Založ si blog

Svätopluk by sa urazil . . .

Poznáte to, idete na prechádzku a pochytí vás hlad. A tak vás poteší, že sa nachádzate v rekreačnej oblasti, hoci aj rokmi zanedbanej a zamierite do reštaurácie, ktorá sa hrdí menom zo slovenských dejín. No, nie je všetko zlato, čo sa blyští a ak som nedávno chválil príchod nových čias v Korytnici, dnes to bude žiaľ inak …

Čo nám chýba ? Najprv takto – profesionalita, vkus a úcta k hosťom. Nečudo, že mnohé turistické zariadenia zívajú prázdnotou aj počas sezóny. Aj keď je pravdou, že zásluhou macošského prístupu štátu prišla Korytnica nielen o dobré meno, ale aj o hostí, ktorí sa budú len pomaly a ťažko vracať.

Penzión Svätopluk v Korytnici pôsobí na prvý pohľad ako závan nových, snáď lepších čias. Aj vstup do jeho priestorov poteší, kým si hosť nevšimne maličkosti, ktoré rušia inak dobrý prvý dojem. Napríklad vkusné zariadenie z dreva, ktoré dokonale znehodnotia, či skôr zosmiešnia plastové okná. Alebo zvláštne správanie personálu, ktoré skôr pripomína diskotéku mladých, než profesionálny prístup k povinnostiam – personál sa veselo a pomerne hlučne baví v priestoroch, určených pre hostí. Ani oblečenie personálu nepôsobí príliš vkusne a nezodpovedá názvu penziónu, či atmosfére, ktorá by mala v jeho priestoroch vládnuť. Ale – predsa sme sa prišli najesť a napiť, nie skúmať zariadenie penziónu či oblečenie a správanie personálu, nie ?

Veď práve … najesť a napiť

Jedálny a nápojový lístok pôsobí vábne, aj keď niektoré ceny sú zjavne premrštené. Ponuka talianskych jedál akosi do horského prostredia pod Donovalmi nezapadá, ale to je už nešvár množstva slovenských zariadení, že im chýba štýlovosť. Nevadí – dostali sme chuť na halušky s bryndzou.

Prvé prekvapenie – čašník oznamuje z prvej rany, že bryndzu nemajú. Dobre, tak si dáme strapačky s kapustou … opýtam sa v kuchyni, oznamuje čašník. Obratom ruky sa vráti a oznamuje, že ani strapačky nebudú, pretože nemajú – zemiaky. Dosť komické, pretože na jedálnom lístku sú aj iné jedlá, ku ktorým sa nehodí nič iné, len zemiaky, čo vlastne znamená nefunkčnosť jedálneho lístku v časti bežných jedál. Rezignujeme, moji spoločníci si objednávajú kávu, minerálku a ja vzhľadom na zdravotné problémy aspoň polievku – samozrejme vývar nie je, ale aspoň zeleninovú, a tiež kávu a minerálku. Môže byť Korytnica, pýta sa čašník. Môže, však sme v Korytnici, nie ?

Torzo našej predstavy o obede čoskoro prichádza

Káva s mliekom bez cukru, malá pinta vody pri káve a v pohári objednanej minerálky niečo, čo rozhodne nechutí ako minerálka (čo neskôr potvrdí aj ochutnávka z prameňa), a skôr to pripomína chuťou a teplotou vodu z vodovodu. Slušná porcia polievky (však stojí bezmála tri eurá), ale chýbajú koreniny na jej dochutenie. Polievka síce pôsobí zeleninovo, ale chuťovo – skôr domácky. Tak akosi nijako … teplo do žalúdka, ale dojem nepresvedčivý.

Znechutene odchádzame a akosi začíname chápať, prečo je v korytnickej doline priam ohlušujúce ticho. Iste, veľa zla spôsobilo zanedbanie kúpeľov a doslova rozpad kúpeľných domov, ale sotva sa hostia – turisti vrátia, ak im budú ponúkané služby na tak žalostnej úrovni. Neviem, akú kvalitu ponúka ubytovanie v samotnom penzióne, ale čo sa týka stravy, lepšie a na vyššej úrovni varia aj v ružomberskej staničnej reštaurácii.

Záver ? Akosi je mi smutno … kedy budú pracovať v cestovnom ruchu na Slovensku profesionáli ?

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463011x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu