeniaze. Ale výsledok bol nulový, a zďaleka neboli jediným problémom len amnestie, ktoré Mečiar udelil.

Ak by som bol na mieste Danka, urobil by som to isté. Zastavil rokovanie, ktoré bolo doslova hanebné, a ničilo aj ten zbytok úcty, ktorý ešte parlament požíva v očiach voličov.

Nie je to o autoritárnom správaní , ako sa snaží podsúvať Schutz. Je to o forme, je to o úcte k voličovi, ktorý financuje činnosť parlamentu, znáša výdavky spojené s honosnými platmi poslancov (a nezaslúženými, pretože čo zákon, to sprostosť), je to o podstate samotnej ustanovizne, ktorá by mala byť majákom spoločnosti v slušnosti, úcte a zodpovednosti. Dnes však parlament viac pripomína cirkus, než to, čím by naozaj mal byť.

Práve v parlamente by malo platiť všetko a do posledného písmenka. Ak má niekto za nechtami, treba to nielen hovoriť, ale aj dokázať. A pokiaľ sa jeho vina dokáže, treba v súlade s tým aj konať.

Avšak v niektorých neschopných dušičkách ešte stále prežívajú praktiky 50.rokov. Samozrejme, len vo vzťahu k tým, čo sú úspešnejší. Vo vzťahu k sebe požadujú všetko, čo iným upierajú. Najradšej by dnes na kohokoľvek hodili špinu, a zajtra by ho zbavili všetkého – funkcie, majetku, slobody … o tomto boli 50.roky. A nesmieme pripustiť, aby sa vrátili.  Nesmieme dovoliť, aby nám ich praktiky vnucovali tí, ktorí by mali byť svetlom pravdy – novinári.

V súčasnosti však môžeme konštatovať jediné – ak chceme, aby Slovensko prosperovalo, musíme ho očistiť hlavne v štátnej a verejnej správe. A vôbec sa to netýka len strany R.Fica, pretože dnes máme riadenie štátu a verejných záležitostí doslova preplnené gerontokratmi, ktorí už dávno nie sú schopní ničoho iného, len zaberania miesta, na ktoré nemajú schopnosti – ani vôľu. Do riadenia štátu nepatria ani komedianti …

A pokiaľ sa niečo v najbližšom čase nezmení, môžeme byť čoskoro na tom oveľa horšie. Extrémizmus nepovstáva zo spokojnosti, ale naopak – zo zúfalstva ľudí. Zúfalstva ľudí nad činmi tých, ktorých živia svojimi daňami …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461326x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu