Založ si blog

Euromasáž mozgov fungovať nemôže . . . a nebude

Sú medzi nami ľudia, ktorí priam bytostne túžia po nejakom zaradení, uznaní … len si to akosi nespájajú s uznaním medzi vlastnými, ale ťahá ich len jediné – rešpekt tých, čo zaklopú na ich dvere. Za každú cenu … iní zase trpia akýmsi neodolateľným syndrómom sluhu a potreby podriadiť sa niekoho záujmu či príkazu za akúkoľvek cenu.

V časoch, keď som dral školské lavice, sa mi doslova priečilo, ak som mal na základe príkazu vytvárať akési umelé priateľstvá na diaľku … niekde s “ kamarátom “ pochádzajúcim z vtedajšieho ZSSR (svojho času nám vnucovali dopisovanie), či vypisovanie oslavných prác na rôzne “ revolučné “ témy. Nemám nič proti tomu, aby sa niekto klaňal svojmu idolu, ale nikdy som nevedel a nechcel pochopiť, prečo k tomu potrebuje aj široký komparz. No čo, u niektorých ľudí je asi sebavedomie tak maličké, že si ho musia masírovať za pomoci plateného potlesku – svojho času od dekláčov (tak sme kedysi volali nesmierne populárnu prehadzovačku u skoro plešatých aparátčikov), dnes zo strany politických kumpánov, ktorí za skyvu chleba predajú hocičo.

Ak niekto konštatuje, že bez zdrojov únie neprežijeme … vyvolá to vo mne neodbytnú myšlienku na všetko, čo súvisí so slovným spojením ekonomická vlastizrada. Pretože si kladiem otázku, ako je možné, že zo štátu, ktorý bol v nejednej oblasti schopný produkcie, ktorý vychoval ľudí – neskôr po otvorení hraníc úspešne pôsobiacich v zahraničí – sa stal štát, odkázaný na akési “ pochybné milodary “ … čo sa stalo s naším hospodárstvom, a kde sa vôbec berie odvaha u politika verejne prehlásiť – dostali sme túto krajinu do takého stavu, že bez charity neprežijeme ?

Dnes je nepochybné, že Slovensko je len montážnou dielňou …

Môžeme sa hladkať a utešovať, ale na pultoch našich obchodov sa ponúka len jediné – druhotriedny odpad. Vidieť to denne, nekvalita nás pravidelne zaplavuje, alebo nás zaplavuje tovar, ktorého kvalita je zjavne nižšia, ako v iných krajinách únie. Môžeme si čokoľvek nahovárať, ale je to nespochybniteľný fakt – čo sa napokon dokazuje aj v rôznych snahách, smerujúcich k tomu, aby sa kvalita (najmä) ponúkaných potravín vyrovnala – medzi Slovenskom a ostatnými krajinami únie. Rovnaké snahy sú viditeľné aj u susedov v Česku. Lenže … tieto problémy sme vôbec nemuseli mať, keby sme si vážili a chránili to, čo máme doma.

Dnes si často pripadám ako v detstve – už chýbajú len povestné nápisy So Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak, samozrejme nahradené iným nápisom v znení typu S EÚ, NATO a USA na večné časy a nikdy inak … čomu zodpovedá obsah výrokov politikov (asi nebude náhoda, že mnohí z nich pochádzajú z prostredia, kde sa predtým klaňali tomu prvému nápisu z detstva), obsah médií (hrajúcich sa na mienkotvorné) a žiaľ – aj správanie mnohých, naozaj obyčajných ľudí. Kde sa v nás berie tá neodolateľná potreba podriaďovať sa niekomu a niečomu za každú cenu ?

Kde sa v nás berie tá neúcta voči všetkému, čo sa spája s koreňmi nášho národa, keď pokojne tolerujeme, že v najvyššom zákone nášho štátu podriaďujeme svoje zákony – zákonom pochybného spolku, kde pravidlá platia len pre slabších a chudobnejších ? Kedy si konečne uvedomíme, že v slovách o nemožnosti prežitia bez dáždnika únie sa skrýva úplne iný odkaz a význam, než sa na prvý pohľad zdá – vlastne nám oznamujú naši vlastní zástupcovia, že ak sa nepodriadime diktátu Bruselu, budeme sa mať zle ? V čom sa to líši od politiky, ktorú kedysi viedol voči svojim vazalom – Kremeľ ? Pretože, ak sa slová predsedu vlády R.Fica zakladajú na pravde, tak nám vlastne oznamujú

Žijete v diktatúre, ktorú nemôžete (nesmiete) odmietať, ak chcete prežiť

V rôznych diskusiách sa prispievajúci hrdia slovami – vyhnali sme Rusov …  opíjame sa akýmsi plesnivým rožkom hrdinstva, pretože ak by vtedy predstavitelia ZSSR nechceli, aby ich vojská opustili naše územie, mohli by sme sa postaviť aj na hlavu a nedošlo by k tomu. Divadielko pre verejnosť je jedna vec, a realita úplne iná. Nehovoriac o tom, že presne rovnakí ľudia, ktorí nám vtedy opakovali slová o šialenstve podriaďovania sa cudzím príkazom a záujmom (najprv z Moskvy, neskôr z Prahy), nás dnes bezočivo masírujú slovami – podriadiť sa Bruselu je správne a nevyhnutné. V slušnej a objektívne mysliacej spoločnosti sa podobným ľuďom hovorí – prezliekači kabátov, zradcovia či kolaboranti. A tento problém zatvorením očí nevyriešime, a pokiaľ týmto ľuďom necháme riadenie Slovenska, skončíme veľmi zle.

A mali by sme si všimnúť aj niečo iné – ak niekto začne hovoriť o národných záujmoch Slovenska a upozorňuje, že by mali bezvýhradne stáť nad akýmikoľvek záujmami rôznych medzinárodných spolkov, okamžite končí v kategórii – nacionalista, extrémista a podobne. Končí doslova ako nepriateľ … prečo ? Pretože najväčšou hrozbou pre plán vytvorenia beztvarej európskej masy v podobe umelej, európskej federácie je – vlastenectvo. Prečo sme tak ľahko zabudli, koľko strastí postihlo (nielen) slovenský národ, kým mohol oficiálne užívať vlastný, rodný jazyk ? Prečo sme zabudli, koľkými strasťami musel prejsť slovenský národ, aby vôbec bol uznaný – ako národ ? Prečo sme vymazali zo svojej pamäte, koľkokrát nás naši súčasní spojenci predali, pretože to bolo v ich záujme ?

Je priam neuveriteľné, že naše deti vedia oveľa viac o tragédiách cudzích národov, než o tragédiách, ktoré postihli slovenský národ …

Ak neberieme do úvahy august 1968, o ostatnom sa hovorí minimálne – napríklad o Mníchove 1938, alebo povojnovom usporiadaní Európy, kde sme skončili v područí stalinského ZSSR po konferenciách veľmocí – jednajúcich o nás, ale bez nás. Francúzsko, Veľká Británia, USA … dnešní spojenci tam sedeli a veselo rozdávali to, čo im nepatrilo. Aj v súvislosti s augustom 1968 sa mlčí o tom, že vtedajší demokratický Západ reagoval slovami – sféra sovietskeho vplyvu, do ktorej nemieni zasahovať.

Zamyslime sa … udržaniu ruského diktátora V.Putina pri moci predchádzajú aspoň formálne prezidentské voľby (ako sa tomu hovorí v nejednom médiu) – teda ľudové hlasovanie, ale prezidenta EÚ (alebo predsedu Európskej rady)  – voliť občania krajín, združených v EÚ – nemôžu…. hoci žijú v demokracii. Čo je naozaj diktatúra či demokracia – odpovedzte si sami …

A ešte poznámka na záver – občas sa zvykne argumentovať v prospech únie príkladom Škótska, ktoré nesúhlasí s odchodom Veľkej Británie z EÚ, a chce v únii zotrvať. Opäť falošná ilúzia – pretože Škótsko sa v skutočnosti chce zbaviť najmä poručníctva Londýna, a pre dosiahnutie cieľa je každý prostriedok dobrý … v zmysle slov – nepriateľ môjho nepriateľa je môj – priateľ. Skutočný postoj Škótov k únii spoznáme až vo chvíli, keď sa vymania z dusivej náruče – Londýna.

Pre nás však ostáva jediná otázka – zaslúžime si vlastný štát, ak ho nechávame v rukách politikov, ktorí ho podriaďujú cudzím záujmom ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467515x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu