Založ si blog

Keby rozhodoval súd, R. Fico je premiér na večné veky . .. vekov

Nedokázal som pozerať diskusiu o návrhu na odvolanie premiéra R.Fica … ani len do polovice …

Nevedel som, či sa mám smiať, alebo plakať … už sa vôbec nedivím, prečo nejednému poslancovi vadili zmeny, súvisiace s obmedzením času na vystúpenie v parlamente, pretože niektorí by sa k jednej-jedinej téme nedokázali jasne vyjadriť ani v prípade, ak by na to mali celé volebné obdobie.

Ak by tento návrh posudzoval súd, R.Fico by bol premiérom na večné veky vekov. Nulová argumentácia, časté odbočovanie od témy, nejasné a nezrozumiteľné vyjadrovanie, bezmyšlienkovité spájanie slov a viet do celkov, ktoré nedávajú žiadny zmysel. Asi nikto nepovedal našim poslancom, že niekedy je menej – viac.

Päť minút by stačilo … prirodzene inteligentnému človeku na vyjadrenie názoru … ale asi podobné druhy v parlamente nemáme …

A nech nemlátim prázdnu slamu, ako podotkol jeden z diskutérov (a svojím spôsobom mal v niečom pravdu), skúsim načrtnúť, ako by som si návrh na odvolanie premiéra predstavoval ja …

Vážené poslankyne, vážení poslanci, dovoľujem si vám predložiť spoločný návrh skupiny poslancov na vyjadrenie nedôvery predsedovi vlády R.Ficovi, nakoľko sme z nižšie uvedených skutočností nadobudli presvedčenie, že nie je schopný vykonávať funkciu premiéra v súlade so záujmami občanov Slovenskej republiky.

Počnúc volebným obdobím vládnej koalície, ktorú pod vedením predsedu vlády R.Fica tvoria politické strany SMER-SD, MOST-HíD a SNS dochádza opakovane k odhaľovaniu rôznych závažných chýb, ktorých sa dopúšťajú predstavitelia orgánov štátnej a verejnej správy na rôznych úrovniach, pričom zlyháva systém kontroly ich činnosti a nedochádza k vyvodeniu zodpovednosti za škody, spôsobené Slovenskej republike a jej občanom spôsobom, ktorý by znemožnil, aby sa podobné chyby opakovali. 

(Tu by som stručne vymenoval prípady, kde došlo k závažnému zlyhaniu ľudí v rôznych pozíciách)

Nakoľko sa dlhodobo situácia nezlepšuje, nadobudli sme presvedčenie, že predseda vlády SR R.Fico nie je schopný riadiť štát v súlade so záujmami občanov SR, nie je schopný vyvodiť dôsledky voči vinníkom v jednotlivých prípadoch a zaistiť riadne vyšetrenie každého prípadu v súlade s platnými právnymi normami SR, vedúce k potrestaniu vinníkov a náhrade škody, ktorú spôsobili. Preto pokladám za nevyhnutné, aby bola predsedovi vlády R.Ficovi vyslovená nedôvera, a bol zo svojej funkcie odvolaný.

Bez zbytočných emócií a urážok – stačí jednoduché zhrnutie stavu, v akom sa nachádza Slovensko, predloženie faktov a návrh na riešenie … netreba žiadne fotografie, pdoporné materiály a iné nezmysly … netreba žiadne šaškovanie, stačí len zodpovedný prístup k tomu, čo symbolizujú dve slová – poslanecký mandát.

A som presvedčený, že nad vhodne a presne formulovanými slovami by sa zamysleli nielen poslanci koalície či opozície, ale aj samotní občania – a teda voliči. Ale nezmyselné bľabotanie, sprevádzané opakovaným odbočovaním od témy, trvajúce desiatky minút bez konkrétnej myšlienky, ktorá by sa jasne vinula celým vystúpením navrhovateľa – nie je žiadna šanca na zmenu.

A ak by dnes rozhodoval súd, tak na základe vyjadrení (ako aj spôsobu vyjadrovania) predkladateľov návrhu (najmä však poslancov Matoviča a Remišovej), by návrh v celom rozsahu zamietol – ako účelový a neodôvodnený.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458352x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu