Založ si blog

Ach, ten sneh . ..

Ľudkovia moji, ja veľmi dobre chápem, že mnohí z vás sa ponáhľajú.

Ale povedzte mi úprimne – ako vyriešite svoje povinnosti, ak skončíte niekde v priekope, alebo nemocnici či na cintoríne ?

Sneh jednoducho patrí k zime, a rozhodne nemá vlastnosti suchého a tvrdého asfaltu. A nech budete robiť čokoľvek, určite nie ste takí majstri volantu, aby ste mohli ignorovať fyzikálne zákony.

Proste sa na mňa nehnevajte, ale vaše správanie nechápem. Predbiehať na zasneženej ceste v neprehľadnej zákrute, to nesvedčí o odvahe vodiča, ale skôr o niečom úplne inom. Arogancii, hlúposti, nezodpovednosti … hnať sa ku križovatke plnou rýchlosťou, a veriť, že sa na poslednú chvíľu podarí zastať, ak pôjde niekto a niečo po hlavnej ceste – to môže naozaj len blbec. Alebo skôr – budúci vrah za volantom.

Hovorí Vám niečo brzdenie motorom ? Mnohým asi nie, súdiac podľa šialene blikajúcich brzdových svetiel …

Potom stojíte vedľa cesty, snažíte sa roztrasenými rukami pripáliť cigaretu, a hľadáte hlúpe výhovorky, ktorými chcete ospravedlniť svoje nezodpovedné správanie pred policajtmi.

Zlatým klincom posledných rokov bolo dnešné tvrdenie vodiča, prichádzajúceho z vedľajšej cesty na hlavnú – nebrzdil som, lebo som predpokladal, že ma vodič na hlavnej ceste – vidí !!! Už som počul rôzne nezmysly … ale na tento výrok rozhodne nemajú.

Chodci … úpenlivo vás prosím, nechovajte sa ako kreténi … je zima.

Absolútna prednosť je vám na pendrek, ak vojdete na prechod tesne pred autom. Na snehu, či namrznutej ceste nie je šanca, aby dokázal vodič bezpečne zastaviť. Kam sa ponáhľate, keď tak riskujete ? Do truhly či pece krematória ?

Je zima, vážení … chovajte sa podľa toho. Nelepte sa na autá, ktoré idú pred vami … nemýľte si auto s loďou a zabudnite na jazdu v štýle brzda-plyn. Ak sa necítite na jazdenie v zime, nechajte auto doma a choďte taxíkom. Ak sa ponáhľate – choďte lietadlom, pretože auto nie je – lietadlo.

Ide o vaše zdravie a život … neskoro je plakať, keď vedľa cesty ležia obete, prikryté plachtami.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433356x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu