Založ si blog

Bystrický kraj . . . nenechajme sa oklamať ! ! !

Vládna koalícia podporí najsilnejšieho kandidáta proti M.Kotlebovi a SaS, OĽANO, NOVA a KDH majú už dávnejšie kandidáta – M.Klusa. Nech to vypáli akokoľvek, nedám hlas ani jednému z kandidátov, ktorých podporí koalícia alebo spomínané opozičné strany.

Prečo ? Pretože predvolebný boj v podaní parlamentných strán (s výnimkou KDH) sa opäť zmenil na „cigánsku“ férovku, kde nezáleží na tom, kto a čo ponúkne obyvateľom banskobystrického kraja, ale jediným cieľom je odstránenie M.Kotlebu. Nie, M.Kotlebu nepodporím, ale ponuku parlamentných strán a vládneho zoskupenia pokladám za rovnako absurdnú a nedáva žiadny predpoklad pre zlepšenie života v našom kraji, alebo meste, ktoré je mojím domovom.

  1. Žijem v meste, z ktorého umelo vytvorili okres a jediným výsledkom sú trafiky pre vyvolených. Ináč je pre mňa administratíva, súvisiaca s naplnením mojich potrieb, úplne rovnako komplikovaná, ako predtým – okresom sme len na ŠPZ a hraničných tabuliach, ale väčšina vecí sa i naďalej vybavuje vo vedľajšom okrese.
  2. Nikto neponúka riešenie nedostatku lekárov – odborníkov na jednotlivé oblasti v našom regióne, naďalej musíme doslova vandrovať po priľahlých okresoch – dá sa povedať, že od Zvolena po Levice, a čoraz častejšie aj do Banskej Bystrice. Hodiny cestovania, hodiny čakania, zvýšené náklady, ktoré nikto nepreplatí.
  3. Verejné služby sú doslova tragédia, hlavne v zime.
  4. Napriek tomu, že náš región lemuje nevyužívaná železničná trať zo Šiah do Zvolena, sú naše rozbité cesty doslova zaplavené tranzitnou prepravou, ktorá by sa mohla bez problémov presúvať po železnici, čím by o.i. bola zvýšená aj bezpečnosť na cestách.
  5. Mládež a dôchodcovia v našom regióne sú diskriminovaní oproti obyvateľom iných regiónov, keďže osobná železničná preprava bola zrušená v časoch ministrovania „odborníka“, poznajúceho železnicu – z pohľadnice.

Vedel by som spomenúť aj iné dôvody, ale postačí aj vyššie spomínaných päť … Náš región zaujíma politikov len pred voľbami, a nič na tom nemení ani fakt, že počas volebného obdobia M.Kotlebu sa aspoň čiastočne opravili niektoré zdevastované cesty. Ak sa aj niečo urobí, obvykle realizované dielo hyzdí tabuľa s oznámením, že máme byť vďační únii, čo v nás už dlhšie vyvoláva dojem, že naše dane končia niekde vo vreckách politikov, keďže bez týchto tabúľ sa prakticky nedokončí nič.

Podpora zamestnanosti v našom regióne ? Škoda reči. Ak prídete o prácu v neskoršom veku, okolo päťdesiatky, môžete rovno hľadať vhodný strom a obchod so šnúrou na prádlo. Aká-taká podpora je pre absolventov a uchádzačov do 28 rokov, v prípade ostatných – smola. Využitie potenciálu kraja – teda opätovné oživenie neobrábanej pôdy, alebo širšia podpora cestovného ruchu – žalostné. Opäť to nikoho nezaujíma. Obvyklým argumentom je chýbajúca dopravná infraštruktúra, čo je však rovnaké klamstvo, ako v prípade iných regiónov Slovenska, keďže existuje hustá železničná sieť.

Ponuka odstavenia M.Kotlebu ako najdôležitejšieho cieľa volieb si zasluhuje len jednu odpoveď – pred rokom 1989 by autor podobného návrhu dostal „jednu po papuli a kopanec do zadnej časti tela“, dnes – stačí zahodiť jeho volebný lístok, alebo si ním vytrieť …

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432231x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu