Založ si blog

Nikto nesníva o diktatúre, stačil by poriadok . ..

Nad rôznymi prieskumami verejnej mienky sa dá len trpko zasmiať … ako nad jedným, ktorý sa dopracoval k záveru, že ľudia by uvítali diktatúru (až 25%), či 40% je nespokojných so súčasným stavom … tých nespokojných bude skôr viac, ale na tom až tak nezáleží

Čo však naozaj mnohým vadí, je manipulácia s verejnou mienkou, vnucovanie jedinej pravdy (či už v podaní Bruselu alebo Washingtonu), prakticky nepretržitá križiacka výprava proti Rusku, viditeľná chudoba, zákony – ktorým často nerozumejú ani zákonodarcovia, úpadok vo všetkých oblastiach verejného života … či pribúdanie rôznych metód, ako fízlovať národ a monitorovať jeho nálady.

Nepochybne vadia ľuďom aj falošné elity, ľudia na vysokých postoch, ktorí sa dostali k svojim funkciám len zásluhou potrebných kontaktov, bez akejkoľvek zodpovednosti a často aj schopností na výkon povinností, ktoré s ich postavením súvisia. Nemôžeme sa potom diviť názorom, ktoré sa čoraz viac objavujú a poukazujú aj na to, čo mnohí neradi počujú – napríklad názor, že za vlády štátostrany bol väčší poriadok, ako dnes. Pretože aj na zdanlivo poburujúcom názore môže byť viac, než zrnko pravdy. A ťažko sa niekomu so spomienkami vysvetľuje, prečo bolo neľudské sledovanie pár jednotlivcov, neveľmi priateľských k režimu, ale je demokratické a prijateľné fízlovanie celého národa. Sotva to niekto pochopí. Vlastne – ani sa to nejako pochopiť nedá.

Nečudo, že ľudia porovnávajú … a hodnotia

Skúste vysvetliť poberateľovi dávky v núdzi (cca 62 €), prečo čaká mesiace i roky na priznanie invalidného dôchodku, prečo mu neuznajú invaliditu aj napriek tomu, že práve jeho zdravotný stav je dôvodom na neprijatie do zamestnania … skúste mu dať návod, ako z tej žobračenky bez pomoci rodiny – prežiť. Skúste vysvetliť ľuďom, ktorí si poctivo platia zdravotné poistenie, prečo musia opätovne platiť za zdravotné pomôcky, hoci si svoj stav nespôsobili vlastným zavinením … a sekretárky poisťovní sa vozia na referentských autách, pomaly aj za roh budovy.

Skúste vysvetliť bežnému zamestnancovi, prečo čelí sankcii za nesprávne vyúčtovanie pár eur, a na druhej strane sa politikovi nestane nič, aj keď spôsobí škody vo výške pár miliónov eur. Skúste sa bežného občana opýtať, prečo je nespokojný s tým, ako funguje právny systém – prečo je u neho nesplnený sľub možné definovať aj ako podvod, ale u politika (hoci je jeho obohatenie na úkor oklamaného zjavné) sa nesplnený sľub pokladá len za súčasť politických praktík.

Džbánok proste preteká a ľudia majú toho akurát dosť …

Už dávno nie sme kočovníkmi …ľudia chcú viesť pokojný rodinný život, zakladať rodiny a vychovávať deti, čo nejde veľmi do súladu s potulovaním za prácou a večným stresom. Zbytočne bude ktokoľvek ospevovať život v nájomných bytoch, ľudia to za pokrok nepokladajú a sotva niekedy budú. Mnohí z nich si ešte pamätajú rozprávanie dedov a pradedov, ako boli doslova rukojemníkmi pánov domácich, a neraz museli držať hubu a krok, hoci im doslova tieklo za golier. Ľudia veľmi jasne a zreteľne vidia, že dnešný systém praje len bohatým a mocným. Vidia a vedia si predstaviť, ako by to dopadlo, keby stratili ešte aj istotu strechy nad hlavou.

Je nezmyslom, aby mal každý vlastný byt či dom … viete, kto najviac hlása túto sprostosť ? Ľudia, ktorí majetok doslova zhŕňajú hrabľami, majú tých svojich domov či bytov neraz aj desiatky … ľudia, ktorí by nikdy nepripustili, aby boli vyslovene odkázaní na nájmy a prenájmy. Ľudia, ktorí majú dnes so svojím majetkom problémy – musia sa starať, investovať do údržby, ale úžitok nemajú žiadny – radi by doslova ryžovali, ale nemajú – na kom. Pretože ak niekto zvládne štyristo eur nájmu, zvládne aj platenie rovnakej hypotéky za vlastné bývanie. A bol by sprostý, keby pchal svoje peniaze do cudzieho majetku.

Je pochopiteľné, prečo elity ospevujú výhody kočovného života

Prináša im to väčšiu bezpečnosť a istotu udržania pri moci. Medzi kočujúcimi ľuďmi sa nevytvárajú pevné vzťahy, nie sú schopní v kritických situáciách ťahať za jeden koniec povrazu, nehrozia teda hromadné rebélie … či iné prejavy nespokojnosti. Každý má problémy sám so sebou, a spoločnosť mu je viac-menej ukradnutá, pretože na jej problémy nemá čas. Trochu si pošomre, ponadáva … a život ide ďalej.

Všetko má však svoje medze … a podobný štýl vedenia spoločnosti môže mať raz veľmi nepríjemné následky. A len hlupáci veria, že ich vtedy ochránia vysoké múry, a kamery … vieme z minulosti, že rozvášnený dav nezastaví nič. A na pochopenie starej pravdy stačí obyčajný sedliacky rozum … ktorý zjavne chýba tým, čo si svoje vzdelanie kúpili na treťotriednych univerzitách.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9468266x
Priemerná čítanosť článkov: 3873x

Autor blogu