Založ si blog

Súčasnú pravicu “ lízla “ inteligencia len na – diplome . ..

Kto chcel, ten si musí veľmi rýchlo všimnúť, že súčasnej vláde sa nevenujem, nezaujímajú ma jej kroky a opatrenia, a naopak – často kritizujem opozíciu, presnejšie ľudí, ktorí sú dnes urazení a organizujú neúspešné manifestácie (však ako inak sa dá nazvať demonštrácia s niekoľkými tisíckami účastníkov) v jedinej kauze Bašternák. So súčasnou vládou nie je čo riešiť, pretože jej architektom nie je R.Fico, ako sa mylne vykladá – ale práve predstavitelia opozičných strán sa postarali, aby vznikla. A nesú plnú zodpovednosť za to, čo sa dnes deje.

Kauza Kaliňák – Bašternák pre mňa neexistuje. Ak ju má niekto riešiť, je to predovšetkým justícia. Nikde som sa nedočítal, že by dnes neexistovala prezumpcia neviny, a rovnako nepoznám krajinu, kde by mohol poslanec argumentovať a to beztrestne – dôkazmi, ktoré pochádzajú z trestnej činnosti. Ak sa už bavíme o vyšetrovaní rôznych káuz, rovnako sa mi nepáči, že sa nevyšetrila údajná ponuka pre I.Matoviča z čias začiatku vlády I.Radičovej. Vlastne – v tejto krajine sa už toho nevyšetrilo toľko, no škoda hovoriť – dnes by asi všetko vyriešila jedine (a to doslova) plošná hrubá čiara, a začiatok od nuly. Lenže – ako vieme, hrubá čiara sa umožňuje len privilegovaným a tak vo väzniciach máme množstvo zúfalcov za pár kukuríc a paradajok, a v najvyššej politike naopak množstvo klamárov a zlodejov – s pár miliardami za nechtami (a ktovie kde ešte).

Vláda R.Fica (a podotýkam – žiadna) nebola pre mňa nikdy témou (a ani nebude). Z jednoduchého dôvodu – R.Fica nevolím, jeho programu neverím, ale rešpektujem a chápem, prečo vyhráva voľby a pravidelne získa podporu, o ktorej jeho oponenti môžu len snívať. Kto tvrdí, že jeho postavenie a úspech na Slovensku je založený na oligarchoch, klame sám seba. Jeho úspech stojí na niečom úplne inom – trpezlivej práci v minulosti, keď pod značkou SMER-SD zjednotil všetko, čo mu mohlo uberať na hlasoch voličov, dokonca (a predtým naozaj klobúk dolu) dokázal pohltiť aj časť voličov HZDS, či dnes už prakticky neexistujúcej SDKÚ-DS. Kto chce vyhrať nad R.Ficom a skúša to hádzaním blata (či už to je alebo nie je pravda) na jeho politiku, nemôže vyhrať.

Prečo ? Je na to niekoľko dôvodov, no tým základným je – zodpovednú a skutočne pre voličov prospešnú vládu sme na Slovensku ešte nemali. Mali sme tu zatiaľ len dve formy vlád – prvá forma pchala peniaze do vlastných vreciek a vreciek svojich podporovateľov, a druhá forma pchá naše peniaze kadejakým privandrovalcom a úctivo bozkáva sáry Bruselu. A to nie sú vlády pre Slovensko a slovenský národ …

Čo však očividne odlišuje niekdajšie vládnutie pravicových strán od súčasného vládnutia vlád R.Fica, a tým im aj uberá na podpore, je pohľad voliča na celkové dianie. V prípade pravicových strán nedochádza k rastu ich podpory z jednoduchého dôvodu – volič ich zaujímal len do spočítania hlasov a prípadného vytvorenia vlády. Neskôr ich nezaujímal vôbec. Naopak, nejeden podporovateľ R.Fica otvorene hovorí – keď už netečie, aspoň kvapká a za tejto vlády dostávame aspoň niečo. Iste, ani tu nie je všetko s kostolným poriadkom, no niečo je viac, ako – nič. Má pravdu ? Rozhodne áno.

Pozrime sa na bansko-bystrický kraj. Kto by čakal, že M.Kotleba sa stane jeho šéfom ? Nikto. A stalo sa. Iste, M.Kotlebovi vytýkajú rodinkárstvo, ale skúsme sa na veci pozrieť inou optikou – trochu jednoduchšou. Komu z dnešnej politickej garnitúry sa dá dôverovať ? A nie je pravdou, že každý sa snaží obklopiť ľuďmi, ktorým dôveruje ? Však to platí rovnako v rodine, ako aj zamestnaní. A v tomto smere urobil chybu aj R.Fico. Pretože si popudil proti sebe voličov v regióne tým, ako rozhodol o financiách pre potreby BBSK. Nehovoriac o tom, že aj napriek tomu sa v regióne vykonáva množstvo verejných zákaziek, a pokojne sa víťazstvo M.Kotlebu môže opakovať, len tentoraz oveľa presvedčivejšie a možno aj v prvom kole.

Čo vás napríklad napadne, keď všade pri cestách vidíte – postavené či opravené z takého a oného fondu EÚ, a potom zistíte, že niekto dokáže rozsiahlejšie úseky ciest opraviť či obnoviť – aj bez týchto fondov ? Choďte medzi ľudí a počúvajte, čo hovoria. Pretože mnohých otvorených kritikov M.Kotlebu dnes budete počuť, ako povedia – nech si hlása čokoľvek, ale pre nás niečo konečne (niekto) robí. Divíte sa im ? Aj vtedy, keď zistíte, že štvrťstoročie rozbíjali svoje autá na zdevastovaných cestách ?

Téma R.Fica pre mňa začína a končí konštatovaním – jeho vládu som nechcel a nechcem. A preto nič z jeho krokov nekomentujem. Čo mám komentovať, keď tomu neverím ? Ale treba naopak komentovať a kritizovať ľudí, ktorí ho síce chcú nahradiť, ale nesprávajú sa o nič lepšie, ba v mnohom aj horšie. Nepochybujem, že SMER-SD má výraznú podporu v denníku Pravda … ale povedzme si otvorene, v koľkých periodikách má podporu dnešná pravica, a presne rovnakého razenia, ako SMER-SD v Pravde ? V čom sú teda lepší ? V ničom, sú úplne rovnakí. Nehovoriac o tom, že kultúra priaznivcov pravice upadla fatálnym spôsobom, čo sa dá vidieť aj v diskusiách. Väčšina z nich sa nevie vyjadriť k žiadnej téme, a každý príspevok “ šperkuje “ len útokmi a urážkami, smerovanými na autorov článkov. Ba mnohí z nich zašli už tak ďaleko, že obvykle nemôžu diskutovať ani na vlastnom (pravicovom) portáli, a diskusia v Pravde je ich poslednou stanicou. A to sú vraj voliči pravice inteligentnejší a vzdelanejší – nedajte sa vysmiať.

Opozičné médiá sa priam predháňajú na citovaní slov (často odpadlíkov) SMER-u, ktorí hovoria, že v tejto strane získali priveľké slovo oligarchovia. Len akosi nikto nespomenie, že keď boli sami “ na vlne „, tak im to nevadilo. Koľko úprimnosti nesú ich slová ? Však si spomeňme – podobne to bolo svojho času aj v HZDS, a koľko bývalých stúpencov Mečiara len prezlieklo kabát, a dodnes praktizujú to, čo kedysi sami kritizovali ? O čo teda išlo – o nič, okrem vlastného záujmu. Niekto ich odstrčil od válova, a práve preto sa stal – zlým. Pre nič iné.

V politike i bežnom živote platí zásada “ veľkého psa „. Len veľký pes si vie udržať na dvore rešpekt a poriadok. Zamyslite sa a povedzte úprimne – kto z opozície by dokázal mať rešpekt a udržať poriadok ? O kom z opozície môžete s rukou na srdci povedať – tento bude konať seriózne, v súlade so zákonmi krajiny a záujmami národa ? O kom z opozície môžete povedať – tento bude určite serióznym partnerom ?

Odpovede na tieto otázky by nás mali trápiť. Alebo naozaj veríte, že serióznym a dôveryhodným politikom môže byť niekto, kto najprv okolo seba na všetkých pľuje, a potom ich označí za zradcov, lebo napriek minulým pľuvancom s ním nechceli spolupracovať ? Veď je to pokrytectvo – najprv spoločné dvere zamknúť, zabetónovať a potom vykrikovať – za to môžu tí na opačnej strane, priatelia. A vy chcete veriť, že niekto podobného razenia prinesie pozitívnu zmenu ?

Keď Chamberlain a Daladier prišli z Mníchova, kde hanebne predali Československo (teda spojenca) Hitlerovi, predstúpili pred národy so slovami – priniesli sme mier. Aká cena bola zaplatená za tento “ mier “ ? Vyše päťdesiat miliónov životov, šesť rokov krvavého konfliktu, rozdelenie starého kontinentu železnou oponou, studená vojna … a množstvo konfliktov  po celom svete, kde si veľmoci ukazovali, kto ďalej …. však viete, čo.

Každého, kto chce zmeniť stav na Slovensku podporím. Nebudem však podporovať ľudí, ktorí zjavne nevedia priniesť nič lepšie, ako to – čo tu už máme. Pretože zásada starých sedliakov je rokmi ba stáročiami overená – len blázon vymení vypasené (stádo) za vyhladované (stádo) a potom sa diví, že nemá (peniaze). Kto chce zmenu, mal by sa pozrieť na dnešné dianie a konečne pochopiť – SaS, OĽANO, a spol. zmenou nie sú, a rozhodne nebudú. A vôbec nie je podstatné, či sa nejaký rozhovor na facebooku odohral, alebo nie.

Témou diskusie by nemal byť R.Fico a SMER-SD … témou by mala byť zmena Slovenska k lepšiemu … a hľadanie ľudí, ktorí o naplnenie tohoto cieľa majú reálny záujem.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456933x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu