Založ si blog

Áno, chliev treba naozaj vyčistiť . ..

S vyjadrením R.Sulíka, ktoré som čítal v Hospodárskych novinách, sa dá súhlasiť bez výhrad, len treba vidieť trochu viac …

Pretože len skutočne vyčistený chliev môže byť prínosom, a tak treba medzi prvými vyhnať aj tých, čo si dovolia verejne nazvať ministra trkvasom, bez príslušných rozhodnutí súdov vykrikujú o zlodejoch či bandách zlodejských, nosia vulgárne tričká dehonestujúce názor iných (nech si už o ňom myslíme čokoľvek), či vo vrcholných funkciách chodia na rokovania ako sedliaci …

Kto akýmkoľvek spôsobom zneužije funkciu, alebo spôsobí škodu štátu, teda daňovým poplatníkom, jednoznačne nepatrí do verejnej funkcie. Rovnako tam však nepatria ľudia, ktorí svojím vystupovaním znevažujú všetko, čo symbolizuje slovo parlament.

Nech si už poslanec myslí čokoľvek o právnych normách, musí byť medzi prvými, kto ich rešpektuje. Tým skôr, že má reálne možnosti vplývať na tvorbu týchto noriem, a nie je teda tak bezmocný, ako radový občan.

Ak sa už teda chceme baviť o akomkoľvek čistení spoločnosti od neprijateľných elementov v jej riadení …

… môžeme pokračovať aj odstraňovaním multifunkčných ľudí z verejných funkcií. Ktokoľvek, kto ma presviedča, že dokáže súčasne sedieť v parlamente a zároveň riadiť nejakú samosprávu, tak mi zároveň tvrdí, že denne trávi vo výkone povolania minimálne obligátnych 17 hodín (8,5 hodiny na jedno miestečko), a to tam ešte nerátam čas na presun medzi miestami výkonu funkcie. Treba k tomu iný komentár, než – nemožné ? Nehovoriac o tom, ako by asi vyzerala táto krajina, keby to bolo naozaj možné a ľudia, či skôr zberatelia funkcií – tak schopní, ako to verejne tvrdia.

Opozícia by mala dnes skôr tancovať od radosti, že je polícia pod vedením R.Kaliňáka tak neschopná, ako o nej tvrdí. Ak by to bolo inak, väčšina predstaviteľov opozície by za svoje nepodložené výroky permanentne stála pred súdom.

Chcem, aby Slovensku vládli iní ľudia, a nie SMER-SD či R.Fico. Rozhodne však nepokladám za prospešné, aby ich nahradili ľudia, ktorí ako europoslanci s prebiehajúcim mandátom kandidujú do poslaneckých lavíc NR SR, aby sa podľa vývoja situácie rozhodli, akú funkciu budú vlastne vykonávať, či zabezpečili jeden post navyše pre vlastnú stranu.

A na záver budem opakovať otázku, ktorú som položil inde – pre opozíciu je akákoľvek výkonná zložka spadajúca pod ministerstvo vnútra či ministerstvo spravodlivosti nedôveryhodná. Veríte ľuďom, ktorí sa pri vlastných prešľapoch oháňajú týmito tvrdeniami, že po získaní moci vymenia všetkých policajtov, sudcov a prokurátorov ?

Mimochodom – viete, že najviac „nevinných“ je zásadne vo väzení ? Vždy hovoria, kto to zavinil a tvrdia – my nič, my muzikanti … to len zlý sudca, zaujatý policajt či komunistický prokurátor sú na vine … nepripomína vám to niečo ? Musím priznať, mne dnes behá mráz po chrbte, keď podobné výroky počujem z úst politikov či ich spriaznených duší, keď ich nachytali pri prekročení zákona …

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466966x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu